Αυτή η συνταγή για γιαουρτόπιτα θα σας αφήσει άφωνους. Πρόκειται για το παραδοσιακό γλυκό που όλοι ξέρουμε και συνδυάζει άψογα το λεμόνι με το σιμιγδάλι.Είναι μια εξαιρετική πρόταση την οποία την τιμούμε αρκετά στην οικογένεια μας και την φτιάχνουμε με σιμιγδάλι. Στο τέλος προσθέτουμε σιρόπι με λεμόνι το οποίο δίνει μια μοναδική γλυκιά γεύση.Δείτε επίσης: «Φρουτένιο» και δροσερό: Το πιο λαχταριστό…
Αυτή η συνταγή για γιαουρτόπιτα θα σας αφήσει άφωνους. Πρόκειται για το παραδοσιακό γλυκό που όλοι ξέρουμε και συνδυάζει άψογα το λεμόνι με το σιμιγδάλι.
Είναι μια εξαιρετική πρόταση την οποία την τιμούμε αρκετά στην οικογένεια μας και την φτιάχνουμε με σιμιγδάλι. Στο τέλος προσθέτουμε σιρόπι με λεμόνι το οποίο δίνει μια μοναδική γλυκιά γεύση.
Δείτε επίσης: «Φρουτένιο» και δροσερό: Το πιο λαχταριστό γλυκό ψυγείου με κρέμα, ζελέ και μπανάνες
- 650 γραμ. γιαούρτι
- 5 αυγά
- 650 γραμ. ζάχαρη
- 650 γραμ. σιμιγδάλι ψιλό
- 350 γραμ. αμύγδαλα ασπρισμένα
- 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
- φλούδα ξυσμένη από 1 λεμόνι
- 1 σωληνάριο βανίλια
- 1 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
- βούτυρο για άλειμμα του ταψιού
- μισό κιλό ζάχαρη
- 1 1/2 ποτήρι του νερού νερό
- 1 κουταλιά σούπας λεμόνι
Οδηγίες για την γιαουρτόπιτα της γιαγιάς
Χτυπάμε χωριστά τα ασπράδια των αυγών μαρέγκα σφιχτή.
Δουλεύουμε στη λεκάνη το γιαούρτι με τη ζάχαρη, ρίχνουμε έναν – έναν τους κρόκους των αυγών και συνεχίζουμε το δούλεμα ώσπου να λιώσει η ζάχαρη.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα αμύγδαλα ασπρισμένα και περασμένα από το μύλο, το σιμιγδάλι, που μέσα προηγουμένως έχουμε ανακατέψει τη σόδα, την ξυσμένη φλούδα λεμονιού, το κονιάκ, τη βανίλια και στο τέλος τη μαρέγκα, δουλεύοντας με το χέρι μας όλο το μίγμα, ώσπου να ενωθούν όλα τα υλικά και να γίνει ένας ομοιόμορφος πολτός.
Βουτυρώνουμε το ταψί, αδειάζουμε μέσα το μίγμα, κουνάμε πέρα δώθε το ταψί για να ισιώσει και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 40 λεπτά.
Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό, 5 λεπτά, προσθέτουμε το λεμόνι και σιροπιάζουμε χλιαρό το γλυκό με καuτό το σιρόπι.
Κάνουμε μερικές τρύπες με βελόνα για να απορροφήσει το σιρόπι, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε μερικές ώρες.
Κόβουμε κατόπιν κομμάτια και σερβίρουμε.