Υπέροχοι νηστίσιμοι λουκουμάδες με 2 υλικά


    Πανεύκολοι λουκουμάδες, με δυο υλικα, τσακ μπαμ χωρις να περιμενεις να φουσκώσουν! Όταν θέλεις γλυκό και το θελεις στα γρήγορα!Μία ακόμα φανταστική συνταγή: Nηστίσιμα μηλοπιτάκια σαν της γιαγιάς στο χ…

    ...υ μπορεί να πάρει και λιγοτερο) Εκτελεση Ανακατεύουμε τα δυο υλικά μαζί να γίνουν χυλος Φτιαχνουμε μπαλακια (για να γινουν στρογγυλοί το κλασικό κολπο για λουκουμαδες το ξερετε βουτατε το κουτάλι στο νερό και με το άλλο χερι παίρνετε το χυλό) και τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά...

    Πανεύκολοι λουκουμάδες, με δυο υλικα, τσακ μπαμ χωρις να περιμενεις να φουσκώσουν! Όταν θέλεις γλυκό και το θελεις στα γρήγορα!

    Υλικά

    • 1κουτάκι πορτοκαλάδας με ανθρακικο
    • Μια συσκευασία φαριν απ(περίπου μπορεί να πάρει και λιγοτερο)

    λουκουμαδες με 2 υλικα

    Εκτελεση

    • Ανακατεύουμε τα δυο υλικά μαζί να γίνουν χυλος
    • Φτιαχνουμε μπαλακια (για να γινουν στρογγυλοί το κλασικό κολπο για λουκουμαδες το ξερετε
    • βουτατε το κουτάλι στο νερό και με το άλλο χερι παίρνετε το χυλό)
    • και τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά (να καψει καλα το λαδι προσοχή είναι το μυστικό)
    • μεχρι να παρουν χρυσαφι χρωμα.

    Μία ακόμα φανταστική συνταγή: Nηστίσιμα μηλοπιτάκια σαν της γιαγιάς στο χωριό

    Η τυρόπιτα της ακαμάτρας

    Αυτή η τυρόπιτα είναι πανεύκολη κι ετοιμάζεται στο τσακ – μπαμ. Επίσης είναι πεντανόστιμη και μπορεί να φαγωθεί σε θερμοκρασία δωματίου. Η τυρόπιτα της Ακαμάτρας ανήκει, όπως μάθαμε, στην κατηγορία “Ξεβράκωτες Πίτες”. Πίτες, δηλαδή, που γίνονται χωρίς φύλλο.

    Και ναι, το ομολογώ, το “ακαμάτρα” και το “ξεβράκωτη” στην ταυτότητά της είναι που με ενθουσίασαν ακόμα περισσότερο και από την ίδια τη συνταγή. Μα αλήθεια τώρα, μια τυρόπιτα που την φωνάζουν ακαμάτρα και κυκλοφορεί ανέμελη και ξεβράκωτη, δεν ακούγεται σαν ηρωίδα παιδικού ποιήματος;

    Υλικά

    • 400 γρ. φέτα (εγώ προτιμώ τις πιο πικάντικες, όπως Ηπείρου ή Δωδώνης)
    • 2 αυγά
    • 2 φλιτζ. γάλα και λίγο ακόμα γάλα σε ένα μικρό μπολάκι
    • 3 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 35 γρ. ξηρή μαγιά
    • 1 χούφτα ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο (αν σας αρέσει ο δυόσμος μπορείτε να βάλετε και περισσότερο)
    • αλάτι και πιπέρι

    Εκτέλεση

    • Στο μπολάκι με το γάλα ρίχνουμε τη μαγιά και την ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Σε μια μπασίνα ρίχνουμε όλα τα άλλα υλικά: τα αυγά, το γάλα, το αλεύρι, τη φέτα, την οποία τη σπάμε σε κομματάκια με τα χέρια μας, τον δυόσμο και τέλος τη διαλυμένη μαγιά και τα ανακατεύουμε.
    • Αν δούμε ότι το μείγμα είναι πολύ σφιχτό, προσθέτουμε λίγο ακόμα γάλα. Σκεπάζουμε τη μπασίνα με μια πετσέτα και την αφήνουμε στην ησυχίας της για 15 λεπτά, όσο χρειάζεται για κάνει η μαγιά τα μαγικά της.
    • Προθερμάνουμε το φούρνο, λαδώνουμε με λίγο ελαιόλαδο ένα πυρέξ και ψήνουμε την τυρόπιτά μας στους 180 °C για περίπου 20 λεπτά. Αν θέλετε, μπορείτε 10 λεπτά πριν την βγάλετε από το φούρνο να την πασπαλίστε με λίγο τριμμένο τυρί της προτίμησης σας.
    • Τρώγεται καλύτερα παρέα με μια δροσερή πράσινη σαλάτα και φίλους.

    Σε περίπτωση που νηστεύετε, δείτε εδώ την στριφτή νηστίσιμη τυρόπιτα της γιαγιάς. Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά