Λαχταριστή ανάποδη μηλόπιτα σαν κέικ!


    Η μηλόπιτα είναι το τέλειο γλυκό για τις κρύες μέρες και μιας και ο καιρός δεν λέει να το πάρει απόφαση και να θυμίσει λίγο άνοιξη είπαμε κι εμείς να το εκμεταλλευτούμε. Ψάξαμε και βρήκαμε για εσάς τη…

    ...ν απόλυτη συνταγή για μια λαχταριστή ανάποδη μηλόπιτα σαν κέικ που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Πάμε να δούμε τα υλικά και την εκτέλεση της συνταγής. Υλικά•4 μήλα μέτρια• 1 πλάκα βιτάμ ή βούτυρο 250 γρ• 170 γρ ζάχαρη (1 κούπα)• ½ κουταλάκι κανέλα*προαιρετικά ½ κούπα ψιλοκομμένα...

    Η μηλόπιτα είναι το τέλειο γλυκό για τις κρύες μέρες και μιας και ο καιρός δεν λέει να το πάρει απόφαση και να θυμίσει λίγο άνοιξη είπαμε κι εμείς να το εκμεταλλευτούμε. Ψάξαμε και βρήκαμε για εσάς την απόλυτη συνταγή για μια λαχταριστή ανάποδη μηλόπιτα σαν κέικ που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Πάμε να δούμε τα υλικά και την εκτέλεση της συνταγής.

    Υλικά

    •4 μήλα μέτρια
    • 1 πλάκα βιτάμ ή βούτυρο 250 γρ
    • 170 γρ ζάχαρη (1 κούπα)
    • ½ κουταλάκι κανέλα
    *προαιρετικά ½ κούπα ψιλοκομμένα καρύδια

    ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

    • 4 αβγά
    • 170 γρ αλεύρι (1,5 κούπα)
    • 150 γρ ζάχαρη ( 1 κούπα)
    • 1 βανίλια
    • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
    • 1 σφηνάκι λικέρ ή κονιάκ
    *προαιρετικά λίγη άχνη για το πασπάλισμα

    Βήματα

    ΣΤΟ ΤΑΨΙ.

    • Σε ένα ταψάκι διαμέτρου 26 εκ. απλώνουμε το βιτάμ ελαφρώς λιωμένο.
    • Από πάνω ρίχνουμε 1 κούπα ζάχαρη και πασπαλίζουμε αρκετή κανέλα.
    • *Προαιρετικά σκορπάμε τα καρύδια μας από πάνω. Όλο αυτό το μείγμα θα βοηθήσει να καραμελώσουν τα μήλα.
    • Καθαρίζουμε τα μήλα και κόβουμε λεπτές φέτες. Τα στρώνουμε ακτινωτά στο ταψί πάνω από το βούτυρο

    ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗ ΖΥΜΗ.

    • Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τη βανίλια και τέλος το λικέρ.
    • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο και αέρα στους 160 βαθμούς για 50’ περίπου.
    • Βγάζουμε από το φούρνο και μετά από 10-15 λεπτά βάζουμε μια πιατέλα και αναποδογυρίζουμε το γλυκό.
    • Πασπαλίζουμε με άχνη. Καλό είναι να φρεσκάρουμε το γλυκό με άχνη πριν το σερβίρουμε γιατί την απορροφά.

    Αν πάλι είστε λάτρεις των αλμυρών, δείτε εδώ την συνταγή για τέλεια νηστίσιμα μακαρόνια με κιμά μανιταριών!

    Πηγή: cuzinagias.gr

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά