Έβαλε στα μπιφτέκια ανθρακούχο νερό – Μόλις δείτε το λόγο θα τρέξετε να το κάνετε


    Τα μπιφτέκια είναι ένα φαγητό απλό, νόστιμο και εύκολο. Πώς θα σας φαινόταν λοιπόν αν το κάναμε λίγο πιο νόστιμο; Είναι από τα λίγα γεύματα που έχεις τη δυνατότητα να κάνεις πολλές παραλλαγές όπως και…

    ... να πειραματιστείς. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως αποκλείεται να κάνεις λάθη που θα "καταστρέψουν" τη συνταγή σου, τρανό παράδειγμα το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι στο ψήσιμο, δείτε γιατί δεν πρέπει να τα ψήνετε στο φούρνο. Αυτή τη φορά το Athensmagazine.gr θα σας δείξει ένα μικρό...

    Τα μπιφτέκια είναι ένα φαγητό απλό, νόστιμο και εύκολο. Πώς θα σας φαινόταν λοιπόν αν το κάναμε λίγο πιο νόστιμο; Είναι από τα λίγα γεύματα που έχεις τη δυνατότητα να κάνεις πολλές παραλλαγές όπως και να πειραματιστείς. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως αποκλείεται να κάνεις λάθη που θα “καταστρέψουν” τη συνταγή σου, τρανό παράδειγμα το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι στο ψήσιμο, δείτε γιατί δεν πρέπει να τα ψήνετε στο φούρνο.

    μπιφτέκια ανθρακούχο νερό

    Αυτή τη φορά το Athensmagazine.gr θα σας δείξει ένα μικρό μυστικό για να κάνετε τα μπιφτέκια σας πεντανόστιμα, ζουμερά και αφράτα.

    Για να φουσκώσουν και να γίνουν τρυφερά τα μπιφτέκια μας, προσθέτουμε στον κιμά 2 κουταλιές της σούπας ανθρακούχο νερό. Το ανθρακικό το “μαγικό” μυστικό για τα τέλεια μπιφτέκια που θα τα κάνει ακόμη πιο αφράτα και γευστικά. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα μαγειρέψετε μπιφτέκια ξέρετε τι πρέπει να κάνετε!

    Μπιφτεκάκια της γιαγιάς – Εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή

    Φτιάξτε τη συνταγή με τα μπιφτεκάκια της γιαγιάς και θα μας θυμηθείτε. Πρόκειται για μια συνταγή εύκολη και γρήγορη που σίγουρα θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Σε περίπτωση όμως, που δε θέλετε να φάτε κρέας, δείτε εδώ συνταγή για χορτομπιφτέκια.

    Υλικά

    • 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
    • 2 κρεμμύδια τριμμένα
    • 1 ντομάτα τριμμένη
    • 4-5 φέτες ψωμί του τοστ τριμμένο
    • 1 αυγό
    • Λίγη μουστάρδα
    • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
    • 1 κ. σ. ξίδι
    • Αλάτι / Πιπέρι
    • Ρίγανη / Μαϊντανός
    • Λίγο νεράκι

    Εκτέλεση

    • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Προσθέτουμε λίγο νεράκι στο τέλος για να γίνει το μείγμα μας αφράτο.
    • Πλάθουμε σε μέγεθος της αρεσκείας μας.
    • Προσωπικά τα βάζω σε λαδόκολλα και ψήνω για περίπου 30-40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.

    Πηγή: cookpad

    Με αυτήν τη συνταγή, θα φτιάξετε τα καλύτερα μοσχαρίσια μπιφτέκια που έχετε φάει ποτέ

    Το Athensmagazine.gr έχει για εσάς μια λαχταριστή συνταγή. Φτιάξτε αυτά τα μοσχαρίσια μπιφτέκια και θα μας θυμηθείτε. Πρόκειται για μια συνταγή που θα λατρέψει όλη η οικογένεια.

    Υλικά:

    Για τα μπιφτέκια:

    • 700 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
    • 1 αβγό
    • 1/4 φλιτζάνι τριμμένο κρεμμύδι
    • 1/4 φλιτζάνι τριμμένο ψωμί
    • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
    • 1/2 κ.γ. αλάτι
    • 1/4 κ.γ. πιπέρι
    • 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
    • 170 γραμμάρια μανιτάρια σε φέτες
    • 1 1/2 φλιτζάνι ζωμό βοδινού
    • 1 συσκευασία για καφέ σάλτσα
    • 1 κ.γ. Κέτσαπ (προαιρετικά)
    • 1 κ. γ. Μουστάρδα Ντιζόν (προαιρετικά)
    • 2 κ.σ. νισεστέ

    Εκτέλεση:

    • Ανακατέψτε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια και φτιάξτε μικρά μπιφτεκάκια με πάχος 2 εκατοστά.
    • Βάλτε μια στρώση κρεμμύδια και μανιτάρια στον αργό μάγειρα.
    • Μπορείτε να βάλετε τα ωμά μπιφτέκια κατευθείαν μέσα στον αργό μάγειρα, αλλά σας προτείνουμε να τα ροδίσετε λίγο σε ένα τηγάνι για γεύση.
    • Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το νισεστέ ρίξτε από πάνω το κρέας και τα λαχανικά. Μαγειρέψτε τα σε χαμηλή φωτιά για 5 ώρες.
    • Βγάλτε τα μπιφτέκια. Γυρίστε το στο δυνατό, ρίξτε το νισεστέ και αφήστε το να μαγειρευτεί μέχρι να πήξει.
    • Προσθέστε μέσα τα μπιφτέκια και καλύψτε τα με την σάλτσα πριν σερβίρετε.


    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά