Τυρόπιτα του Βαρνάβα: Λαχταριστή πίτα με φέτα και άλλα 5 υλικά έτοιμη σε 30′


    Με αττικά στάρια και απίθανη φέτα, τα τυρόψωμα του Βαρνάβα είναι πεντανόστιμα! Μια εναλλακτική συνταγή για τυρόπιτα που θα λατρέψουν όλοι και ιδίως τα παιδιά. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για μακεδονίτικη σφολιατένια τυρόπιτα με γιαούρτι και αγελαδινό τυρί. Πηγή: gastronomos.gr

    ...ι κίτρινο, σταρένιο 2 φακελάκια (2 x 8 γρ.) ξηρή μαγιά 2 κουτ. γλυκού αλάτι 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 500 γρ. φέτα, θρυμματισμένη αρκετό ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα Για να φτιάξουμε τα τυρόψωμα ξεκινάμε βάζοντας στο κάδο του μίξερ το αλεύρι, κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο και ρίχνουμε...

    Με αττικά στάρια και απίθανη φέτα, τα τυρόψωμα του Βαρνάβα είναι πεντανόστιμα! Μια εναλλακτική συνταγή για τυρόπιτα που θα λατρέψουν όλοι και ιδίως τα παιδιά. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για μακεδονίτικη σφολιατένια τυρόπιτα με γιαούρτι και αγελαδινό τυρί.

    • 1 κιλό αλεύρι κίτρινο, σταρένιο
    • 2 φακελάκια (2 x 8 γρ.) ξηρή μαγιά
    • 2 κουτ. γλυκού αλάτι
    • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
    • 500 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
    • αρκετό ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα

    Τυρόπιτα του Βαρνάβα: Λαχταριστή πίτα με φέτα και άλλα 5 υλικά έτοιμη σε 30'

    • Για να φτιάξουμε τα τυρόψωμα ξεκινάμε βάζοντας στο κάδο του μίξερ το αλεύρι, κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο και ρίχνουμε τη μαγιά, το αλάτι και το ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε τα υλικά, ρίχνοντας σταδιακά χλιαρό νερό, ώσπου να γίνει μια αφράτη, λεία ζύμη που να πλάθεται.
    • Αφήνουμε τη ζύμη κατά μέρος, σκεπασμένη, για 30 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει.
    • Κόβουμε κομμάτια ζύμης μεγέθους περίπου όσο ένα μανταρίνι. Σε αλευρωμένη επιφάνεια τα ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο με διάμετρο περίπου 15 εκ. Βάζουμε στο κέντρο από 1-2 κουτ. σούπας θρυμματισμένη φέτα και διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα για να καλύψουμε τη γέμιση. Πιέζουμε με το χέρι για να πλατύνει ελαφρά το πιτάκι.
    • Ζεσταίνουμε περίπου 2 εκ. ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά, σε μεγάλο τηγάνι, και τηγανίζουμε τα τυρόψωμα σε δόσεις, για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
    • Τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε τα τυρόψωμα.

    Πηγή: gastronomos.gr

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά