Για σωστούς μερακλήδες στο σπίτι: Η πιο εύκολη και νόστιμη τυρόπιτα που θυμίζει σουβλάκι!


    Τυρόπιτα για πρωινό είναι μία ιδανική επιλογή για να ξεκινήσεις τη μέρα σου με γεμάτο στομάχι και μπόλικη ενέργεια.Φτιάξε μόνος σου στο σπίτι την πιο νόστιμη τυρόπιτα με πίτα από σουβλάκι εύκολα και γρήγορα. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να ακολουθήσεις τα βήματα της παρακάτω συνταγής και μετά να απολαύσεις αυτό που έφτιαξες. Με την ευκαιρία ανακάλυψε εδώ πως να φτιάξεις θρεπτική τυρόπιτα με …

    ...σπανάκι και μυρωδικά. 2 πίτες (για σουβλάκι) λίγο βούτυρο λίγο τριμμένη φέτα λίγο ταλαγάνι (τριμμένο στον τρίφτη) ένα αυγό πιπέρι φρέσκο δυόσμο Άλειψε τις πιτούλες με λίγο βούτυρο, βάλε σε ένα μπολάκι την φέτα, το ταλαγάνι, το αυγό, το πιπέρι και κομμένο τον δυόσμο. Ανακάτεψε...

    Τυρόπιτα για πρωινό είναι μία ιδανική επιλογή για να ξεκινήσεις τη μέρα σου με γεμάτο στομάχι και μπόλικη ενέργεια.

    Φτιάξε μόνος σου στο σπίτι την πιο νόστιμη τυρόπιτα με πίτα από σουβλάκι εύκολα και γρήγορα. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να ακολουθήσεις τα βήματα της παρακάτω συνταγής και μετά να απολαύσεις αυτό που έφτιαξες. Με την ευκαιρία ανακάλυψε εδώ πως να φτιάξεις θρεπτική τυρόπιτα με σπανάκι και μυρωδικά.

    • 2 πίτες (για σουβλάκι)
    • λίγο βούτυρο
    • λίγο τριμμένη φέτα
    • λίγο ταλαγάνι (τριμμένο στον τρίφτη)
    • ένα αυγό
    • πιπέρι
    • φρέσκο δυόσμο
    • Άλειψε τις πιτούλες με λίγο βούτυρο, βάλε σε ένα μπολάκι την φέτα, το ταλαγάνι, το αυγό, το πιπέρι και κομμένο τον δυόσμο.
    • Ανακάτεψε καλά την γέμιση και την βάλτη πάνω στην πίτα, βάλε και την άλλη πίτα από πάνω και ψήσε στην τοστιέρα.

    Σημείωση: Με τα τυριά μπορείς να κάνεις ότι συνδυασμός θες. Το αυγό δεν είναι υποχρεωτικο.

    Πιτα για σουβλακι

    Πηγή: daddy-cool.gr

    Πανεύκολη και αφράτη τυρόπιτα με σόδα έτοιμη σε λιγότερο από 10′

    Μια πολύ εύκολη συνταγή για μια πολύ αφράτη, πεντανότιμη τυρόπιτα με υπέροχη γέμιση. Μια αγαπητή απ” όλους πίτα για να την απολαύσετε όλες τις ώρες της ημέρας σαν ορεκτικό, συνοδευτικό ή σκέτη.

    Παράλληλα, δοκιμάστε αυτή τη τυρόπιτα παρέκ με 4 υλικά

    • 10 τεμ. φύλλο κρούστας
    • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
    • 1/3 φλ. τσαγιού ηλιέλαιο [*]
    • 500 γρ. φέτα θρυμματισμένο
    • 450 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο
    • 3/4 φλ. τσαγιού φρέσκο γάλα
    • 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
    • 1 κουτάκι σόδα αναψυκτικό (330 ml)
    • 5 μεσαίου μεγέθους ή 4 μεγάλου μεγέθους, αυγά ελαφρώς χτυπημένα
    • πιπέρι λίγο μοσχοκάρυδο ή δυόσμο αποξηραμένο
    • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα (θα τοποθετήσετε τη πίτα στη μεσαία σχάρα του φούρνου) ή στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις (και θα τοποθετήσετε τη πίτα στη κάτω σχάρα στο φούρνο).
    • Αναμιγνύετε τα 2 ειδών λαδιού και αλείφετε ένα ταψί ορθογώνιο 30×40 εκ.
    • Σε ένα μπολ θρυμματίζετε τα τυριά, τα πασπαλίζετε με αρκετό πιπέρι και προαιρετικά με λίγο μοσχοκάρυδο ή δυόσμο και τα ανακατεύετε.
    • Τοποθετείτε τρία φύλλα λαδωμένα ένα-ένα στο ταψί και τα πασπαλίζετε με το 1/3 των τριμμένων τυριών.
    • Συνεχίζετε με δύο ακόμα λαδωμένα φύλλα, τα οποία τσαλακώνετε ελαφρώς με τα χέρια σας και πασπαλίζετε άλλο 1/3 μείγμα τυριών. Συνεχίζετε με άλλη μια στρώση 2 λαδωμένων φύλλων, ελαφρώς τσαλακωμένων και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο 1/3 τυριών.
    • Στο τέλος, σκεπάζετε με τα τρία τελευταία φύλλα απλωμένα καλά, χωρίς να τα τσαλακώσετε, αλειμμένα με λάδι. Χαράζετε τη πίτα σε τετράγωνα κομμάτια χωρίς να φτάσετε στα κάτω φύλλα και τα κόψετε και αυτά.
      Βάζετε σε μέτριο μπολ τα αυγά, το λάδι που τυχόν περίσσεψε από το άλειμμα των φύλλων,το γάλα, το γιαούρτι και την υγρή σόδα (με προσοχή γιατί αφρίζει) και τα χτυπάτε καλά με σύρμα ή μίξερ χειρός μέχρι να διαλυθεί καλά το γιαούρτι και να ενσωματωθούν τα υλικά.
    • Περιχύνετε με το υγρό μείγμα τη πίτα και την αφήνετε για 15-20 λ, μέχρι να απορροφηθεί το υγρό μείγμα από τα φύλλα. Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να ροδίσει καλά, για περίπου για 45-50 λ περίπου.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά