Συνταγή σκέτη… ανατροπή στην κουζίνα: Το απίστευτο αποτέλεσμα με τα μακαρόνια στο τηγάνι!


    Η αγαπημένη τροφή όλου του κόσμου είναι τα μακαρόνια. Ωστόσο, αυτό που δεν ξέρουν οι περισσότεροι είναι ότι δεν μαγειρεύονται μόνο στην κατσαρόλα. Υπάρχει και ένας εναλλακτικός τρόπος για να τα μαγειρέψετε.Υπάρχει όμως και άλλος τρόπος μαγειρέματος. Τα μόνα που θα χρειαστείτε είναι τα παρακάτω συστατικά, ένα τηγάνι και θα φτιάξετε μια μακαρονάδα που θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!Δείτε επίσης: Κάντε τ…

    ...ο σωστά και δε θα... ξαναπεινάσετε: Η σωστή στιγμή για να βάλετε αλάτι στα μακαρόνια 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 500ml ζωμό (κότας ή λαχανικών) 250ml γάλα 1 κουταλιά βούτυρο 250γρ. σπαγγέτι 100γρ. τριμμένη παρμεζάνα αλάτι, πιπέρι, λάδι και μαϊντανό Η εκτέλεση για τα μακαρόνια στο...

    Η αγαπημένη τροφή όλου του κόσμου είναι τα μακαρόνια. Ωστόσο, αυτό που δεν ξέρουν οι περισσότεροι είναι ότι δεν μαγειρεύονται μόνο στην κατσαρόλα. Υπάρχει και ένας εναλλακτικός τρόπος για να τα μαγειρέψετε.

    Υπάρχει όμως και άλλος τρόπος μαγειρέματος. Τα μόνα που θα χρειαστείτε είναι τα παρακάτω συστατικά, ένα τηγάνι και θα φτιάξετε μια μακαρονάδα που θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

    Δείτε επίσης: Κάντε το σωστά και δε θα… ξαναπεινάσετε: Η σωστή στιγμή για να βάλετε αλάτι στα μακαρόνια

    • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
    • 500ml ζωμό (κότας ή λαχανικών)
    • 250ml γάλα
    • 1 κουταλιά βούτυρο
    • 250γρ. σπαγγέτι
    • 100γρ. τριμμένη παρμεζάνα
    • αλάτι, πιπέρι, λάδι και μαϊντανό

    Η εκτέλεση για τα μακαρόνια στο τηγάνι

    Μακαρόνια με κιμά – Η «γρήγορη συνταγή» Al caruso

    Τα μακαρόνια με κιμά, είναι η συνταγή που το μέσο Ελληνικό σπίτι κάνει κάθε 10 μέρες, σύμφωνα με τις έρευνες. Εικάζω λοιπόν ότι μαζί με τα μπιφτέκια, είναι η πιο δημοφιλής οικιακή συνταγή στη χώρα. Και μια και έχω εμπειρία γονιού, είναι πεπεισμένος ότι είναι και η πιο δημοφιλής συνταγή ανάμεσα στα παιδιά.

    Όταν έλεγα στις κόρες μου σαν πιτσιρίκια, ότι σήμερα έχουμε μακαρονάδα με κιμά, ο ενθουσιασμός τους χτυπούσε κόκκινο και η προσμονή τους εκβίαζε το χρόνο όπως συμβαίνει με όλες τις λιχουδιές που τα παιδιά σου κάνουν εξαιρετικά σαφές το ‘τα θέλω τώρα μπαμπά, πεινάω πολύ μπαμπά, άντε βρε μπαμπά’!

    Στο σπίτι μας όμως είχαμε μπει στη λογική ότι δεν κάνουμε “μακαρόνια με κιμά” κατά την Ελληνική γαστρονομική παράδοση, αλλά πάστα Μπολονέζ, κατά την Ιταλική λογική. Που σημαίνει ότι η σάλτσα στη καλύτερη θέλει περί τη μια ώρα με τη δικιά μου γρήγορη εκδοχή της Μπολονέζ ή 5 ώρες σύμφωνα με την αυθεντική συνταγή του ραγού Μπολονέζ.

    Όμως κάποιες φορές σαφώς δεν μπορείς να περιμένεις για να βγει στο τραπέζι μια νόστιμη Μπολονέζ γεμάτη σπιτική θαλπωρή, ειδικά όταν έρχεσαι αργά απ’ το γραφείο και τα παιδιά λυσσάνε στη πείνα. Οπότε ως απάντηση σε αυτή ακριβώς την ανάγκη, δημιούργησα τη δικιά μου γρήγορη, πιο Ελληνικής λογικής σάλτσα κιμά, με επηρεασμό βέβαια απ’ τη Μπολονέζ μου και στόχο να μου παίρνει απ’ την αρχή ως το τέλος 30’.

    Η λογική της γρήγορης συνταγής για μακαρόνια με κιμά δεν θυσιάζει κανένα βασικό υλικό που δίνει νοστιμιά, απλά επιταχύνει κάποια στάδια. Ταυτόχρονα η σάλτσα κιμά έχει όλα τα βασικά μπαχαρικά και αρωματικά που συνηθίζονται στις κλασική Ελληνική προσέγγιση (σκόρδο, δάφνη, κανέλα, μπαχάρι).

    Το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου εξοικονομείται καθώς αντί για σάλτσα από τριμμένες ντομάτες που θα έμπαινε κανονικά, μπαίνει ντοματοπολτός που επειδή δεν έχει υγρά να πρέπει να εξατμιστούν, γλυτώνει 5-8 λεπτά σε χρόνο.

    Εύκολη και καθημερινή συνταγή που έχει φτιαχτεί για να ολοκληρωθεί σε 30’. Αν έχετε 10 λεπτά ακόμη δώστε λίγο ακόμη χρόνο στο μέλωμα των λαχανικών που θα προσφέρει πιο βαθιά γεύση στη σάλτσα και χρησιμοποιείστε σάλτσα τριμμένης ντομάτας αντί για πελτέ, που θέλει κάποια ώρα για να εξατμιστούν τα υγρά της. Κατά τα άλλα, δεν υπάρχουν γευστικοί συμβιβασμοί στη συγκεκριμένη προσέγγιση.

    • 500 γρ. σπαγγέτι (εναλλακτικά: ταλιατέλες ή βίδες ή πένες)
    • 400 γρ. κιμά από μοσχαρίσια σπάλα
    • 1 μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    • 1 μικρό καρότο ψιλοκομμένο
    • 3 κλωνάρια σέλερι ή σέλινο ψιλοκομμένα
    • 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
    • 6 φύλλα δάφνης
    • 1 κλωνάρι κανέλας
    • 4 κόκκους μπαχάρι
    • 70 μλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Χρυσελιά
    • 100 μλ. κόκκινο κρασί
    • 70 γρ. πελτέ ντομάτας ΓΚΡΕΚΑ (ή 250 γρ. σάλτσα από τριφτή ντομάτα ΓΚΡΕΚΑ)
    • αλάτι, πιπέρι
    • χοντρό αλάτι, για το βράσιμο των ζυμαρικών
      τριμμένο τυρί κατά βούληση

    Πηγή: i-diakopes.gr

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά