Το κέικ κολοκύθας της Μαργαρίτας Νικολαΐδη είναι το γλυκό που πρέπει να φτιάξεις σήμερα


    Η Μαργαρίτα Νικολαΐδη είναι η πρώτη Ελληνίδα MasterChef και ο λογαριασμός της στο Instagram δημιουργήθηκε μετά το ριάλιτι μαγειρικής και έχει εκατοντάδες fans.Η Μαργαρίτα μοιράστηκε τη συνταγή της για…

    ... κέικ κολοκύθας και είχε ως βοηθό της τον αγαπημένο της Χρήστο Καλομοίρη. Για το Κέικ κολοκύθας:250γρ αυγά300γρ κάστανη ζάχαρη240μλ ηλιέλαιο40 γρ κονιάκ ή λικέρ της επιλογής σας350γρ αλεύρι10γρ μπέικιν1κτσ μπέικιν σοδα1/2 κτσ αλάτι7,5γρ κανέλα1/2 κτσ μοσχοκάρυδο1 πορτοκάλι ξύσμα1 κτσ...

    Η Μαργαρίτα Νικολαΐδη είναι η πρώτη Ελληνίδα MasterChef και ο λογαριασμός της στο Instagram δημιουργήθηκε μετά το ριάλιτι μαγειρικής και έχει εκατοντάδες fans.

    Η Μαργαρίτα μοιράστηκε τη συνταγή της για κέικ κολοκύθας και είχε ως βοηθό της τον αγαπημένο της Χρήστο Καλομοίρη. 

    Για το Κέικ κολοκύθας:
    250γρ αυγά
    300γρ κάστανη ζάχαρη
    240μλ ηλιέλαιο
    40 γρ κονιάκ ή λικέρ της επιλογής σας
    350γρ αλεύρι
    10γρ μπέικιν
    1κτσ μπέικιν σοδα
    1/2 κτσ αλάτι
    7,5γρ κανέλα
    1/2 κτσ μοσχοκάρυδο
    1 πορτοκάλι ξύσμα
    1 κτσ Βανίλια εκχύλισμα
    400γρ πουρέ κολοκύθας

    Για το Frosting:
    400 γρ Κρέμα τυρί
    200 γρ Μασκαρπονε
    200 γρ Άχνη ζάχαρη
    Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

     

     

    Εκτέλεση: 

    1. Βάζουμε την Κολοκυθά σε αλουμινόχαρτο να ψηθεί στους 180 βαθμούς για 2 ώρες μέχρι να μαλακώσει.
    2. Όταν κρυώσει αδειάζουμε την σάρκα της και την στραγγίζουμε πολύ καλά με πετσέτα.
    3. Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν σε γρήγορη ταχύτητα
    4. Έπειτα προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το λικέρ και την βανίλια σιγά σιγά στα αυγά ενώ χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα.
    5. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα στερεά μας υλικά συνεχίζοντας την ομογενοποίηση.
    6. Τέλος προσθέτουμε και τον πουρέ κολοκύθας .
    7. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε την επιθυμητή φόρμα μας, αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 45-55′ λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
    (Τσεκάρουμε το κέικ, τρυπάμε με ένα μαχαίρι το κέντρο και αν το μαχαίρι βγει καθαρό είναι ψημένο το κέικ μας αν όχι αφήνουμε αλλά 5′ λεπτά)

    Για το Frosting βάζουμε την κρέμα τυριού με την άχνη στο μίξερ με σύρμα να αφρατέψουν, έπειτα ρίχνουμε το μασκαρπόνε και το ξύσμα και συνεχίσουμε ως την ομογενοποίηση, γεμίζουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής

    Τέλος συναρμολογούμε, κόβουμε το κέικ στη μέση οριζόντια η στα τρία και γεμίζουμε ανάμεσα με το Frosting, γαρνίρουμε από πάνω με καρύδια και κανέλα!

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά