Σούπερ τραγανές πατάτες; Το μυστικό για να τις πετύχετε εύκολα


    Πατάτες φούρνου: Οι περισσότεροι από εμάς λατρεύουμε να μαγειρεύουμε πατάτες είτε είναι στο φούρνου είτε είναι τραγανές αλλά και όπως αλλιώς μπορούν να γίνουν, όμως δείτε παρακάτω πως μπορείτε να τις κάνετε τραγανές στο φούρνο. Επίσης δείτε και πως να κάνετε λαχταριστές country πατάτες που θα σας κάνουν να γλύφετε τα δάχτυλα σας.Συγκεκριμένα ένα μικρό μυστικό μαγειρικής θα σε γλυτώσει από τα περιτ…

    ...τά λίπη. Σαφώς η γεύση της τηγανιτής πατάτας είναι μοναδική και αναντικατάστατη. Οι πατάτες στο φούρνο όμως, είναι μια πολύ πιο υγιεινή και εξίσου γευστική πρόταση, πόσο μάλλον όταν γίνονται τόσο τραγανές όσο οι τηγανιτές.Πατάτες φούρνου: Πως μπορείτε να τις κάνετε τραγανέςΝα...

    Πατάτες φούρνου: Οι περισσότεροι από εμάς λατρεύουμε να μαγειρεύουμε πατάτες είτε είναι στο φούρνου είτε είναι τραγανές αλλά και όπως αλλιώς μπορούν να γίνουν, όμως δείτε παρακάτω πως μπορείτε να τις κάνετε τραγανές στο φούρνο. Επίσης δείτε και πως να κάνετε λαχταριστές country πατάτες που θα σας κάνουν να γλύφετε τα δάχτυλα σας.

    Συγκεκριμένα ένα μικρό μυστικό μαγειρικής θα σε γλυτώσει από τα περιττά λίπη. Σαφώς η γεύση της τηγανιτής πατάτας είναι μοναδική και αναντικατάστατη. Οι πατάτες στο φούρνο όμως, είναι μια πολύ πιο υγιεινή και εξίσου γευστική πρόταση, πόσο μάλλον όταν γίνονται τόσο τραγανές όσο οι τηγανιτές.

    Πατάτες φούρνου: Πως μπορείτε να τις κάνετε τραγανές

    Να τι πρέπει να κάνεις για σούπερ τραγανές πατάτες φούρνου:

    • Πριν βάλεις το ταψί στο φούρνο, μαζί με τα υπόλοιπα υλικά πρόσθεσε από πάνω και λίγη φρυγανιά τριμμένη.
    • Όταν βγει το φαγητό από το φούρνο, δεν θα καταλάβει κανείς το μικρό μυστικό σου για τραγανές πατάτες.

    Πεντανόστιμες, τραγανές & πικάντικες πατάτες φούρνου!

    πατατεσ-φουρνου-τραγανεσ-9-9

    Πατάτες φούρνου: Το Athensmagazine.gr ανακάλυψε μια πανεύκολη και πεντανόστιμη συνταγή για χρυσαφένιες και τραγανές πατάτες φούρνου, για εκείνους κι εκείνες που αγαπούν τα πικάντικα! Φτιάξτε τες για συνοδευτικό σε επίσημα και οικογενειακά τραπέζια.

    Επίσης το Athensmagazine.gr σας προτείνει να δοκιμάσετε άλλη μια πανεύκολη και λαχταριστή συνταγή για καραμελωμένες πατάτες φούρνου που σίγουρα θα σας τρέχουν τα σάλια.

    • Πατάτες Ένα κιλό
    • Ελαιόλαδο Λίγο
    • Αλάτι Λίγο
    • Πιπέρι Λίγο τριμμένο
    • Πάπρικα Λίγη γλυκιά κόκκινη
    • Τσίλι Λίγο
    • Σκόρδο Λίγη σκόνη
    • Θυμάρι Λίγο τριμμένο
    • Ρίγανη Λίγη τριμμένη
    • Φρυγανιά Δύο κουταλιές της σούπας τριμμένη
    • Για αρχή πρέπει να βράσουμε τις πατάτες σε νερό με αλάτι για 6 λεπτά και να τις ξεφλουδίσουμε.
    • Σε ένα μπολ ρίχνουμε το λάδι, το μαύρο πιπέρι, το αλάτι, το τσίλι, το σκόρδο το θυμάρι και την ρίγανη.
    • Στραγγίζουμε τις πατάτες και τις ρίχνουμε ελάχιστα βρεγμένες στο μπολ με το λάδι.
    • Ανακατεύουμε με τα χέρια έτσι ώστε να καλυφθούν οι πατάτες από το μείγμα μας.
    • Στη συνέχεια ρίχνουμε την φρυγανιά και ανακατεύουμε και πάλι.
    • Λαδώνουμε ένα μικρό πυρέξ ή ένα μικρό ταψί και ρίχνουμε τις πατάτες μέσα. Ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε τις πατάτες μας σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου για 50-60 λεπτά.
    • Στα μισά του χρόνου, αφαιρούμε τις πατάτες από τον φούρνο και ανακατεύουμε και πάλι. Σερβίρουμε τις πατάτες όσο είναι ζέστες ακόμη και μπορουμε να τις συνοδεύσουμε με λίγη σως γιαουρτιού!

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά