Γρίπη: Οι 5 τροφές που θα σας προστατεύσουν


    Γρίπη: Τονώστε το ανοσοποιητικό σας με σωστή διατροφή και αποφύγετε πυρετό, βήχα και πόνους. Το συχνό πλύσιμο των χεριών, ο καλός ύπνος και ο εμβολιασμός είναι μερικά από τα βασικά «όπλα» που έχετε στ…

    ...η διάθεσή σας για να αποφύγετε ιώσεις όπως η γρίπη. Φυσικά, σημαντικό ρόλο παίζει και η διατροφή, αφού τα θρεπτικά συστατικά που παίρνετε από τις τροφές ενεργοποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα ώστε να μπορεί να αμυνθεί ενάντια στους παθογόνους εισβολείς. Για αποτελεσματικότερη...

    Γρίπη: Τονώστε το ανοσοποιητικό σας με σωστή διατροφή και αποφύγετε πυρετό, βήχα και πόνους. Το συχνό πλύσιμο των χεριών, ο καλός ύπνος και ο εμβολιασμός είναι μερικά από τα βασικά «όπλα» που έχετε στη διάθεσή σας για να αποφύγετε ιώσεις όπως η γρίπη.

    Φυσικά, σημαντικό ρόλο παίζει και η διατροφή, αφού τα θρεπτικά συστατικά που παίρνετε από τις τροφές ενεργοποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα ώστε να μπορεί να αμυνθεί ενάντια στους παθογόνους εισβολείς.

    Για αποτελεσματικότερη πρόληψη της γρίπης θα πρέπει αφενός να περιορίσετε την κατανάλωση ανθυγιεινών επεξεργασμένων προϊόντων, όπως γλυκά και έτοιμα γεύματα, και αφετέρου να εντάξετε τις παρακάτω 5 τροφές στο διατροφολόγιό σας.

    Παράλληλα δείτε πώς ο ιός της γρίπης τον “χτύπησε” και με το συνδυασμό νερού και μαγειρικής σόδας τον εξουδετέρωσε.

    Οι τροφές που σας προστατεύουν από την γρίπη

    Γρίπη: Αναλυτικά ποιες είναι οι πέντε τροφές

    Μανιτάρια: Έχουν αντι-ιική δράση και ενισχύουν τις άμυνες του οργανισμού απέναντι στη γρίπη. Αυτό οφείλεται κυρίως σε έναν τύπο υδατανθράκων που παρέχουν, τις γλυκάνες.

    Σκόρδο: Έχει αποδειχτεί μέσα από επιστημονικές μελέτες ότι το σκόρδο μειώνει την ένταση των συμπτωμάτων της γρίπης και του κρυολογήματος επειδή αυξάνει τη δραστηριότητα των κυττάρων-δολοφόνων του ανοσοποιητικού.

    Ακτινίδιο: Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, η οποία είναι γνωστό ότι τονώνει το ανοσοποιητικό και παράλληλα επιταχύνει την ανάρρωση από τις ιώσεις.

    Πασατέμπος: Το αγαπημένο σνακ είναι εξαιρετική πηγή ψευδαργύρου, ενός μετάλλου που παίζει σημαντικό ρόλο στην εξουδετέρωση των βακτηρίων και των ιών που εισβάλλουν στον οργανισμό.

    Γιαούρτι με προβιοτικά: Τα προβιοτικά δεν είναι ωφέλιμα μόνο για το γαστρεντερικό. Είναι επίσης απαραίτητα για την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, καθώς βοηθούν στην απελευθέρωση κυττάρων που εξουδετερώνουν τα μικρόβια.


    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά