Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με μπισκότα


    Γλυκό ψυγείου: Ο σεφ Γιώργος Τσούλης μας ετοιμάζει ένα γλυκό σπέσιαλ με σοκολάτα και όχι μόνο. Σοκολατένιο γλυκό με μπισκότα. Η τέλεια γλυκιά επιλογή για παιδιά και ενήλικες.Ωστόσο το Athensmagazine.g…

    ...r σας προτείνει να δοκιμάσετε απολαυστικό γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα, μπισκότα και λεμονάτη «κόλαση»!Υλικά 600 ml. κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ, πλήρης 500 γρ. πραλίνα σοκολάτα 40 τεμάχια μπισκότα τύπου πτιμπέρ 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας Για το σερβίρισμα: 400 ml. κρέμα γάλακτος Μπισκότα...

    Γλυκό ψυγείου: Ο σεφ Γιώργος Τσούλης μας ετοιμάζει ένα γλυκό σπέσιαλ με σοκολάτα και όχι μόνο. Σοκολατένιο γλυκό με μπισκότα. Η τέλεια γλυκιά επιλογή για παιδιά και ενήλικες.

    Ωστόσο το Athensmagazine.gr σας προτείνει να δοκιμάσετε απολαυστικό γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα, μπισκότα και λεμονάτη «κόλαση»!

    Υλικά

    • 600 ml. κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ, πλήρης
    • 500 γρ. πραλίνα σοκολάτα
    • 40 τεμάχια μπισκότα τύπου πτιμπέρ
    • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
    • Για το σερβίρισμα:
    • 400 ml. κρέμα γάλακτος
    • Μπισκότα θρυμματισμένα

    Εκτέλεση

    Αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ, πλήρης και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να γίνει σαντιγί. Μόλις είναι έτοιμο, αδειάζουμε μέσα την πραλίνα σοκολάτα και με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής, ανακατεύουμε απαλά.

    Παίρνουμε ένα τετράγωνο ταψί διαμέτρου 25Χ25 εκ., στρώνουμε από κάτω μια στρώση μπισκότα, αδειάζουμε το 1/3 του μείγματος, τοποθετούμε μπισκότα από πάνω, ξανά μείγμα, πάλι μπισκότα και ξανά μείγμα.

    Τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

    Mόλις περάσουν οι 2 ώρες, αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ 400 ml. κρέμα γάλακτος και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να γίνει σαντιγί.

    Aπλώνουμε τη σαντιγί πάνω στο γλυκό και στη συνέχεια από πάνω τα θρυμματισμένα μπισκότα.

    Κόβουμε και σερβίρουμε.

    Πηγή: giorgostsoulis.com

    Δροσερό γλυκό ψυγείου με μπισκοτένια βάση, ζαχαρούχο γάλα και επικάλυψη ζελέ

    Μια πολύ εύκολη συνταγή, για ένα δροσερό γλυκό ψυγείου με μπισκοτένια βάση, ζαχαρούχο γάλα και επικάλυψη ζελέ αρεσκείας σας. Απολαύστε το όλες τις ώρες της ημέρας και σε όλες τις περιστάσεις. Επίσης, δείτε μια πανεύκολη συνταγή για λεμονογλυκό ψυγείου με ινδοκάρυδο, μπισκότα και ζαχαρούχο γάλα με 5 μόνο υλικά.

    ΥΛΙΚΑ:

    • 250 γρ. μπισκότα τύπου digestive ή πτι μπερ
    • 200 γρ. βούτυρο λιωμένο
    • 2 λεμονιών το χυμό
    • 397 ml (1 κουτί) ζαχαρούχο γάλα
    • 2 φύλλα ζελατίνης
    • 1 φακελάκι ζελέ φράουλας ή κεράσι

    Δροσερό γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

    Παίρνετε ένα πυρίμαχο σκεύος διαστάσεων 20 Χ 30 εκ. και το στρώνετε καλά με χαρτί ψησίματος, στη βάση και τα τοιχώματα, αφήνοντας να προεξέχει περιμετρικά.

    Για τη βάση: Θρυμματίζετε σε σκόνη, στο multi, τα μπισκότα και λιώνετε το βούτυρο. Τα μεταφέρετε σε μπολ τα ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν και στρώνετε το μείγμα , πιέζοντάς το ελαφρώς, στη βάση του πυρίμαχου σκεύους. Το βάζετε στο ψυγείο να παγώσει καλά για 30 λ περίπου.

    Για τη γέμιση: Βάζετε σε μια κατσαρόλα το ζαχαρούχο γάλα, το χυμό λεμονιού και 3/4 φλ. τσαγιού [185 ml] νερό και τα σιγοβράζετε, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, σε μέτρια φωτιά για 5-7 λ.

    Εν τω μεταξύ, μουλιάζετε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό για 5 λ. μέχρι να μαλακώσουν. Τις στραγγίζετε από το νερό και τις βάζετε μέσα στο μείγμα ζαχαρούχο γάλακτος και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει και ενσωματωθεί στο μείγμα. Ρίχνετε το μείγμα ζαχαρούχου πάνω από τη μπισκοτένια βάση, ισιώνετε την επιφάνεια και βάζετε πάλι το γλυκό σας στο ψυγείο για 1 1/2 -2 ώρες περίπου, μέχρι να κρυώσει καλά και σταθεροποιηθεί.

    Για επικάλυψη: Ετοιμάστε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Το κατεβάζετε από τη φωτιά, το αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς και μετά το ρίχνετε πάνω από την ήδη κρύα κρέμα ζαχαρούχου. [Για να μην εισχωρήσει στη κρέμα, τοποθετείτε ένα κουτάλι πάνω από τη κρέμα και χύνετε το ζελέ πάνω στο κουτάλι απαλά “σαν σιντριβάνι”]. Το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να πήξει το ζελέ.

    Πηγή: be2news.gr

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά