Η εναλλακτική συνταγή με μακαρόνια στο φούρνο: Καλύτερα από τα κλασικά “παραδομένα” στο πιάτο σας


    Είστε και εσείς ένας από τους λάτρεις των μακαρονάδων; Το φανταστήκαμε και για αυτό αποφασίσαμε να σας προτείνουμε μια παραλλαγή μαγειρέματος του μακαρονιού για να μην βαριέστε. Δείτε επίσης πια κίνηση πρέπει να αποφύγετε όταν βράζετε μακαρόνιαΤα μακαρόνια στον φούρνο είναι εξίσου λαχταριστά όσο και στην κατσαρόλα και μπορεί και λίγο πιο νόστιμα. Η συγκεκριμένη συνταγή συνδιάζει και κιμά και διάφο…

    ...ρα λιωμένα τυριά που θα συναρπάσουν τον ουρανίσκο σας. Πάμε να δούμε πόσο εύκολα μπορείτε και εσείς να φτιάξετε αυτά τα μοναδικά μακαρόνια.Για τα μακαρόνια με κιμά στο φούρνο θα χρειαστείτε: 1 πακέτο ‏μακαρόνια της επιλογής σας (προτείνουμε ριγκατόνι) 1 κ.σ. ‏ελαιόλαδο 1 ‏μεσαίο...

    Είστε και εσείς ένας από τους λάτρεις των μακαρονάδων; Το φανταστήκαμε και για αυτό αποφασίσαμε να σας προτείνουμε μια παραλλαγή μαγειρέματος του μακαρονιού για να μην βαριέστε.

    Δείτε επίσης πια κίνηση πρέπει να αποφύγετε όταν βράζετε μακαρόνια

    Τα μακαρόνια στον φούρνο είναι εξίσου λαχταριστά όσο και στην κατσαρόλα και μπορεί και λίγο πιο νόστιμα. Η συγκεκριμένη συνταγή συνδιάζει και κιμά και διάφορα λιωμένα τυριά που θα συναρπάσουν τον ουρανίσκο σας. Πάμε να δούμε πόσο εύκολα μπορείτε και εσείς να φτιάξετε αυτά τα μοναδικά μακαρόνια.

    Λαχταριστά μακαρόνια φούρνου με κιμά και τυρί

    Για τα μακαρόνια με κιμά στο φούρνο θα χρειαστείτε:

    • 1 πακέτο ‏μακαρόνια της επιλογής σας (προτείνουμε ριγκατόνι)
    • 1 κ.σ. ‏ελαιόλαδο
    • 1 ‏μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    • 2 σκελίδες ‏σκόρδο ψιλοκομμένο
      ‏κόκκινο πιπέρι
    • 450 γρ. ‏μοσχαρίσιος κιμάς
    • 2 κ.σ. ‏πελτές ντομάτας
    • 1 κ.σ. ‏ρίγανη
    • 800 γρ. ‏ντοματοπολτός
    • 1 1/2 φλ. ‏τυρί ρικότα
    • 2 κ.σ. ‏βασιλικός
    • 1/2 φλ. ‏τριμμένη παρμεζάνα
    • 2 φλ. ‏τριμμένη μοτσαρέλα

    Εκτέλεση συνταγής

    1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180° C. Μαγειρεύετε τα μακαρόνια σε βραστό αλατισμένο νερό ώσπου να γίνουν al dente, να κάθονται δηλαδή στο δόντι. Στραγγίζετε.
    2. Βάζετε λίγο βούτυρο στη κατσαρόλα που έβρασαν και μεταφέρετε εκεί τα μακαρόνια. Ανακατεύετε για να μην κολλήσουν και τα αφήνετε εκεί.
    3. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Σοτάρετε το κρεμμύδι ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσει, για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτετε το σκόρδο και το κόκκινο πιπέρι και μαγειρέψτε για 1 λεπτό ακόμα.
    4. Βάζετε τον κιμά στην κατσαρόλα και αλατοπιπερώνετε. Το σοτάρετε μέχρι να πάρει ένα καφέ χρώμα.
    5. Έπειτα προσθέστε τον πελτέ ντομάτας με την ρίγανη και μαγειρέψτε για 2 λεπτά ώστε να σοταριστεί καλά ο πελτές.
    6. Προσθέστε τον ντοματοπολτό και αλατοπιπερώστε ξανά. Αφήστε τη σάλτσα να έρθει σε βρασμό , κατεβάστε την φωτιά και μαγειρέψτε ανακατεύοντας ανα διαστήματα μέχρι ο κιμάς να πιει τα υγρά του και να δέσουν οι γεύσεις για 15-20 λεπτά.
    7. Αποσύρετε από την φωτιά και ανακατέψτε τον βασιλικό.
    8. Προσθέστε στη κατσαρόλα με τα μακαρόνια τον κιμά και το τυρί ρικότα. Ανακατέψτε ώστε να απλωθούν τα μείγματα.
    9. Σε ένα μεγάλο σκεύος (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πυρέξ) απλώνετε τα μισά μακαρόνια με κιμά. Πασπαλίζετε πάνω τους τη μισή μοτσαρέλα και τη μισή παρμεζάνα.
    10. Απλώστε τα υπόλοιπα μακαρόνια και τα υπόλοιπα τυριά. Καλύψτε με αλουμινόχαρτο και ψήστε για 20-25 λεπτά μέχρι να ψηθούν τα τυριά. Γαρνίρετε με βασιλικό.

    ΠΗΓΗ: εδώ

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά