Αφράτη γιαουρτόπιτα με λεμόνι και σιμιγδάλι της γιαγιάς!


    Βρήκαμε μια λαχταριστή Μικρασιάτικη αφράτη γιαουρτόπιτα με λεμόνι και σιμιγδάλι και σας την παρουσιάζουμε!Συνταγή που φτιάχνουμε στην οικογένεια μας με σιμιγδάλι,κονιάκ και στο τέλος προσθέτουμε σιρόπ…

    ...ι με λεμόνι το οποίο της δίνει μια απίθανη γλυκιά γεύση. Δοκιμάστε την!Υλικά 650 γραμ. γιαούρτι 5 αυγά 650 γραμ. ζάχαρη 650 γραμ. σιμιγδάλι ψιλό 350 γραμ. αμύγδαλα ασπρισμένα 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα φλούδα ξυσμένη από 1 λεμόνι 1 σωληνάριο βανίλια 1 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ βούτυρο...

    Βρήκαμε μια λαχταριστή Μικρασιάτικη αφράτη γιαουρτόπιτα με λεμόνι και σιμιγδάλι και σας την παρουσιάζουμε!Συνταγή που φτιάχνουμε στην οικογένεια μας με σιμιγδάλι,κονιάκ και στο τέλος προσθέτουμε σιρόπι με λεμόνι το οποίο της δίνει μια απίθανη γλυκιά γεύση. Δοκιμάστε την!

    Υλικά

    • 650 γραμ. γιαούρτι
    • 5 αυγά
    • 650 γραμ. ζάχαρη
    • 650 γραμ. σιμιγδάλι ψιλό
    • 350 γραμ. αμύγδαλα ασπρισμένα
    • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
    • φλούδα ξυσμένη από 1 λεμόνι
    • 1 σωληνάριο βανίλια
    • 1 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
    • βούτυρο για άλειμμα του ταψιού

    συνταγή για γιαουρτόπιτα

    Για το σιρόπι:

    • μισό κιλό ζάχαρη
    • 1 1/2 ποτήρι του νερού νερό
    • 1 κουταλιά σούπας λεμόνι

    Διαδικασία

    1. Χτυπάμε χωριστά τα ασπράδια των αυγών μαρέγκα σφιχτή.
    2. Δουλεύουμε στη λεκάνη το γιαούρτι με τη ζάχαρη, ρίχνουμε έναν – έναν τους κρόκους των αυγών και συνεχίζουμε το δούλεμα ώσπου να λιώσει η ζάχαρη.
    3. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα αμύγδαλα ασπρισμένα και περασμένα από το μύλο, το σιμιγδάλι, που μέσα προηγουμένως έχουμε ανακατέψει τη σόδα, την ξυσμένη φλούδα λεμονιού, το κονιάκ, τη βανίλια και στο τέλος τη μαρέγκα, δουλεύοντας με το χέρι μας όλο το μίγμα, ώσπου να ενωθούν όλα τα υλικά και να γίνει ένας ομοιόμορφος πολτός.
    4. Βουτυρώνουμε το ταψί, αδειάζουμε μέσα το μίγμα, κουνάμε πέρα δώθε το ταψί για να ισιώσει και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 40 λεπτά.
    5. Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε το σιρόπι.Βήμα 6
    6. Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό, 5 λεπτά, προσθέτουμε το λεμόνι και σιροπιάζουμε χλιαρό το γλυκό με καuτό το σιρόπι.
    7. Κάνουμε μερικές τρύπες με βελόνα για να απορροφήσει το σιρόπι, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε μερικές ώρες.
    8. Κόβουμε κατόπιν κομμάτια και σερβίρουμε.

    Σε περίπτωση, όμως, που δεν θέλετε γιαουρτόπιτα, αλλά κάτι πιο κλασικό, δείτε εδώ την εύκολη και γρήγορη τυρόπιτα σουφλέ.

    Η πιο εύκολη αλμυρή γιαουρτόπιτα!

    H πιο νόστιμη και εύκολη συνταγή για γιαουρτόπιτα!

    Συστατικά

    • 500 γρ φύλλα κρούστας
    • 500 ml γιαούρτι Δωδώνη κλασικό
    • 3 αυγά
    • 200 γρ Φέτα
    • 100+50 ml γάλα
    • 50 ml ελαιόλαδο
    • Σουσάμι

    Οδηγίες

    1. Κόβουμε στην μέση τα φύλλα κρούστας.
    2. Τα διπλώνουμε 2 φορές, τα κόβουμε σε λωρίδες και τα ανοίγουμε.
    3. Αναμειγνύουμε το γιαούρτι Δωδώνη κλασικό με τα αυγά.
    4. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα 50 ml γάλα και ανακατεύουμε.
    5. Λαδώνουμε ταψί 38×32 εκατοστά και απλώνουμε τα μισά φύλλα κρούστας.
    6. Βάζουμε τα 2/3 από το μείγμα με το γιαούρτι και τοποθετούμε την σπασμένη Φέτα.
    7. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.
    8. Στο μείγμα με το γιαούρτι βάζουμε τα 100 ml γάλα και ανακατεύουμε και το απλώνουμε πάνω από την πίτα.
    9. Προαιρετικά πασπαλίζουμε σουσάμι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

    Δείτε το αναλυτικό βίντεο:


    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά