Σοκολατένιο όνειρο: Γλυκό ψυγείου με τραγανή μπισκοτένια βάση και σοκολάτα έτοιμο σε 5′


    Έχετε γάλα και σοκολάτα; Τότε φτιάξτε αυτό το υπέροχο γλυκό ψυγείου.Ένα εύκολο και γρήγορο επιδόρπιο με ένα απίστευτα νόστιμο αποτέλεσμα που θα λατρέψουν όλοι και θα εκπλαγείτε! Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για δροσερό μπανανογλυκό με γιαούρτι και σοκολάτα έτοιμο σε 5′.Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί:Τα καλοκαίρια των παιδικών μας χρόνων είναι ταυτισμένα με …

    ... 120 γρ σοκολάτα Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί:Θα σας τρέχουν τα σάλια: Πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου από τα χεράκια της γιαγιάς!Τα καλοκαίρια των παιδικών μας χρόνων είναι ταυτισμένα με διακοπές στο χωριό και τη γιαγιά να φτιάχνει το περίφημο...

    Έχετε γάλα και σοκολάτα; Τότε φτιάξτε αυτό το υπέροχο γλυκό ψυγείου.

    Ένα εύκολο και γρήγορο επιδόρπιο με ένα απίστευτα νόστιμο αποτέλεσμα που θα λατρέψουν όλοι και θα εκπλαγείτε! Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για δροσερό μπανανογλυκό με γιαούρτι και σοκολάτα έτοιμο σε 5′.

    • 200 γρ μπισκότα
    • 80 γραμμάρια βούτυρο
    • 700 ml γάλα
    • 50 γρ άμυλο καλαμποκιού
    • 30 γραμμάρια ζάχαρη
    • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη βανίλια
    • 120 γρ σοκολάτα

    Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί:

    Θα σας τρέχουν τα σάλια: Πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου από τα χεράκια της γιαγιάς!

    Τα καλοκαίρια των παιδικών μας χρόνων είναι ταυτισμένα με διακοπές στο χωριό και τη γιαγιά να φτιάχνει το περίφημο γλυκό ψυγείου με πορτοκαλάδα και κρέμα.

    Το Athensmagazine.gr, σου έχει την απόλυτη συνταγή της γιαγιάς για το γλυκό που σίγουρα έχει σημαδέψει τα παιδιά σου χρόνια.

    ΥΛΙΚΑ:

    • 1 πακέτο άνθος αραβοσίτου που βράζει με γεύση βανίλια
    • 3ποτήρια γάλα
    • 3 ποτήρια πορτοκαλάδα
    • 2 ποτήρια ζάχαρη
    • 2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ

    γλυκό ψυγείου γιαγιάς

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

    • Σε ένα μεγάλο ορθογώνιο τάπερ βαλτε μία στρώση από τα μπισκότα αφού πρώτα τα έχετε βουτήξει ελαφρά στο γάλα.
    • Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε τη μισή ποσότητα της κρέμας αραβοσίτου, ένα ποτήρι ζάχαρη,τα τρία ποτήρια γάλα και ανακατέψτε.
    • Αφήστε το μείγμα σας να βράσει ελφρά μέχρι να πήξει.
    • Όταν πήξει,΄ριξτε το πάνω στα μπισκότα και έπειτα απλώστε ακόμα μία στρώση με μπισκότα.
    • Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε την υπόλοιπη κρέμα, ένα ποτήρι ζάχαρη και την πορτοκαλάδα και αφήστε το να βράσει σε χαμηλή φωτιά.
    • Ρίξτε το νέο μείγμα πάνω από τη δεύτερη στρώση μπισκότα, βάλτε το γλυκό σας στο ψυγείο και σε λίγη ώρα που θα πήξει, θα μπορείτε να το απολαύσετε!

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά