Φτιάξε κέικ σοκολάτας με μερέντα και ρίξε μαγειρική σόδα – Το μυστικό που κάνει μοναδική την συνταγή


    Λατρεύεις το κέικ σοκολάτας με μερέντα, γιατί εκτός από νόστιμο είναι και εύκολο; Τώρα προσθέτοντας μαγειρική σόδα στην εκτέλεση, θα κάνεις την «μυστική» σου συνταγή μοναδική και θα στην ζητάνε όλοι. …

    ...Είναι το αγαπημένο γλυκό όλης της οικογένειας, που όταν ήσουν παιδί δεν γίνεται να μην στο είχε φτιάξει έστω και μια φορά η μητέρα ή η γιαγιά σου.Η συνταγή και η εκτέλεση είναι απλή. Θα χρησιμοποιήσεις όλα αυτά τα υλικά που έβαζες τόσο καιρό με μοναδική αλλαγή, την μαγειρική...

    Λατρεύεις το κέικ σοκολάτας με μερέντα, γιατί εκτός από νόστιμο είναι και εύκολο; Τώρα προσθέτοντας μαγειρική σόδα στην εκτέλεση, θα κάνεις την «μυστική» σου συνταγή μοναδική και θα στην ζητάνε όλοι. Είναι το αγαπημένο γλυκό όλης της οικογένειας, που όταν ήσουν παιδί δεν γίνεται να μην στο είχε φτιάξει έστω και μια φορά η μητέρα ή η γιαγιά σου.

    Η συνταγή και η εκτέλεση είναι απλή. Θα χρησιμοποιήσεις όλα αυτά τα υλικά που έβαζες τόσο καιρό με μοναδική αλλαγή, την μαγειρική σόδα. Προσοχή όμως, στην ποσότητα.

    Πάμε να την μάθουμε πως να το φτιάξουμε

    Υλικά

    2 κούπες αλεύρι γενικής χρήσης
    1 κούπα βιτάμ σοφτ
    6 αυγά
    3/4 της κούπας κακάο
    2 κούπες ζάχαρη
    1/2 κούπα γάλα
    2 κουταλιές του γλυκού μπέικιν
    1/4 κουτ. του γλυκού Σόδα
    1 πορτοκάλι (το ξύσμα του)
    1 βανίλια

    Εκτέλεση

    • Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπωλ. Χτυπάμε με το μίξερ στη δυνατή ταχύτητα περίπου δέκα λεπτά.
    • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα του κέικ.
    • Ψήνουμε σε προθέρμανσμενο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.
    • Ξεφορμαρουμε αφήνουμε να κρυώσει και καλύπτουμε με Μερέντα.

    Με μαγειρική σόδα θα φτιάξεις και τέλειο ψωμί. Δεν θα μείνει ούτε κομμάτι από την συνταγή σας και όλοι θα ξετρελαθούν μέσα στο σπίτι.

    Συνόδευσε το κέικ σοκολάτας με μερέντα και μαγειρική σόδα με σούπερ ομελέτα

    Θα πέσουν στα πόδια σου, για να μάθουν το μυστικό σου, όταν δοκιμάσουν από την σούπερ ομελέτα που θα φτιάξεις. Και αυτό γιατί θα προσθέσεις στην συνταγή σου μαγειρική σόδα. Θα γίνει μάλιστα, η αγαπημένη σου καθημερινή συνήθεια.

    Λίγο γάλα ή λένε πως μπορεί να κάνει μια ομελέτα αφράτη. Υπάρχει, όμως, και ένα άλλο υλικό που μπορεί να κάνει ακόμα καλύτερη δουλειά και αυτό είπαμε πιο είναι. Η μαγειρική σόδα πάει σχεδόν σε όλα τα φαγητά.

    Πιο συγκεκριμένα χρειάζεστε ελάχιστη ποσότητα σόδας ανά δύο αυγά για να έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Τόση ποσότητα είναι αρκετή για να μην γίνουν τα αυγά σας νερουλά. Τη σόδα δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να τη νιώσετε στα αυγά σας. Το μόνο που θα νιώσετε είναι η αφρατοσύνη τους που θα σας εντυπωσιάσει.

    Αν σου περισσέψει σόδα, φτιάξε top αλοιφή για πληγές – Αδιανόητο!

    Μαγειρική σόδα με πακοτίνια έχεις φτιάξει;

    Έχεις σκεφτεί να φτιάξεις σπιτικά πακοτίνια με μαγειρική σόδα; Η συνταγή με μόνο 8 υλικά, δεν θα μείνει ούτε ένα μιας και είναι «εθισμός». Χωρίς συντηρητικά και χρωστικά και να τα απολαμβάνει όλη η οικογένεια!

    Και ποιος δε τα λατρεύει; Είναι πανεύκολα και πεντανόστιμα και θα τρελαθούν τα μικρά μας παιδάκια!

    ΣΠΙΤΙΚΑ ΠΑΚΟΤΙΝΙΑ

    Yλικά:
    200 γρ. τσενταρ
    1/2 κούπα αλεύρι μαλακό
    3/4 κ.γ. μαγειρική σόδα
    3 κ.σ. βούτυρο
    1 κ.σ. γάλα φρέσκο
    1/2 κ.γ. αλάτι
    Λίγο πιπέρι
    Λίγη πάπρικα –

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Βάζω όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ -Στρώνω μια λαδόκολλα κ απλώνω απάνω το μείγμα κ το ανοίγω με πλάστη σε πάχος 0.50 εκ. -Κόβω σε πολυ λεπτές λωρίδες -Τρυπάω τα πακοτίνια μου για να μη φουσκώσουν -Ψήνω στους 180 στον αέρα για 6-7’

    Το βίντεο με την συνταγή της food blogger Grecian Taste

    Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

    Κάνε το κρέας μαλακό σαν “λουκούμι” – Αυτό είναι το “μαγικό” υλικό που βάζουν στις ταβέρνες

    Βάλε μια κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα στις φακές – Πιο βραστερές δεν έχεις φάει

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά