Μακαρονάδα με αυγό και φέτα: Έτοιμη στο άψε σβήσε


    Δεν έχετε σκεφτεί τι θα μαγειρέψετε σήμερα το μεσημέρι; Σας έχουμε τη λύση. Μια λαχταριστή μακαρονάδα με πολύ οικεία, λιτά και γεμάτα γεύση υλικά, όπως η φέτα, το ελαιόλαδο και το αυγό. Μια από τις κα…


    Δεν έχετε σκεφτεί τι θα μαγειρέψετε σήμερα το μεσημέρι; Σας έχουμε τη λύση. Μια λαχταριστή μακαρονάδα με πολύ οικεία, λιτά και γεμάτα γεύση υλικά, όπως η φέτα, το ελαιόλαδο και το αυγό. Μια από τις καλύτερες λευκές μακαρονάδες που φάγαμε ποτέ. Μην παραλείψετε να διαβάσετε αυτό το tip για να απογειώσετε τη σάλτσα σας.

    Υλικά

    • 500 γρ. ταλιατέλες
    • 250 γρ. μαλακή φέτα
    • 180 ml γάλα φρέσκο
    • 1 μεγάλο αυγό
    • 1/4 κουτ. γλυκού λευκό πιπέρι
    • 1/4 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
    • 1 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
    • 1 κουτ. γλυκού βούτυρο
    • μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
    • αλάτι

    Για το σερβίρισμα

    • 4 αυγά, βρασμένα μελάτα
    • μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
    • 2 κουτ. σούπας τριμμένο παξιμάδι, προαιρετικά

    Εκτέλεση

    • Βράζουμε τις ταλιατέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό. Στο μπλέντερ πολτοποιούμε το γάλα και τη φέτα μέχρι να γίνουν σαν κρέμα. Προσθέτουμε το αυγό, το μοσχοκάρυδο, το λευκό πιπέρι, το ελαιόλαδο και αλάτι, προαιρετικά, και συνεχίζουμε το χτύπημα για 10΄΄. Στραγγίζουμε τις ταλιατέλες.
    • Σε ευρύχωρο τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε τις ταλιατέλες και τις περιχύνουμε με τη σάλτσα φέτας. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
    • Σερβίρουμε τις ταλιατέλες βάζοντας από ένα ολόκληρο αυγό σε κάθε πιάτο, πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο παξιμάδι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα...