Τυρόπιτα με δύο κινήσεις!


    Μετά την λαχταριστή τυρόπιτα κανταΐφι, έχουμε να σας προτείνουμε μια συνταγή για μια νόστιμη και πολύ γρήγορη τυρόπιτα χωρίς φύλλο έτοιμη σε 10 λεπτά με 2 κινήσεις.Πάμε να δούμε!200γρ. αλεύρι που φουσ…

    ... φουσκώνει μόνο του300γρ. φέτα θρυμματισμένη50 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο1 αβγό1 κουταλιά βούτυρο [λιωμένο] + βούτυρο για να αλείψετε το πυρέξ1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό [200 γρ]120 ml γάλαπιπέρι1 πρέζα μοσχοκάρυδοΕκτέλεσηΒάζετε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ,Aνοίγετε μια τρύπα...

    Μετά την λαχταριστή τυρόπιτα κανταΐφι, έχουμε να σας προτείνουμε μια συνταγή για μια νόστιμη και πολύ γρήγορη τυρόπιτα χωρίς φύλλο έτοιμη σε 10 λεπτά με 2 κινήσεις.

    Πάμε να δούμε!

    Υλικά

    200γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    300γρ. φέτα θρυμματισμένη
    50 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο
    1 αβγό
    1 κουταλιά βούτυρο [λιωμένο] + βούτυρο για να αλείψετε το πυρέξ
    1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό [200 γρ]
    120 ml γάλα
    πιπέρι
    1 πρέζα μοσχοκάρυδο

    Εκτέλεση

    Βάζετε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ,
    Aνοίγετε μια τρύπα στη μέση
    Σιγά-σιγά προσθέτετε μέσα της όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας απαλά, σαν να διπλώνετε το μείγμα.
    Τελειώνετε με μοσχοκάρυδο και λίγο πιπέρι. Ανακατεύετε καλά.
    Αδειάζετε το μείγμα σε ένα πυρέξ που προηγουμένως έχει λαδώσει καλά
    Tο ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C μέχρι η πίτα να φουσκώσει και να ροδίσει.

    Τυρόπιτα ταψιού χωρίς φύλλο με αλεύρι που φουσκώνει μόνο του!

    Το Athensmagazine.gr σας καλημερίζει με υπέροχο συνταγή για τυρόπιτα ταψιού με αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, ενώ χτες σας παρουσιάσαμε και συνταγή για τυροπιτάκια με ανθότυρο και φέτα!

    Ίσως να είναι η πιο νόστιμη και η πιο εύκολη τυρόπιτα.

    ΥΛΙΚΑ

    ½ κιλό γιαούρτι στραγγιστό
    ½ κιλό φέτα θρυμματισμένη
    ½ κιλό κασέρι τριμμένο
    1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    2 αυγά
    ½ κ.σ. μπέικινπάουντερ
    250γρ μαργαρίνη, λιωμένη
    ½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
    1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    -Σε ένα μπολ ρίχνετε τα αυγά, το γιαούρτι και τη μαργαρίνη και τα ανακατεύετε καλά με ένα αυγοδάρτη.

    -Προσθέτετε σιγά – σιγά το αλεύρι, μέσα στο οποίο έχετε ανακατεύσει το μπέικινπάουντερ, και δουλεύετε το μείγμα με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ομογενοποιηθεί.

    -Προσθέτετε την φέτα, το κασέρι, τον μαϊντανό και την πάπρικα και ανακατεύετε καλά.

    -Βουτυρώνετε ελαφρά ένα μικρό ταψί ή μια μακρόστενη φόρμα και αδειάζετε το μείγμα. Ψήνετε την τυρόπιτα στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά. Αποσύρετε το ταψί από το φούρνο και αφήνετε την πίτα να κρυώσει.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά