Φέρε την Μεσόγειο στο πιάτο σου – Αυτό είναι το γεύμα που θα λατρέψεις


    Ψάχνεις την ιδανική συνταγή που θα σε βοηθήσει ώστε να φέρεις την Μεσόγειο στο πιάτο σου; Σου έχουμε απάντηση καθώς αυτό είναι το γεύμα που θα λατρέψεις. Εσύ ακόμα κάθεσαι; Θα κόψεις το κοτόπουλο και …

    ...στη συνέχεια θα το ζεστάνεις σε ένα τηγάνι, προσθέτοντας μερικά μπαχαρικά για να έχει καλύτερη γεύση. Μπορείς να το συνδυάσεις τέλεια με ρύζι και μια σαλάτα, και να δημιουργήσεις ένα από τα πιο απολαυστικά πιάτα ever. ...

    Ψάχνεις την ιδανική συνταγή που θα σε βοηθήσει ώστε να φέρεις την Μεσόγειο στο πιάτο σου; Σου έχουμε απάντηση καθώς αυτό είναι το γεύμα που θα λατρέψεις. Εσύ ακόμα κάθεσαι;

    Θα κόψεις το κοτόπουλο και στη συνέχεια θα το ζεστάνεις σε ένα τηγάνι, προσθέτοντας μερικά μπαχαρικά για να έχει καλύτερη γεύση. Μπορείς να το συνδυάσεις τέλεια με ρύζι και μια σαλάτα, και να δημιουργήσεις ένα από τα πιο απολαυστικά πιάτα ever.

    Υλικά

    Για το ρύζι:

    • 2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
    • 1 φλιτζάνι ρύζι

    Για τη σαλάτα:

    • 1 αγγούρι, ψιλοκομμένο
    • 2 ντομάτες, ψιλοκομμένες
    • 1/4 φλιτζάνι ελιές καλαμών, χωρισμένες κατά το ήμισυ
    • 1/4 φλιτζάνι τσαγιού φέτα
    • 1 κουταλάκι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
    • Χυμός 1 λεμονιού
    • 1/4 αλάτι
    • 1/8 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο πιπέρι

    Για το κοτόπουλο:

    • 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
    • 1 σκελίδα σκόρδο
    • Χυμός 1 λεμονιού
    • 1 κουταλάκι αποξηραμένο δεντρολίβανο
    • 1 κουταλάκι αποξηραμένο θυμάρι
    • 1 κουταλάκι αποξηραμένη ρίγανη
    • 1/4 αλάτι
    • 1/8 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    • 1/4 φλιτζάνι τζατζίκι

    Ο τρόπος για να φέρεις την Μεσόγειο στο πιάτο σου – Έτσι θα φτιάξεις το γεύμα που θα λατρέψεις

    Για το ρύζι: Σε μια κατσαρόλα, συνδύασε το ζωμό κοτόπουλου και το ρύζι και άστα να βράσουν σε υψηλή θερμοκρασία. Χαμήλωσε τη θερμότητα σε μέτρια προς χαμηλή και άσε να σιγοβράσει για 15 με 20 λεπτά (ή 40 λεπτά αν χρησιμοποιηθεί καστανό ρύζι). Άστο να κρυώσει και προχώρα στην σαλάτα.

    Για τη σαλάτα: Σε ένα μπολ, βάλε μαζί τα αγγούρια, τις ντομάτες και τις ελιές. Πρόσθεσε τη φέτα, το λάδι, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι, και ανακάτεψε.

    Για το κοτόπουλο: Θέρμανε το λάδι σε μια κατσαρόλα με μέτρια φωτιά. Όταν το λάδι είναι έτοιμο, πρόσθεσε το σκόρδο και μαγείρεψε, ανακατεύοντας περιστασιακά, για 30 δευτερόλεπτα. Πρόσθεσε το κομμένο κοτόπουλο, το χυμό λεμονιού, το δεντρολίβανο, το θυμάρι, την ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακάτεψέ τα και άστα να γίνουν για 5 λεπτά. Έπειτα σέρβιρε στο πιάτο σου.

    Τέλεια είναι και η συνταγή της Βέφας Αλεξιάδου με τις γεμιστές τσιπούρες. Μια απλή και πολύ εύκολη συνταγή που θα αγαπήσετε.

    Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

    Γαριδόσουπα από την Βέφα Αλεξιάδου – Προσοχή στο λεμόνι

    Τηγανιτά καλαμαράκια με λεμόνι από την Βέφα Αλεξιάδου – Με τραγανή κρούστα

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά