Τυρόπιτα με τραγανό φύλλο που θα λατρέψει όλη η οικογένεια με απλά υλικά και έτοιμη σε λίγα λεπτά. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για την τυρόπιτα του Πέτρου Συρίγου.Για την γέμισηΑρχικά βάζουμε σε μία λεκάνη το αλεύρι για πίτες μαζί με το χλιαρό νερό, την ξερή μαγιά, το ξύδι, το ελαιόλαδο και το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μία αφράτη ζύμη. Στην συνέχεια την σκεπάζουμε και την αφήνουμ…
Τυρόπιτα με τραγανό φύλλο που θα λατρέψει όλη η οικογένεια με απλά υλικά και έτοιμη σε λίγα λεπτά. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για την τυρόπιτα του Πέτρου Συρίγου.
- Αλευρι 1 κιλό για πίτες
- Νερό 2 ποτήρια του νερού χλιαρό
- Ξερή Μαγιά 1 κουταλάκι του γλυκού
- Ξύδι 4 κουταλιές της σούπας
- Ελαιολαδο 4 κουταλιές της σούπας
- Αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
Για την γέμιση
- Αυγα 3
- Φέτα 300 γραμμάρια τριμμένη
- Γιαούρτι Στραγγιστό 2 κουταλιές της σούπας
Αρχικά βάζουμε σε μία λεκάνη το αλεύρι για πίτες μαζί με το χλιαρό νερό, την ξερή μαγιά, το ξύδι, το ελαιόλαδο και το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μία αφράτη ζύμη. Στην συνέχεια την σκεπάζουμε και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα να φουσκώσει.
Στην συνέχεια χωρίζουμε την ζύμη σε 11 κομμάτια και το κάθε κομμάτι το πλάθουμε σε μπαλάκι. Αυτά τα μπαλάκια τα ανοίγουμε σε μικρά φύλλα, τα οποία τα λαδώνουμε. Τοποθετούμε 6 φυλλαράκι το ένα πάνω στο άλλο και ανοίγουμε ένα λεπτό και μεγάλο φύλλο.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και με τα άλλα 5 φύλλα. Τοποθετούμε το πρώτο φύλλο σε ένα καλό λαδωμένο ταψί και από πάνω απλώνουμε την γέμιση που την έχουμε φτιάξει ανακατεύοντας την θρυμματισμένη φέτα, με τα αυγά και το στραγγιστό γιαούρτι.
Από πάνω βάζουμε το δεύτερο φύλλο όσο το δυνατόν πιο σουρωμένο. Ρίχνουμε από πάνω μπόλικο λιωμένο βούτυρο και την χαράζουμε σε κομμάτια με ό,τι μέγεθος θέλουμε. Την ψήνουμε στους 220 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά, ανάλογα και τον φούρνο.
Τυρόπιτα «νέκταρ»: Γλυκιά συνταγή για την αγαπημένη μας πίτα με ανθότυρο, μέλι και κανέλα
Μια τυρόπιτα λίγο διαφορετική, με υλικά που ήδη έχετε στο σπίτι. Εύκολη και ιδανική για όλες τις ώρες της ημέρας! Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για «χρυσαφένια» στριφτή τυρόπιτα.
- 1 κιλό ανθότυρο
- 8 αυγά
- 200 γρ. μέλι
- σουσάμι
- 1 κ.σ σπορέλαιο
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 κ.γ κανέλα (προαιρετικά)
- 2 κ.σ. σιμιγδάλι
- Χτυπάμε τα αυγά με το μέλι πολύ καλά.
- Προσθέτουμε το ξύσμα και ξαναχτυπάμε.
- Τέλος, προσθέτουμε το ανθότυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα.
- Αλείφουμε το ταψί με το σπορέλαιο και πασπαλίζουμε με το σιμιγδάλι να πάει παντού.
- Αδειάζουμε το μείγμα.
- Πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Ψήνουμε στο φούρνο, στους 160 βαθμούς για 45 λεπτά. Σερβίρουμε την τυρόπιτα αφού προηγουμένως έχει κρυώσει.
- Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με κανέλα για έξτρα άρωμα.
«Χρυσαφένια» απόλαυση: Τραγανό φύλλο, πλούσια γέμιση και ονειρική γεύση – Η τυρόπιτα που θα σου «πάρει» το μυαλό
Μια εύκολη στην παρασκευή τυρόπιτα, που έχει τις ρίζες της στη Ρούμελη και είναι πεντανόστιμη, για το καθημερινό και όχι μόνο τραπέζι σας. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για τυρόπιτα στην τοστιέρα.
- 6 φύλλα πίτας
- 800 γραμμάρια φέτα
- 300 γρ. μυζήθρα
- 700 γρ. φρέσκο γάλα
- 200 γρ. ελαιόλαδο
- 5 αβγά
- αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- Αρχικά, τρίβουμε όλα τα τυριά σε ένα μπολ και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σε ένα άλλο μπολ σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε με σύρμα. Αλατίζουμε ελαφρά.
- Προσθέτουμε το γάλα και το μισό περίπου από το ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε.
- Αλείφουμε το ταψί μας με ελαιόλαδο. Το ταψί πρέπει να είναι περίπου 40 εκατοστά, κατάλληλο για πίτες.
- Στρώνουμε τα τρία από τα φύλλα, ραντίζοντάς τα ενδιάμεσα με λίγο ελαιόλαδο. Κάνουμε μια στρώση με τα μισά τυριά μας και ραντίζουμε με το μισό του υγρού μίγματος μας. Απλώνουμε το τέταρτο φύλλο ελαφρά σουρωμένο.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα τυριά και το υπόλοιπο μίγμα υγρών. Ολοκληρώνουμε την πίτα καλύπτοντάς την με δυο φύλλα ελαφρώς λαδωμένα. Γυρίζουμε τις άκρες που εξέχουν. Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και ραντίζουμε τις χαρακιές με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Πεταχτά, με τα δάχτυλα, ραντίζουμε την πίτα με λίγο νερό.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C στις αντιστάσεις ή στους 160ο C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για περίπου μία ώρα. Στο τελευταίο δεκάλεπτο ψήνουμε μόνο στην κάτω αντίσταση για πιο τραγανό αποτέλεσμα. Η πίτα είναι έτοιμη όταν κουνήσουμε το ταψί και η βάση της έχει ξεκολλήσει. Σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου.