Λαχταριστές country πατάτες φούρνου που λιώνουν στο στόμα!


    Πατάτες φούρνου: Το Athensmagazine.gr ανακάλυψε μια πεντανόστιμη συνταγή για πατάτες φούρνου που λιώνουν στο στόμα, το καταλληλότερο συνοδευτικό για τα ψητά αλλά τρώγονται με μανία και σκέτες.
    Παράλλ…

    ...ηλα το Athensmagazine.gr σας προτείνει να δοκιμάσετε άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για τραγανές και πικάντικες πατάτες φούρνου. 4 μεσαίες πατάτες πολύ καλά πλυμμένες 1/2 κ.γλ. πάπρικα 1/8 κ.γλ. πιπέρι καγιέν 1/8 κ.γλ. σκόνη μουστάρδας 1/8 κ.γλ. σκορδόσκονη 1/8 κ.γλ. μαύρο πιπέρι 1/8 κ.γλ. αλάτι 1/8...

    Πατάτες φούρνου: Το Athensmagazine.gr ανακάλυψε μια πεντανόστιμη συνταγή για πατάτες φούρνου που λιώνουν στο στόμα, το καταλληλότερο συνοδευτικό για τα ψητά αλλά τρώγονται με μανία και σκέτες.

    Παράλληλα το Athensmagazine.gr σας προτείνει να δοκιμάσετε άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για τραγανές και πικάντικες πατάτες φούρνου.

    • 4 μεσαίες πατάτες πολύ καλά πλυμμένες
    • 1/2 κ.γλ. πάπρικα
    • 1/8 κ.γλ. πιπέρι καγιέν
    • 1/8 κ.γλ. σκόνη μουστάρδας
    • 1/8 κ.γλ. σκορδόσκονη
    • 1/8 κ.γλ. μαύρο πιπέρι
    • 1/8 κ.γλ. αλάτι
    • 1/8 κ.γλ. κύμινο
    • 1/2 κ.γλ. αποξηραμένος μαϊντανός
    • λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνι
    • 1/2 κούπα sour cream (ξινή κρέμα)

    Πατάτες φούρνου: Εκτέλεση

    • Τοποθετήστε τις πατάτες με τη φλούδα μέσα σε μία κατσαρολίτσα και καλύψτε με όσο νερό χρειάζεται.
    • Βράστε τις γύρω στα 15 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
    • Βγάλτε τις από την κατσαρόλα και αφήστε να κρυώσουν καλά.
    • Σε ένα μπολάκι αναμείξτε όλα τα μπαχαρικά.
    • Αφού κρυώσουν οι πατάτες σκουπίστε τις πολύ καλά και κόψτε τις οριζόντια, ώστε κάθε κομμάτι να έχει φλούδα.
    • Τοποθετήστε τις με τη φλούδα κάτω σε ένα ταψάκι, ρίξτε λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίστε προσεκτικά με το μείγμα μπαχαρικών, ώστε να πάει σε όλο το μέρος της πατάτας.
    • Καλύψτε με ένα αλουμινόχαρτο και αφήστε για 1 ώρα να τραβήξουν τις γεύσεις και τη μυρωδιά των μπαχαρικών.
    • Προθερμάνετε το φούρνο σας στο γκριλ και ψήστε σε μεσαία θερμοκρασία μέχρι να ροδίσουν.
    • Σερβίρετε με ψητά κρέατα ή κοτόπουλο και sour cream στο πλάι

    Συνταγή για πατάτες φούρνου

    Πηγή: daddy-cool.gr

    Ρολό κοτόπουλο με σάλτσα πορτοκάλι και μελωμένες πατάτες φούρνου

    Ρολό κοτόπουλο: Μια πεντανόστιμη συνταγή για ζουμερό ρολό κοτόπουλο με σάλτσα πορτοκάλι και μελωμένες πατάτες φούρνου που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.

    Παράλληλα το Athensmagazine.gr σας προτείνει να δοκιμάσετε άλλη μια συνταγή για πένες κοτόπουλο με κρέμα γάλακτος και μπέικον που σίγουρα θα σας τρέχουνε τα σάλια΄.

    • Πατατες 1 κιλό
    • Μουσταρδα 1κ.σ
    • Μελι 1κ.σ
    • Σάλτσα Ντομάτας 1κ.σ
    • Ελαιολαδο Λίγο
    • Θυμάρι Κατά βούληση
    • Κεφαλοτύρι Κατά βούληση
    • Πιπεριά Κατά βούληση 2 ειδών
    • Αλατι Κατά βούληση
    • Πιπέρι Κατά βούληση
    • Μουσταρδα Κατά βούληση
    • Πάπρικα Κατά βούληση γλυκιά
    • Νερό Λίγο
    • Βουτυρο 1 κ.σ
    • Σκορδο 1 μικρή σκελίδα
    • Για την σάλτσα πορτοκαλιού
    • Βουτυρο 1 κ.σ
    • Πορτοκαλι Χυμό από 4
    • Ζαχαρη 1κ.σ
    • Κονιάκ 1 σφηνάκι
    • Κορν Φλαουρ 1 κ.σ

    Στην αρχή πλένουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες μας από την φλούδα τους. Τις κόβουμε σε στρογγυλές ροδέλες και σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε την μουστάρδα, το μέλι, την σάλτσα ντομάτας, το ελαιόλαδο και το θυμάρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί το μέλι και να γίνει το μείγμα μας ομογενές.

    Στην συνέχεια περιχύνουμε την μαρινάδα στις πατάτες και αν χρειαστεί χρησιμοποιούμε τα χέρια μας για να πάει η μαρινάδα μας παντού. Ψήνουμε τις πατάτες μας στον φούρνο, μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν.

    Συνταγή για ρολό κοτόπουλο

    Ρολό κοτόπουλο: Εκτέλεση

    Για την συγκεκριμένη συνταγή έγινε ειδική παραγγελία από τον χασάπη για να φτιάξει εκείνος το κοτόπουλο. Ζητάμε λοιπόν από τον χασάπη μας, να μας φτιάξει ένα ρολό κοτόπουλου με κεφαλοτύρι, δύο ειδών πιπεριές, αλάτι πιπέρι και μουστάρδα.

    Αφού έχουμε το ρολό κοτόπουλου στα χέρια μας, προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς Κελσίου. Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί με λαδόκολλα και το μαρινάρουμε με κόκκινη γλυκιά πάπρικα την οποία την έχουμε διαλύσει σε λίγο νερό.

    Προσθέτουμε το βούτυρο και την σκελίδα σκόρδου κομμένη σε πολύ μικρά κομματάκια. Αφού τελειώσουμε με το μαρινάρισμα, σκεπάζουμε το κοτόπουλο με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε να ψηθεί για περίπου μιάμιση ώρα. Λίγο πριν γίνει, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε το ρολό κοτόπουλο να ροδίσει.

    Όσο γίνεται το κοτόπουλο εμείς ετοιμάζουμε την σάλτσα μας. Παίρνουμε ένα κατσαρολάκι και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το βούτυρο, τον χυμό πορτοκαλιού, την ζάχαρη και το κονιάκ και αφήνουμε το μείγμα μας να πάρει μία βράση.

    Στην συνέχεια προσθέτουμε το κορν φλάουρ και με ένα σύρμα ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η σάλτσα μας. Όταν γίνει το ρολό μας, αφαιρούμε τους σπάγκους, το κόβουμε σε μερίδες και περιχύνουμε το κοτόπουλο με την σάλτσα πορτοκαλιού.

    Πηγή: daddy-cool.gr


    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά