Εύκολα νηστισίμα κρουασανάκια


    ShareTweet
    GoogleΓια τα παιδιά που κρύβουμε μέσα μας.Κρουασανάκια έτσι απλά. Νηστίσιμα, αφράτα, πανεύκολα, πεντανόστιμα….ΥΛΙΚΑ• 1 κιλό περίπου αλεύρι γ.ο.χ.
    • 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
    • 2 φακελάκι ξερ…

    ...ή μαγιά • 1/2 κούπα φυτική μαργαρίνη ελαφρώς ζεσταμένη • 1/2 κούπα σπορέλαιο • 1/2 κούπα φρέσκος χυμός πορτοκάλι • 2 και 1/2 κούπες χλιαρό νερό • 2/3 κούπα ζάχαρη • Σοκολάτα κουβερτούρα σε σταγόνες για τη γέμιση • Μαρμελάδα της αρεσκείας μας για τη γέμισηΕΚΤΕΛΕΣΗ• Βάζουμε το βαζάκι...

    ShareTweet
    Google

    Για τα παιδιά που κρύβουμε μέσα μας.

    Κρουασανάκια έτσι απλά. Νηστίσιμα, αφράτα, πανεύκολα, πεντανόστιμα….

    ΥΛΙΚΑ

    • 1 κιλό περίπου αλεύρι γ.ο.χ.
    • 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
    • 2 φακελάκι ξερή μαγιά
    • 1/2 κούπα φυτική μαργαρίνη ελαφρώς ζεσταμένη
    • 1/2 κούπα σπορέλαιο
    • 1/2 κούπα φρέσκος χυμός πορτοκάλι
    • 2 και 1/2 κούπες χλιαρό νερό
    • 2/3 κούπα ζάχαρη
    • Σοκολάτα κουβερτούρα σε σταγόνες για τη γέμιση
    • Μαρμελάδα της αρεσκείας μας για τη γέμιση

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    • Βάζουμε το βαζάκι με τη μαρμελάδα για περίπου 1 ώρα στην κατάψυξη για να σφίξει.
    • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το χλιαρό νερό με τη μαγιά.
    • Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το χυμό πορτοκάλι, τη ζεσταμένη φυτική μαργαρίνη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
    • Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το μπέικιν πάουντερ.
    • Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά μέχρι να καταφέρουμε μια ελαστική ζύμη. Αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο νερό ή κι άλλο αλεύρι.
    • Βάζουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος για περίπου 2 ώρες μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
    • Παίρνουμε ένα κομμάτι σε μέγεθος 1 και 1/2 μπουνιά και το ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο. Με τη βοήθεια ενός μεγάλου πιάτου και ενός μαχαιριού δημιουργούμε ένα ζυμαρένιο κύκλο.
    • Το χωρίζουμε σε οκτώ ίσα κομμάτια και βάζουμε στην άκρη του καθενός από 1/3 κ.γλ. μαρμελάδα ή σοκολάτα και διπλώνουμε. Το τοποθετούμε στο ταψί με τέτοιο τρόπο ώστε η άκρη του ζυμαριού να είναι πάντα από κάτω ώστε να μην ξεκολλήσει στο ψήσιμο.
    • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για 10-12 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα.

    Πηγή: tonwtiko.com

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά