“Τραβηχτή” τυρόπιτα με τραγανό φύλλο – Έτοιμη σε 20 λεπτά!


    Συνταγή για Παραδοσιακή τραβηχτή τυρόπιτα με τραγανό φύλλο Η τραβηχτή τυρόπιτα είναι μία τυρόπιτα με μία ιδιαίτερη τεχνική που ταξιδεύει από γενιά σε γενιά.Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Τυρόπιτι στο πιτς φιτίλι: Η πιο εύκολη συνταγή που φτιάξατε ποτέΑν μεγαλώσατε με γιαγιά χρυσοχέρα σίγουρα έχετε δοκιμάσει έστω και μία φορά στην ζωή σας ή έχετε την ανάμνηση της γιαγιάς σας να κάνει τα μαγικά της …

    ...στην κουζίνα.Υλικά Αυγά 2 Αλάτι 1 κουταλάκι του γλυκού Ελαιόλαδο 1 κουταλιά της σούπας Ξύδι 1 κουταλιά της σούπας Νερό 250 ml χλιαρό Αλεύρι Για Όλες Τις Χρήσεις 600-700 γραμμάρια Για την γέμιση Αυγά 4 Φέτα 1 κιλό Γιαούρτι Στραγγιστό 3/4 του φλιτζανιού Για το άλειμμα Κρόκους Αυγού...

    Συνταγή για Παραδοσιακή τραβηχτή τυρόπιτα με τραγανό φύλλο Η τραβηχτή τυρόπιτα είναι μία τυρόπιτα με μία ιδιαίτερη τεχνική που ταξιδεύει από γενιά σε γενιά.

    Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Τυρόπιτι στο πιτς φιτίλι: Η πιο εύκολη συνταγή που φτιάξατε ποτέ

    Αν μεγαλώσατε με γιαγιά χρυσοχέρα σίγουρα έχετε δοκιμάσει έστω και μία φορά στην ζωή σας ή έχετε την ανάμνηση της γιαγιάς σας να κάνει τα μαγικά της στην κουζίνα.

    Υλικά

    • Αυγά 2
    • Αλάτι 1 κουταλάκι του γλυκού
    • Ελαιόλαδο 1 κουταλιά της σούπας
    • Ξύδι 1 κουταλιά της σούπας
    • Νερό 250 ml χλιαρό
    • Αλεύρι Για Όλες Τις Χρήσεις 600-700 γραμμάρια

    Για την γέμιση

    • Αυγά 4
    • Φέτα 1 κιλό
    • Γιαούρτι Στραγγιστό 3/4 του φλιτζανιού

    Για το άλειμμα

    • Κρόκους Αυγού 1
    • Για το φύλλο και το ταψί
    • Ελαιολαδο 150-200 ml

    Οι συνταγές, είναι καλό να επιβιώνουν όσο περνούν τα χρόνια. Έτσι σήμερα, θα μοιραστούμε μαζί σας την δική μας συνταγή για τραβηχτή τυρόπιτα, που μπορείτε να φτιάξετε για το σχολικό κολατσιό, ή το κολατσιό των μεγάλων, όλες τις ώρες της ημέρας.

    'Τραβηχτή' τυρόπιτα με τραγανό φύλλο - Έτοιμη σε 20 λεπτά!

    Εκτέλεση για το φύλλο της τραβηχτής τυρόπιτας

    Αρχικά χτυπάμε τα αυγά, προσθέτοντας το αλάτι, το ελαιόλαδο, το ξύδι και το χλιαρό νερό και ανακατεύουμε πολύ καλά. Κοσκινίζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ξεκινάμε να προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι στο μείγμα των αυγών.

    Ζυμώνουμε την ζύμη μας μέχρι να πάρουμε μία μέτρια σκληρή ζύμη. Έπειτα την χωρίζουμε σε 8-10 κομμάτια. Πατάμε το κάθε κομμάτια με τα δάχτυλα και τις παλάμες μας έτσι ώστε να κάνουμε το κάθε φύλλο πιτάκι με μέγεθος όσο ένα πιατάκι του καφέ.

    Βάζουμε τα φυλλαράκια μας σε ένα ταψί ή σε έναν βαθύτερο δίσκο και ρίχνουμε ελαιόλαδο και στις δύο πλευρές. Τα αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστούν για περίπου 30 λεπτά. Αυτό το κάνουμε για να χαλαρώσουν τα φύλλα και να γίνουν πιο ελαστικά.

    Εκτέλεση για την τραβηχτή τυρόπιτα

    Όσο περιμένουμε να ετοιμαστούν τα φύλλα προετοιμάζουμε την γέμισή μας. Χτυπάμε τα αυγά προσθέτοντας το στραγγιστό γιαούρτι και την θρυμματισμένη με τα χέρια μας φέτα. Αφού ομογενοποιηθεί η γέμιση παίρνουμε ένα φυλλαράκι και ξεκινάμε σιγά σιγά να το ανοίγουμε.

    Στην συνέχεια το αφήνουμε πάνω στο τραπεζομάντηλο του τραπεζιού και πολύ ελαφριά και προσεκτικά αρχίζουμε να το τεντώνουμε και να το τραβάμε προς τα άκρα, για να γίνει πιο λεπτό. Ο στόχος μας είναι να ανοίξει το φύλλο ομοιόμορφα και να είναι λεπτό παντού. Ακόμη και να μας ανοίξει κάπου, δεν υπάρχει πρόβλημα.

    Οι άκρες από τα φύλλα θα παραμείνουν λίγο πιο χοντρές οπότε το ένα άκρο το κόβουμε και το τραβάμε ελαφρώς για να το αφαιρέσουμε από το λεπτό φύλλο. Λαδώνουμε το φύλλο και το πασπαλίζουμε με την γέμιση.

    Με τη βοήθεια του τραπεζομάντηλου τυλίγουμε το φύλλο, σηκώνοντας σταδιακά το τραπεζομάντηλο. Το πρώτο φύλλο είναι έτοιμο. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα πιτάκια.

    Αφού η τυρόπιτα είναι έτοιμη, αλείφουμε με τον χτυπημένο κρόκο και λίγο γάλα και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου για 30-40 λεπτά.

    Πηγή: daddy-cool.gr

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά