Αφράτα κεφτεδάκια με κιμά κοτόπουλου – Νόστιμα και υγιεινά


    Τα κεφτεδάκια με κιμά κοτόπουλου είναι από τις πιο νόστιμες και υγιεινές προτάσεις, που αγαπούν μικροί και μεγάλοι. Το ξύσμα και ο χυμός λάιμ σε συνδυασμό με την σάλτσα γλυκού τσίλι, τα κάνουν ακόμη π…


    Τα κεφτεδάκια με κιμά κοτόπουλου είναι από τις πιο νόστιμες και υγιεινές προτάσεις, που αγαπούν μικροί και μεγάλοι. Το ξύσμα και ο χυμός λάιμ σε συνδυασμό με την σάλτσα γλυκού τσίλι, τα κάνουν ακόμη πιο γευστικά.

    Ωστόσο το Athensmagazine.gr σου προτείνει να διαβάσεις χρήσιμα tips για ζουμερά μπιφτέκια και κεφτέδες.

    Υλικά

    • ½ κιλό κιμά κοτόπουλου Νιτσιάκος
    • 125γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
    • 175γρ. ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένη σε 300ml γάλα πλήρες αγελαδινό
    • 1 αβγό
    • χυμό και ξύσμα από 1 λάιμ
    • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
    • 75ml ελαιόλαδο
    • 2 κουτ. σούπας σούπας σάλτσα γλυκού τσίλι
    • αλάτι, πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
    • 1 φλιτζάνι αλεύρι
    • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

    Διαδικασία

    Μουσκεύετε την ψίχα του ψωμιού στο γάλα.

    Σε τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

    Βάζετε τον κιμά σε μπολ, προσθέτετε το σκόρδο με το κρεμμύδι, την μουσκεμένη ψίχα ψωμιού, τη σάλτσα γλυκού τσίλι, το χυμό και το ξύσμα λάιμ, το αβγό, το μαϊντανό, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά.

    Πλάθετε τον κιμά σε κεφτεδάκια. Τα αλευρώνετε και τα τηγανίζετε σε καuτό λάδι, να πάρουν χρώμα και να ψηθούν.

    Τα βγάζετε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν από το λάδι. Σερβίρετε τα κεφτεδάκια συνοδεύοντας με δροσερή σαλάτα εποχής.

    Αυτό είναι το μυστικό για τα πιο ζουμερά κεφτεδάκια που φάγατε ποτέ!

    Όταν έχετε όρεξη για φαγητό της μαμάς, η καλύτερη επιλογή είναι τα κεφτεδάκια. Με ό,τι και να τα συνοδεύσετε είναι πεντανόστιμα – εκτός κι αν βγουν πολύ στεγνά.

    Πολλοί αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα, ειδικά όταν δοκιμάζουν πιο υγιεινές συνταγές με κρέατα χωρίς λίπος, όπως γαλοπούλα και κοτόπουλο.

    Ωστόσο, ανακαλύψαμε το μυστικό για ζουμερά κεφτεδάκια: ο ατμός. Ναι, καλά διαβάσατε. Με αυτή την τεχνική το κρέας εκτίθεται στον ατμό και όχι στο βραστό νερό και έτσι τα κεφτεδάκια βγαίνουν πιο ζουμερά και τρυφερά.

    Μην ανησυχείτε, δεν θα χρειαστείτε ειδικό εξοπλισμό γι’αυτή την συνταγή. Δείτε τι πρέπει να κάνετε:

    Την αγαπημένη σας συνταγή για κεφτεδάκια

    Δείτε με την ευκαιρία: Η τέχνη του κεφτέ: Tα μυστικά για να σας βγει ζουμερός και αφράτος

    Οδηγίες:

    1. Ετοιμάστε το μίγμα και πλάστε τα κεφτεδάκια σύμφωνα με την αγαπημένη σας συνταγή. Στο βίντεο προτείνει να χρησιμοποιήσετε τα χέρια σας στο ανακάτεμα.
    2. Χρησιμοποιώντας την ίδια τεχνική με τα λαχανικά, μαγειρέψτε τα κεφτεδάκια στον ατμό για 5-10 λεπτά μέχρι να μαγειρευτούν. Μπορείτε να ακολουθήσετε την τεχνική του βίντεο ή την μέθοδο με το αλουμινόχαρτο που σας είχαμε παρουσιάσει.
    3. Αφού τα βγάλετε από τον ατμομάγειρα, μπορείτε να τα τηγανίσετε για λίγο έτσι ώστε να γίνουν περισσότερο τραγανά.
    4. Συνεχίστε να ετοιμάζετε το φαγητό σας με όποιον τρόπο θέλετε, μόνο που αυτή τη φορά τα κεφτεδάκια σας θα είναι πιο ζουμερά από ποτέ.

    Αυτό ήταν!

    Η μέθοδος αυτή είναι πανεύκολη και στο βίντεο μπορείτε να δείτε όλα τα βήματα αναλυτικά:

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά