Τα αφράτα κουλουράκια κανέλας που δεν είναι σαν τα άλλα… Είναι γιαουρτιού χωρίς ίχνος ζάχαρης


    Βρήκαμε μια εξαιρετική συνταγή ημέρας και δεν είναι άλλη από τα αφράτα κουλουράκια κανέλας που όλοι αγαπάμε. Έχουν βάση από γιαούρτι και δεν περιέχουν καθόλου ζάχαρη.Θεωρούνται διατροφικά και ο χρόνος…

    ... για να τα φτιάξετε είναι ελάχιστος! Οπότε καταλαβαίνετε πως δεν έχετε καμία δικαιολογία να μην τα φτιάξετε...ΥΛΙΚΑ 100γρ ελαιόλαδο, 100γρ. ηλιέλαιο, 1 αυγό, χυμό κ ξύσμα από 2 πορτοκάλια, 1 γιαούρτι, 1κ.γ κανέλα, 1 μπεικιν παουντερ, 2 βανίλιες, 2-3κ.σ γάλα κ αλεύρι γ.ο.χ ή ολικής όσο...

    Βρήκαμε μια εξαιρετική συνταγή ημέρας και δεν είναι άλλη από τα αφράτα κουλουράκια κανέλας που όλοι αγαπάμε. Έχουν βάση από γιαούρτι και δεν περιέχουν καθόλου ζάχαρη.

    Θεωρούνται διατροφικά και ο χρόνος για να τα φτιάξετε είναι ελάχιστος! Οπότε καταλαβαίνετε πως δεν έχετε καμία δικαιολογία να μην τα φτιάξετε…

    ΥΛΙΚΑ

    • 100γρ ελαιόλαδο,
    • 100γρ. ηλιέλαιο,
    • 1 αυγό, χυμό κ ξύσμα από 2 πορτοκάλια,
    • 1 γιαούρτι,
    • 1κ.γ κανέλα,
    • 1 μπεικιν παουντερ,
    • 2 βανίλιες,
    • 2-3κ.σ γάλα κ αλεύρι γ.ο.χ ή ολικής όσο πάρει

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    • Προσθέτουμε ένα ένα τα υλικά
    • Όλα μαζί τα ζυμώνουμε
    • Ψήνουμε χωρίς να αλείψουμε με αυγό
    • Τα βάζουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.

    Κουλούρια με γιαούρτι

    Και είναι έτοιμα! Καλή απόλαυση!

    Αν σας αρέσουν οι γλυκές συνταγές, δείτε πως να φτιάξετε το πιο νόστιμο νηστίσιμο κέικ σοκολάτας!

    Νηστίσιμα κουλουράκια με κανέλα – Έτοιμα σε 16 λεπτά!

    Λίγο πριν το Πάσχα είναι μια ευκαιρία να μπούμε στην κουζίνα με τα παιδιά και να ζυμώσουμε μαζί κουλουράκια κανέλας και το σπίτι θα μοσχομυρίσει!

    Άλλωστε Πάσχα χωρίς κουλουράκια δεν γίνεται. Βρήκαμε την πιο νόστιμη συνταγή για νηστίσιμα πασχαλινά κουλουράκια.

    Είναι με λάδι και κανέλα και εκτός από μυρωδάτα είναι και λαχταριστά.

    Συστατικά:

    • ½ κιλό αλεύρι και λίγο επιπλέον για το ζύμωμα
    • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
    • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα σε σκόνη
    • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη
    • 1/4 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο σε σκόνη
    • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
    • 1/2 φλ. ζάχαρη
    • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
    • 1/4 φλιτζανιού του τσαγιού ανθρακική σόδα(υγρή)
    • 1 κουταλιά της σούπας κονιάκ
    • 1/4 του φλιτζανιού του τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
    • λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
    • σουσάμι για το πασπάλισμα

    undefined

    Οδηγίες:

    • Κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το γαρίφαλο και το μοσχοκάρυδο μέσα σε ένα μεγάλο μπολ.
    • Χτυπάτε 1’-2’ στο μπλέντερ τη ζάχαρη με το λάδι, την ανθρακική σόδα, το κονιάκ, το χυμό και το ξύσμα του πορτοκαλιού.
    • Ρίχνετε τα υλικά αυτά μέσα στο μπολ με το αλεύρι.
    • Ανακατεύετε το μείγμα στην αρχή με ένα κουτάλι.
    • Κατόπιν ζυμώνετε προσθέτοντας όσο ακόμη αλεύρι χρειαστεί για να αποκτήσετε μια ζύμη μάλλον σφιχτή και εύπλαστη.
    • Πλάθετε τη ζύμη σε κορδόνια πάχους μικρού δαχτύλου και φτιάχνετε κουλουράκια.
    • Τα τοποθετείτε σε λαδωμένο ταψί, τα πασπαλίζετε με σουσάμι και τα ψήνετε στους 175 ο C για 16’ περίπου.

    Είστε έτοιμοι!

    Αν ψάχνετε κι άλλες νηστίσιμες συνταγές δοκιμάστε τα κουλουράκια με λεμόνι!

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά