Γεμιστές πατάτες σε στυλ πίτσας – Καταπληκτική συνταγή


    Η πατάτα είναι ένα πολύ αγαπημένο υλικό και υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι για να το αξιοποιήσουμε. Είτε τηγανητές, είτε πουρές, είτε πατατοσαλάτα δεν υπάρχει κανείς που να μπορεί να αντισταθεί σε αυτό τ…

    ...ο υλικό. Πόσο καιρό έχετε όμως να δοκιμάσετε γεμιστές πατάτες; Γι' αυτό ακριβώς μόλις είδαμε αυτή τη συνταγή ξέραμε πως έπρεπε να σας τη δείξουμε. Ωστόσο, εκτός από αυτή τη συνταγή, δείτε εδώ και μια άλλη με κεφτεδάκια. 1 μικρή ή μεσαία πατάτα, βρασμένη 1 κ.γ κρέμα γάλακτος αλάτι...

    Η πατάτα είναι ένα πολύ αγαπημένο υλικό και υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι για να το αξιοποιήσουμε. Είτε τηγανητές, είτε πουρές, είτε πατατοσαλάτα δεν υπάρχει κανείς που να μπορεί να αντισταθεί σε αυτό το υλικό. Πόσο καιρό έχετε όμως να δοκιμάσετε γεμιστές πατάτες;

    Γι’ αυτό ακριβώς μόλις είδαμε αυτή τη συνταγή ξέραμε πως έπρεπε να σας τη δείξουμε. Ωστόσο, εκτός από αυτή τη συνταγή, δείτε εδώ και μια άλλη με κεφτεδάκια.

    • 1 μικρή ή μεσαία πατάτα, βρασμένη
    • 1 κ.γ κρέμα γάλακτος
    • αλάτι και πιπέρι
    • 2 κ.γ τριμμένη μοτσαρέλα
    • 2 κ.γ σαλάμι, κομμένο σε κομμάτια
    • 1 κ.γ τριμμένη παρμεζάνα
    • Κόψτε κάθε πατάτα στη μέση και με ένα κουτάλι βγάλτε ένα καλό κομμάτι της πατάτας, αφήνοντας την φλούδα πάνω και αρκετή πατάτα έτσι ώστε να παραμείνει σταθερή.
    • Αναμίξτε την πατάτα που αφαιρέσατε με την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ και βάλτε τα μπαχαρικά. Μετά, βάλτε το μίγμα πίσω στο κέλυφος της πατάτας.
    • Καλύψτε το κάθε κομμάτι με μοτσαρέλα και σαλάμι και ρίξτε από πάνω παρμεζάνα.
    • Ψήστε στους 170 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά, μέχρι το τυρί να λιώσει και να γίνει χρυσαφί.

    Πατάτες φούρνου τραγανές σαν τηγανιτές με ένα απλό κολπάκι!

    Το Athensmagazine.gr σας παρουσιάζει ένα μικρό μυστικό μαγειρικής που θα σας γλυτώσει από τα περιττά λίπη. Σαφώς η γεύση της τηγανιτής πατάτας είναι μοναδική και αναντικατάστατη!

    Οι πατάτες στο φούρνο όμως, είναι μια πολύ πιο υγιεινή και εξίσου γευστική πρόταση, πόσο μάλλον όταν γίνονται τόσο τραγανές όσο οι τηγανιτές. Παράλληλα σας προτείνουμε να δοκιμάσετε και μια συνταγή για θεϊκές πατάτες ακορντεόν που θα σας τρέχουν τα σάλια!

    • Πριν βάλεις το ταψί στο φούρνο, μαζί με τα υπόλοιπα υλικά πρόσθεσε από πάνω και λίγη φρυγανιά τριμμένη.
    • Όταν βγει το φαγητό από το φούρνο, δεν θα καταλάβει κανείς το μικρό μυστικό σου για τραγανές πατάτες.

    Τραγανές πατάτες φούρνου σαν τηγανιτές


    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά