Ρίξτε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα και προσθέστε γάλα…Θα το κάνετε συνέχεια όταν το δοκιμάσετε!


    Μια εναλλακτική συνταγή για μακαρόνια που μας έχει πάρει τα μυαλά. Τι και αν η παραδοσιακή συνταγή δεν περιέχει γάλα και οι Ιταλοί θα φρίκαραν με κάτι τέτοιο, εμάς μας τρέλανε!Δοκιμάστε αυτή την μακαρ…

    ...ονάδα και σίγουρα θα αλλάξετε τον τρόπο που μαγειρεύετε. Μετά από την συνταγή που σας δείξαμε για μακαρόνια με το τυρί φέτα στην κατσαρόλα, ακόμα μια που θα σας κάνει να γλείφετε τα δάχτυλά σας!Υλικά:– 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο– 500ml ζωμό (κότας ή λαχανικών)– 250ml γάλα– 1 κουταλιά...

    Μια εναλλακτική συνταγή για μακαρόνια που μας έχει πάρει τα μυαλά. Τι και αν η παραδοσιακή συνταγή δεν περιέχει γάλα και οι Ιταλοί θα φρίκαραν με κάτι τέτοιο, εμάς μας τρέλανε!

    Δοκιμάστε αυτή την μακαρονάδα και σίγουρα θα αλλάξετε τον τρόπο που μαγειρεύετε. Μετά από την συνταγή που σας δείξαμε για μακαρόνια με το τυρί φέτα στην κατσαρόλα, ακόμα μια που θα σας κάνει να γλείφετε τα δάχτυλά σας!

    Υλικά:
    – 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
    – 500ml ζωμό (κότας ή λαχανικών)
    – 250ml γάλα
    – 1 κουταλιά βούτυρο
    – 250γρ. σπαγγέτι
    – 100γρ. τριμμένη παρμεζάνα
    – αλάτι, πιπέρι, λάδι και μαϊντανό

    Πρώτα τσιγαρίστε το σκόρδο στο τηγάνι με λίγο λάδι.
    Όταν πάρει χρώμα, ρίξτε τον ζωμό και το γάλα.

    Ρίξτε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα και προσθέστε γάλα...Θα το κάνετε συνέχεια όταν το δοκιμάσετε!

    Μετά το βούτυρο.

    Ρίξτε τα μακαρόνια ωμά μαζί με αλάτι και πιπέρι.

    Και αφήστε τα να μαγειρευτούν.

    Ρίξτε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα και προσθέστε γάλα...Θα το κάνετε συνέχεια όταν το δοκιμάσετε!

    Μόλις πάρουν βράση χαμηλώστε τη φωτιά, ανακατέψτε καλά και σκεπάστε με το καπάκι.

    Ανακατεύετε καλά κάθε 5 λεπτά για να μην κολλήσουν τα μακαρόνια.

    Στο σημείο όπου είναι al dente και τα υγpά έχουν σχεδόν εξατμιστεί (περίπου 15-20 λεπτά), προσθέστε την παρμεζάνα.

    Τέλος, προσθέστε και τον μαϊντανό και ανακατέψτε καλά.

    Έτοιμοι!

    Δείτε και το βίντεο με τις αναλυτικές οδηγίες:

    Αφήνετε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα και φεύγετε; Σταματήστε να το κάνετε γιατί καταστρέφετε…

    Οι περισσότεροι από εμάς πεθαίνουν από μακαρόνια, και γιατί είναι απίστευτα γευστικά, αλλά και γιατί θεωρούνται εύκολα σχετικά στην παραγωγή. Είναι το πιάτο του φοιτητή αποδεδειγμένα. Ποια είναι τα λάθη που κάνουμε συχνά και μπορούν να χαλάσουν όμως αυτό το λατρεμένο πιάτο, τα μακαρόνια;

    Όσο κι αν φαίνεται απλή η παρασκευή ζυμαρικών, δεν είναι και τόσο. Για να κάνετε τη διαφορά, αποφύγετε ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε και αν αλλάξτε τακτική, θα γίνουν τέλεια. Αφού μάθαμε ότι το σουρωτήρι έιναι εχθρός για τα μακαρόνια, έχουμε βρει ένα ακόμα λαθάκι!

    Πολλοί από εμάς ρίχνουμε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα και απομακρυνόμστε από τον χώρο, νομίζωντας ότι θα γίνουν μόνα τους. Μέγα λάθος! Πρέπει σε τακτά χρονικά διαστήματα να τα ανακατεύετε για να μην κολλήσουν και να βράσουν σωστά.

    Αφήνετε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα και φεύγετε; Σταματήστε να το κάνετε γιατί καταστρέφετε...

    Πεντανόστιμα μακαρόνια φούρνου με μπέικον και χωριάτικο λουκάνικο!

    Ποιος δεν αγαπάει τα μακαρόνια; Σε κάθε μορφή και κάθε είδος είναι από τα πιο αγαπημένα μας φαγητά και σίγουρα από τις πιο εύκολες λύσεις όταν δεν ξέρεις τι να μαγειρέψεις μιας και μαγειρεύονται γρήγορα και συνδυάζονται με τα πάντα.

    Το Athensmagazine.gr βρήκε για εσάς μια ξεχωριστή συνταγή για μακαρόνια φούρνου με χωριάτικο λουκάνικο και μπέικον, αν πάλι προσέχεις τη διατροφή σου αλλά παρ’ όλα αυτά θέλεις να φας ζυμαρικά, έχουμε να σου προτείνουμε μια light μακαρονοσαλάτα με ψητά λαχανικά!

    Υλικά

    1 κ.σ. ελαιόλαδο
    1 πρέζα πάπρικα γλυκιά
    1/2 κ.γλ. μπούκοβο
    1 πράσο ψιλοκομμένο
    2 κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένο
    1/3 φλιτζ. κόκκινο κρασί
    2 φλιτζ. τριμμένη ντομάτα
    αλάτι
    150 γρ. πένες βρασμένες
    λίγο φρέσκο θυμάρι
    150 γρ. τριμμένο κίτρινο τυρί

    Εκτέλεση

    Zεσταίνουμε ελαιόλαδο στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε καπνιστή πάπρικα και μπούκοβο και αφήνουμε να βγάλουν τα αρώματά τους για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το χωριάτικο λουκάνικο και το μπέικον. Σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν καλά. Κατόπιν προσθέτουμε πράσο και κόκκινες πιπεριές. Ανακατεύουμε και σοτάρουμε, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
    Σβήνουμε με κόκκινο κρασί. Όταν απορροφηθεί το αλκοόλ αλατίζουμε. Ρίχνουμε τριμμένη ντομάτα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε μια σφιχτή αλλά όχι στεγνή σάλτσα. Προσθέτουμε τις βρασμένες πένες και ανακατεύουμε το φαγητό.
    Μεταφέρουμε τα μισά ζυμαρικά σε πυρίμαχο σκεύος. Αρωματίζουμε με λίγο φρέσκο θυμάρι. Πασπαλίζουμε με το μισό τυρί. Καλύπτουμε από πάνω με τα υπόλοιπα ζυμαρικά. Ολοκληρώνουμε με την τελευταία στρώση τυριού. Ψήνουμε στους 180οC για 20 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυράκι. Σερβίρουμε τις πένες φούρνου με λουκάνικο ζεστές.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά