Σιροπιαστό, ζουμερό, δροσερό και ταυτόχρονα τόσο σοκολατένιο γλυκό ψυγείου. Πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Παγωμένη απόλαυση: Λαχταριστό γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και πτι μπερΦρυγανιά 12Για το σιρόπιΓια την κρέμαΓια το γλάσοΓια την διακόσμησηΣταγόνες Σοκολάτας ΛίγεςΤα γλυκά ψυγείου είναι πεντανόστιμα και πλέον π…
Σιροπιαστό, ζουμερό, δροσερό και ταυτόχρονα τόσο σοκολατένιο γλυκό ψυγείου. Πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.
Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Παγωμένη απόλαυση: Λαχταριστό γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και πτι μπερ
Υλικά
Φρυγανιά 12
Για το σιρόπι
- Ζαχαρη 1 ποτήρι
- Νερό 1 ποτήρι
Για την κρέμα
- Γάλα Φρέσκο 1 λίτρο
- Κορν Φλαουρ 4 κ.σ.
- Κακαο 4 κ.σ. γεμάτες
- Αλεύρι Για Όλες Τις Χρήσεις 2 κ.σ. γεμάτες
- Ζαχαρη 5 κ.σ.
- Κουβερτουρα 50 γρ
- Βιτάμ 50 γρ
Για το γλάσο
- Κρεμα Γαλακτος 250 γρ
- Κουβερτουρα 230 γρ
- Βιτάμ 2 κ.σ
Για την διακόσμηση
Σταγόνες Σοκολάτας Λίγες
Τα γλυκά ψυγείου είναι πεντανόστιμα και πλέον πολλές φορές φτιάχνουμε γλυκά ψυγείου για κέρασμα σαν πάστα ή για τούρτα γενεθλίων. Έτσι σήμερα η αγαπημένη μας Τζένη Τσανακτσίδου, αποφάσισε να μοιραστεί μαζί μας μία λαχταριστή συνταγή για γλυκό ψυγείου με σιροπιασμένες φρυγανιές, κρέμα σοκολάτας και γλάσο σοκολάτας.
Σίγουρα αυτό το σιροπιαστό, ζουμερό, δροσερό και ταυτόχρονα τόσο σοκολατένιο γλυκό ψυγείου θα γίνει το αγαπημένο μικρών και μεγάλων. Με απλά υλικά που λίγο ή πολύ όλοι έχουμε στο σπίτι μας. Είναι τέλειο γλυκό και το δοκιμάσαμε κι εμείς, οπότε αν ακολουθήσετε την συνταγή κατά γράμμα θα έχει σίγουρη επιτυχία.
Εκτέλεση για την βάση
Παίρνουμε ένα πυρέξ και στρώνουμε στον πάτο του τις φρυγανιές. Ξεκινάμε να βράζουμε το σιρόπι μας βάζοντας σε ένα κατσαρολάκι την ζάχαρη και το νερό. Βράζουμε το σιρόπι μας για 4 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αφού ετοιμάσουμε το σιρόπι σιροπιάζουμε τις φρυγανιές σιγά σιγά με το καuτό σιρόπι.
Εκτέλεση για την κρέμα
Διαλύουμε σε ένα μπολάκι με λίγο γάλα από το 1 λίτρο, το κορν φλάουρ, το κακάο και το αλεύρι. Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα μαζί με την ζάχαρη να ζεσταθεί σε ένα κατσαρολάκι. Αφού ζεσταθεί ρίχνουμε μέσα στο μείγμα με την ζάχαρη το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξει η κρέμα.
Κατεβάζουμε την κρέμα αφού πήξει από την φωτιά και σπάμε μέσα την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε και πάλι. Προσθέτουμε και το βιτάμ ανακατεύουμε και η κρέμα μας είναι έτοιμη. Όπως είναι καuτή την ρίχνουμε πάνω από τις φρυγανιές και την στρώνουμε καλά.
Εκτέλεση για το γλάσο
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί ελαφρώς. Στην συνέχεια σπάμε μέσα την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ελαφρώς. Κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και προσθέτουμε μέσα το βιτάμ. Ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να κρυώσει το γλάσο και να γίνει λείο.
Παίρνουμε ένα κουτάλι της σούπας και κρατώντας το ακριβώς στη μέση του γλυκού ξεκινάμε να ρίχνουμε το γλάσο. Στην συνέχεια βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο μέχρι να πήξει. Το ξανά βγάζουμε από το ψυγείο και το διακοσμούμε με τις σταγόνες σοκολάτας. Το βάζουμε και πάλι στο ψυγείο για όλη την νύχτα και απολαμβάνουμε την επόμενη μέρα.
Πηγή: daddy-cool.gr
Δείτε και αυτά