Μελεκούνι Ρόδου με μέλι και τριμμένη κανέλα – Συνταγή όνειρο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου


    Παραδοσιακό μελεκούνι Ρόδου με μέλι και τριμμένη κανέλα που αν δεν έχετε δοκιμάσει σε κάποια επίσκεψη στο νησί, πρέπει οπωσδήποτε να φτιάξετε! Το πιο υγιεινό και απολαυστικό γλυκάκι σε μια εκτέλεση όν…

    ...ειρο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.Την συνταγή την βρήκαμε στο argiro.gr και σας την παρουσιάζουμε παρακάτω αναλυτικά! Ποια τα υλικά και τα βήματα για να την κάνετε κι εσείς εύκολα και γρήγορα σπίτι. ...

    Παραδοσιακό μελεκούνι Ρόδου με μέλι και τριμμένη κανέλα που αν δεν έχετε δοκιμάσει σε κάποια επίσκεψη στο νησί, πρέπει οπωσδήποτε να φτιάξετε! Το πιο υγιεινό και απολαυστικό γλυκάκι σε μια εκτέλεση όνειρο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

    Την συνταγή την βρήκαμε στο argiro.gr και σας την παρουσιάζουμε παρακάτω αναλυτικά! Ποια τα υλικά και τα βήματα για να την κάνετε κι εσείς εύκολα και γρήγορα σπίτι.

    Υλικά Συνταγής

    • 300 γραμ. σουσάμι φριμένο (καβουρδισμένο)
    • 250 γραμ. μέλι
    • 1/2 κ.σ. κανέλα τριμμένη
    • 1/2 κ.σ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
    • 1/2 κ.σ κόλιανδρο τριμμένο
    • 1/2 κ.σ μαστίχα σπασμένη σε σκόνη
    • 1/2 κ.γλ. γαρύφαλλο τριμμένο
    • ξύσμα από μισό κίτρο ή πορτοκάλι
    • 100 γραμ αμύγδαλα ολόκληρα χωρίς φλούδα
    • μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού

    Εκτέλεση

    • Για το παραδοσιακό Ροδίτικο μελεκούνι, βάζουμε πρώτα το μέλι να βράσει με μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε μαζί όλα τα μυρωδικά. Ρίχνουμε μερικές σταγόνες από το μέλι που βράζει σε ένα πιατάκι με νερό και όταν το μέλι καραμελώσει τότε είναι έτοιμο.
    • Ρίχνουμε το καβουρδισμένο σουσάμι μέσα στο μέλι, τα μυρωδικά, το ξύσμα πορτοκαλιού και τέλος τα αμύγδαλα.
    • Ανακατεύουμε πολύ καλά να γίνει ένα μείγμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ανοίγουμε σε φύλλο πάχους ενός εκατοστού.
    • Κόβουμε σε ρόμβους.
    • Η παραδοσιακή αυτή συνταγή είναι από το βιβλίο «Μακριά μυρωδιά-Η μαγειρική κληρονομιά της Ρόδου» του Γιώργου Τρουμούχη και Κώστα Καψανάκη

    Ωστόσο, αν θες να φτιάξεις τις κλασικές τηγανίτες των παιδικών σου χρόνων βρήκαμε μια συνταγή από το χρονοντούλαπο της γιαγιάς! Δείτε την εδώ

    Νηστίσιμες τηγανίτες Πάρου με κανέλα και μέλι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

    Τηγανίτες αφράτες μέσα και τραγανές έξω, με μπόλικο πετιμέζι ή μέλι και κανέλα, εννοείται από τα χεράκια της Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Είναι το γλυκό πρωινό η το σνακ των παιδιών. Παραδοσιακή συνταγή Πάρου, εύκολη, γρήγορη και φανταστική

    Την βρήκαμε στο argiro.gr και σας την μεταφέρουμε παρακάτω! Όλα τα υλικά και τα βήματα ένα προς ένα για να πετύχετε αυτή την εξαιρετική συνταγή.

    Υλικά Συνταγής

    • 2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    • 1 κ.γλ. μαγιά στιγμής
    • 1 κ.γλ. ζάχαρη
    • 1/2 κ.γλ. αλάτι
    • 1½ κούπας νερό

    Για το σερβίρισμα

    • μέλι
    • ή πετιμέζι ή κανελοζάχαρη
    • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

    Εκτέλεση

    • Για τις αφράτες και εύκολες τηγανίτες χωρίς αυγά, κοσκινίζουμε πρώτα το αλεύρι σε µπολ. Προσθέτουµε τη µαγιά, τη ζάχαρη και ανακατεύουµε µε κουτάλι ή σύρµα.
    • Προσθέτουµε το νερό και το αλάτι. Ανακατεύουµε καλά τον χυλό να οµογενοποιηθεί και να γίνει οµοιόµορφος. Τον σκεπάζουµε και τον αφήνουµε να σταθεί για 30΄.
    • Ο χυλός δεν πρέπει να είναι πολύ αραιός.
    • Ζεσταίνουµε λίγο ελαιόλαδο σε τηγάνι και κουταλιά κουταλιά τις τηγανίζουµε µέχρι να ροδίσουν. Τις γυρίζουµε και από την άλλη πλευρά. Τις αφήνουµε σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίσουν.
    • Σερβίρουμε τις τηγανίτες με μέλι, αγνό πετιμέζι, ή ζάχαρη και κανέλα.

    Extra tips για τέλειες τηγανίτες

    • Aν ο χυλός είναι αραιός, θα βγουν πιο πλακέ.
    • Αν ο χυλός ειναι σφιχτός θα βγουν πιο φουσκωτές.
    • Αν δεν κάνει να φάτε ζάχαρη, παραλείψτε την τελείως και στο χυλό προσθέστε 1 κουταλιά σούπας πετιμέζι.

    Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

    Μυζηθρόπιτα από την Πάρο της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου – Η κανέλα την κάνει όνειρο

    Νηστίσιμη σιροπιαστή σταφιδόπιτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου – Πασπαλισμένη με μπόλικη άχνη και κανέλα

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά