Παραδεισένιο παγωμένο γλυκό χωρίς ψήσιμο με ζαχαρούχο γάλα


    Όλοι μας έχουμε πολλές φορές μερικές… απογευματινές λιγούρες και το Athensmagazine.gr σας προτείνει ένα παραδεισένιο παγωμένο γλυκό με ζαχαρούχο γάλα, που δεν χρειάζεται κανένα ψήσιμο και γίνεται τέλε…

    ...ιο με τέσσερα μόλις υλικά. Πρόκειται για μια πανεύκολη συνταγή, που ετοιμάζεται πολύ γρήγορα και θα σας κάνει… να τρέχουν τα σάλια, φτιάχνοντάς το συνέχεια για εσάς και τους αγαπημένους σας, όπως θα μπορούσε να συμβαίνει με το γλυκό που έχει βραστή κρέμα και φράουλες. Υλικά 300...

    Όλοι μας έχουμε πολλές φορές μερικές… απογευματινές λιγούρες και το Athensmagazine.gr σας προτείνει ένα παραδεισένιο παγωμένο γλυκό με ζαχαρούχο γάλα, που δεν χρειάζεται κανένα ψήσιμο και γίνεται τέλειο με τέσσερα μόλις υλικά.

    Πρόκειται για μια πανεύκολη συνταγή, που ετοιμάζεται πολύ γρήγορα και θα σας κάνει… να τρέχουν τα σάλια, φτιάχνοντάς το συνέχεια για εσάς και τους αγαπημένους σας, όπως θα μπορούσε να συμβαίνει με το γλυκό που έχει βραστή κρέμα και φράουλες.

    γλυκό χωρίς ψήσιμο ζαχαρούχο γάλα

    Υλικά

    300 γρ. μπισκότα

    600 ml κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών 35-36%, κρύα

    1 κουτί (397 γρ.) ζαχαρούχο γάλα

    250 γρ. σοκολάτα, κομμένη σε μικρά κομματάκια

    Εκτέλεση

    Στρώνετε με λαδόκολλα ταψιά με διάμετρο βάσης 18 x 28 εκ. και στρώνετε στη βάση τους τα μπισκότα, το ένα δίπλα στο άλλο, φροντίζοντας να καλύψουν τις βάσεις καλά και να μην υπάρχουν κενά.

    Αν χρειαστεί κόβετε τα μπισκότα σε κομματάκια και τα τοποθετείτε στα κενά περιμετρικά της βάσης ή και σε τυχόν κενά επάνω από τα ήδη στρωμμένα μπισκότα.

    Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τη κρέμα γάλακτος και τη χτυπάτε με το μίξερ σε πηχτή σαντιγί.

    Προσθέτετε και το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.

    Αφήνετε το μίξερ, ρίχνετε στο μείγμα τα 150 γρ. σοκολάτας κομμένη σε κομματάκια και ανακατεύετε με μαρίζ μέχρι να ενσωματωθεί ισομερώς.

    Ρίχνετε το μείγμα πάνω από τη βάση μπισκότων, ισομερώς μοιρασμένο στα 2 ταψιά, ισιώνετε την επιφάνειά τους και πασπαλίζετε στην επιφάνεια τα υπόλοιπα 100 γρ. κομματάκια σοκολάτας, μοιρασμένα σε ίσα μέρη στα 2 ταψάκια.

    Τα βάζετε στη κατάψυξη για ένα βράδυ, ή μέχρι να σταθεροποιηθεί και παγώσει καλά το μείγμα.

    Πριν σερβίρετε βγάζετε το γλυκό σας από τη κατάψυξη το αφήνετε για 10 λ σε θερμοκρασία δωματίου και μετά το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

    [*] Αντί για σοκολάτα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Twix, ή Mars, ή Snickers ή ακόμα και Bounty ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.


    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά