Άπλωσε τον κιμά σε πυρέξ και έβαλε πάνω 5 αυγά με τυρί – Λίγη ώρα αργότερα έγινε το έλα να δεις


    Μία συνταγή για εσάς που βαριέστε τα πολλά πολλά και επιθυμείτε ένα γρήγορο και γευστικό αποτέλεσμα στην μαγειρική σας. Υπάρχει λύση και σας περιμένει να την δοκιμάσετε. Με την ευκαιρία, δείτε το μυστικό υλικό που κάνει αφράτα και ζουμερά τα μπιφτέκια.Για τις πατάτες

    ...ς μοσχαρίσιος ανάμεικτος με χοιρινό 5 αβγά βρασμένα, σφιχτά 200 γραμμ. Γραβιέρα, κομμένη σε μπαστουνάκια 200 γραμ. μπαγιάτικο ψωμί, μουσκεμένο και στυμμένο 1 μήλο λιωμένο στο μούλτι με λίγο νερό 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένες στο μούλτι 1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο 2 αβγά 3 κουτ. σούπας μαϊντανό,...

    Μία συνταγή για εσάς που βαριέστε τα πολλά πολλά και επιθυμείτε ένα γρήγορο και γευστικό αποτέλεσμα στην μαγειρική σας. Υπάρχει λύση και σας περιμένει να την δοκιμάσετε. Με την ευκαιρία, δείτε το μυστικό υλικό που κάνει αφράτα και ζουμερά τα μπιφτέκια.

    • 1200 γραμ. κιμάς μοσχαρίσιος ανάμεικτος με χοιρινό
    • 5 αβγά βρασμένα, σφιχτά
    • 200 γραμμ. Γραβιέρα, κομμένη σε μπαστουνάκια
    • 200 γραμ. μπαγιάτικο ψωμί, μουσκεμένο και στυμμένο
    • 1 μήλο λιωμένο στο μούλτι με λίγο νερό
    • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένες στο μούλτι
    • 1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
    • 2 αβγά
    • 3 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
    • 2 κουτ. Σούπας μουστάρδα
    • 2 κουτ. Σούπας ρίγανη
    • 3-4 κουτ. Σούπας ξύδι
    • αλάτι – πιπέρι

    Άπλωσε τον κιμά σε πυρέξ και έβαλε πάνω 5 αυγά με τυρί  - Λίγη ώρα αργότερα έγινε το έλα να δεις

    Για τις πατάτες

    • 10 πατάτες
    • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
    • Χυμό από 2 λεμόνια
    • Αλάτι -πιπέρι
    • Ρίγανη
    • Μουστάρδα
    • Βάζετε τον κιμά σε μια λεκάνη και ρίχνετε το ελαιόλαδο, το ψωμί, το μήλο, το σκόρδο, τα αβγά, το μαϊντανό, την μουστάρδα, τη ρίγανη, το ξύδι, αλάτι και πιπέρι.
    • Ζυμώνετε το μείγμα πολύ καλά, το σκεπάζετε και το αφήνετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
    • Λαδώνετε ένα πυρέξ ή ένα ταψί, απλώνετε τον κιμά σχηματίζοντας ένα ορθογώνιο που να χωράει και να σκεπάζει τα αβγά και το τυρί της γέμισης.
    • Βάζετε τα αβγά στο κέντρο σε σειρά, κολλητά το ένα στο άλλο και κατά μήκος δίπλα στα αβγά και τοποθετείτε δίπλα τα μπαστουνάκια γραβιέρας.
    • Τυλίγετε προσεκτικά το ρολό, ανασηκώνοντας πρώτα τη μια πλευρά και έπειτα την άλλη, προσπαθώντας να καλύψετε με αυτόν τον τρόπο ομοιόμορφα τα αβγά με τη ζύμη.
    • Προσθέτετε τις πατάτες σε ένα μεγάλο μπόλ, ρίχνετε μέσα την μαρινάδα και ανακατεύετε. Στη συνέχεια τις απλώνετε δεξιά κι αριστερά απ᾿ το ρολό, περιχύνετε με το ελαιόλαδο, λίγο νερό και σκεπάζετε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.
    • Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς στον αέρα για περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά χωρίς το αλουμινόχαρτο για να ροδίσει.
    • Κόβετε το ρολό προσεχτικά σε φέτες και το συνοδεύεται με τις πατάτες.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά