Κι όμως: Αυτές οι 3 τροφές διώχνουν για πάντα το άγχος


    Ξέρετε ποιες είναι οι τροφές που διώχνουν μια για πάντα το άγχος της καθημερινότητας; Το Athensmagazine.gr τις βρήκε και σας τις παρουσιάζει παρακάτω, όπως έκανε και με τα τρόφιμα που απαγορεύεται να …

    ...ξαναζεστάνετε. Η τακτική άσκηση και ο ποιοτικός ύπνος είναι αποτελεσματικοί τρόποι αντιμετώπισης του στρες. Ωστόσο, εξίσου σημαντική μπορεί να αποδειχθεί και η συμβολή της κατάλληλης διατροφής στη μείωση του στρες και του άγχους. Δείτε 3 τροφές που θα σας βοηθήσουν να το...

    Ξέρετε ποιες είναι οι τροφές που διώχνουν μια για πάντα το άγχος της καθημερινότητας; Το Athensmagazine.gr τις βρήκε και σας τις παρουσιάζει παρακάτω, όπως έκανε και με τα τρόφιμα που απαγορεύεται να ξαναζεστάνετε.

    Η τακτική άσκηση και ο ποιοτικός ύπνος είναι αποτελεσματικοί τρόποι αντιμετώπισης του στρες. Ωστόσο, εξίσου σημαντική μπορεί να αποδειχθεί και η συμβολή της κατάλληλης διατροφής στη μείωση του στρες και του άγχους.

    Δείτε 3 τροφές που θα σας βοηθήσουν να το αντιμετωπίσετε:

    Μαύρη σοκολάτα

    Η μαύρη σοκολάτα έχει συσχετιστεί με υψηλότερα επίπεδα σεροτονίνης (μια χημική ουσία υπεύθυνη για τη ρύθμιση της διάθεσης). Είναι επίσης πλούσια σε μαγνήσιο, το οποίο μειώνει το άγχος. Αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείτε να καταναλώνετε αλόγιστα σοκολάτα, αλλά ένα μικρό κομμάτι με 70-85% κακάο μπορεί να σας κάνει καλό.

    Γκρέιπφρουτ

    Τα γκρέιπφρουτ είναι πλούσια σε βιταμίνη C, η οποία έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τα επίπεδα κορτιζόλης στο σώμα, καθώς και τις σωματικές και ψυχολογικές επιπτώσεις του στρες. Αν δεν σας αρέσει το γκρέιπφρουτ, δοκιμάστε πορτοκάλια ή πιπεριές, που είναι επίσης πλούσια σε βιταμίνη C.

    πράσινη σαλάτα οφέλη

    Πράσινα φυλλώδη λαχανικά

    Τα πράσινα λαχανικά όπως το σπανάκι και το μπρόκολο, είναι πλούσια σε φολικό οξύ, ένα θρεπτικό συστατικό που βοηθά στη διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων σεροτονίνης. Τα σπαράγγια περιέχουν επίσης υψηλά επίπεδα αυτής της υδατοδιαλυτής βιταμίνης.

    5 τροφές που δεν πρέπει να τρώνε τα παιδιά μέχρι να κλείσουν τα πέντε – Προσοχή

    Ξέρετε ποιες είναι οι τροφές που δεν πρέπει να τρώνε τα παιδιά μέχρι να κλείσουν τα 5, διότι μπορεί να πνιγούν; Το Athensmagazine.gr τις βρήκε και σας τις παρουσιάζει παρακάτω, όπως έκανε και χθες με τα τρόφιμα που πρέπει να σταματήσετε να καταναλώνετε το βράδυ.

    Διαβάστε αναλυτικά τις τροφές

    Σταφύλια

    Τα παιδιά δεν πρέπει να τρώνε ολόκληρα σταφύλια μέχρι την ηλικία των 5 ετών. Προσπαθήστε να τα κόβετε στη μέση ή χρησιμοποιείστε το μπλέντερ για να τα τεμαχίσετε, αλλιώς αποφύγετε τα εντελώς.

    Καραμέλες

    καραμέλες αρνητικά

    Οι σκληρές καραμέλες, συμπεριλαμβανομένων και αυτές του βήχα, αποτελούν την κύρια αιτία πνιγμού. Είναι καλό να γνωρίζετε ότι οι σκληρές καραμέλες δεν πρέπει ποτέ να χορηγούνται στα μικρά παιδιά όπως, επίσης, δε συνίσταται και η χρήση της τσίχλας.

    Χοτ ντογκ

    Το χοτ ντογκ θα πρέπει να τεμαχίζεται σε μικρά κομμάτια προτού δοθεί σε παιδιά προσχολικής ηλικίας. Το ενδεδειγμένο μέγεθος είναι γύρω στο 1 με 1,50 εκατοστό.

    Ξηροί καρποί

    Η Αμερικάνικη Παιδιατρική Ακαδημία συνιστά ότι ολόκληροι ξηροί καρποί (όπως φιστίκια κτλ.) δεν πρέπει να χορηγούνται σε παιδιά μικρότερα των 7 ετών.

    Ποπ κόρν

    Ισχύει ότι και για τους ξηρούς καρπούς


    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά