Απλή, νόστιμη και διαχρονική: Εύκολη συνταγή για την καλύτερη κρέμα καραμελέ που έχετε δοκιμάσει


    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

    Κρέμα καραμελέ: Επιθυμείτε να φτιάξετε μία διαχρονική συνταγή από κρέμα; Τότε, δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε να φτιάξετε μία κρέμα καραμελέ. Η εκ…

    ...�έ. Η εκπόνηση της συνταγής είναι εύκολη, ενώ η γεύση της θα σας ενθουσιάσει. Για να μπορέσετε να τη φτιάξετε, θα πρέπει να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες. Αναλυτικότερα: Κρέμα καραμελέ – Συνταγή για γλυκό: Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και αναλυτικές οδηγίες...


    Κρέμα καραμελέ: Επιθυμείτε να φτιάξετε μία διαχρονική συνταγή από κρέμα; Τότε, δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε να φτιάξετε μία κρέμα καραμελέ. Η εκπόνηση της συνταγής είναι εύκολη, ενώ η γεύση της θα σας ενθουσιάσει. Για να μπορέσετε να τη φτιάξετε, θα πρέπει να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες. Αναλυτικότερα:


    Κρέμα καραμελέ – Συνταγή για γλυκό: Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή της

    Κρέμα καραμελέ – Συνταγή για γλυκό: Υλικά συνταγής

    – 1 1/2 φλιτζάνια κρυσταλλική ζάχαρη
    – 3 φλιτζάνια πλήρες γάλα
    – 2 μεγάλα αυγά συν 3 μεγάλοι κρόκοι αυγών
    – 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
    – 2 κουταλάκια του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας


    Κρέμα καραμελέ – Συνταγή για γλυκό: Εκτέλεση συνταγής

    – Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
    – Τοποθετούμε οκτώ φορμάκια σε ένα μεγάλο ταψί.
    – Προσθέτουμε 4 κουταλιές της σούπας νερό σε μια μικρή κατσαρόλα.
    – Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί και να αρχίσει να καραμελώνει για περίπου 6-8 λεπτά.
    – Μοιράζουμε γρήγορα στα φορμάκια τη ρευστή καραμέλα και τα γυρίζουμε γύρω γύρω μέχρι να απλώσει σε όλο τον πάτο
    – Σε μια μέτρια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το γάλα, χωρίς να το βράσουμε.
    – Εν τω μεταξύ, σε ένα μέτριο μπολ χτυπάμε ελαφρά μαζί τα ολόκληρα αυγά και τους κρόκους, το αλάτι, και το υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη.
    – Ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα με το σύρμα, ρίχνουμε λίγο λίγο στο γάλα το μίγμα των αυγών.
    – Προσθέτουμε τη βανίλια και μοιράζουμε την κρέμα ισόποσα στα φορμάκια.
    – Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο. Προσθέτουμε αρκετό βραστό νερό ώστε να καλυφθούν μέχρι τη μέση τα φορμάκια και ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά.
    – Βγάζουμε με λαβίδες τα φορμάκια από το ταψί και αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά.
    – Τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον τρεις ώρες.
    – Όταν θέλουμε να τα βγάλουμε, αποσπάμε τον πάτο από τα φορμάκια, ή αν είναι ολόκληρα, τα βυθίζουμε για δευτερόλεπτα σε ζεστό νερό και τα αναποδογυρίζουμε.


    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά