Η πιο απολαυστική τούρτα εκλέρ ψυγείου από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου – Γίνεται σε 10′


    Τούρτα εκλέρ ψυγείου, με γεύση μαμάς μας έφτιαξε η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Ένα γλυκό σαν πάστα, που γίνεται σε 10′ και όποιος δοκιμάσει παραμιλάει.Υλικά ΣυνταγήςΓια την κρέμα σοκολάταςΓια την επικάλυψηΕκ…

    ...ΜπαρμπαρίγουΥλικά Συνταγής VIRAL ΕΙΔΗΣΗ Έκτακτο παράρτημα από τον Σκλαβενίτη - Καταναλωτές προσοχή 4 πακέτα κράκερ τετράγωνα 500 γραμ. φυτική κρέμα γάλακτος...

    Τούρτα εκλέρ ψυγείου, με γεύση μαμάς μας έφτιαξε η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Ένα γλυκό σαν πάστα, που γίνεται σε 10′ και όποιος δοκιμάσει παραμιλάει.

    Έτσι θα φτιάξεις την τούρτα εκλέρ ψυγείου σαν της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

    Υλικά Συνταγής

    • 4 πακέτα κράκερ τετράγωνα
    • 500 γραμ. φυτική κρέμα γάλακτος ψυγείου (είναι γλυκιά) ή κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

    Για την κρέμα σοκολάτας

    • 4 κρόκους
    • 125 γραμ. ζάχαρη
    • 100 γραμ. γάλα
    • 150 γραμ. σοκολάτα 70%
    • 2 πρέζες αλάτι
    • 150 γραμ. πραλίνα
    • 300 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά πολύ κρύα

    Για την επικάλυψη

    • 300 γραμ. σοκολάτα 70%
    • 350 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
    • 1 κ.σ. μέλι
    • 2-3 κ.σ. λικέρ κρέμα
    • κακάο ή καφέ

    Εκτέλεση

    Για την τούρτα εκλέρ ψυγείου, χτυπάμε πρώτα τη φυτική κρέμα ψυγείου (χωρίς να προσθέσουμε ζάχαρη, είναι ήδη γλυκιά) σε σφιχτή σαντιγί. Την αφήνουμε στο ψυγείο.

    Για την κρέμα σοκολάτας

    • Χτυπάμε σε μπολ τους κρόκους με τη ζάχαρη και το αλάτι με σύρμα ή μίξερ χειρός να ασπρίσουν. Ζεσταίνουμε το γάλα σε κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί σταδιακά το ρίχνουμε στα αβγά, ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα. Ανακατεύουμε καλά να αραιώσει το μίγμα. Το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα μέχρι να πυκνώσει η κρέμα. Αν έχετε θερμόμετρο, πρέπει να φτάσει τους 80ºC, αλλιώς πρέπει να αφήνει παχύ στρώμα στη ράχη της κουτάλας. Δεν πρέπει να πάρει βράση.
    • Βάζουμε σε μπολ την ψιλοκομμένη σοκολάτα. Περιχύνουμε με την κρέμα αβγών. Ανακατεύουμε με σύρμα να ομογενοποιηθεί και να λιώσει τελείως. Προσθέτουμε την πραλίνα και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε να κρυώσει.
    • Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος με μίξερ σε παχύρρευστη μορφή. Την προσθέτουμε στη σοκολάτα και απαλά ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η κρέμα σοκολάτα.

    Για την επικάλυψη

    • Βάζουμε τη σοκολάτα σε μπολ. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσει να φουσκώνει. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει, την αδειάζουμε πάνω στη σοκολάτα. Απαλά ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί, να γίνει λεία, γυαλιστερή, πυκνή και πολύ σοκολατένια κρέμα. Προσθέτουμε το μέλι και το λικέρ. Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
      Περιχύνουμε το ταψί σε μια στρώση με όλη την επικάλυψη.
    • Θα χρησιμοποιήσουμε πυρίμαχο μακρόστενο σκεύος. Κάνουμε μια στρώση κράκερ ώστε να καλύψουμε όλο το ταψί. Απλώνουμε μια στρώση τη μισή σαντιγί. Κάνουμε μια στρώση κράκερ. Απλώνουμε όλη την κρέμα σοκολάτας.
      Στρώνουμε μια σειρά κράκερ. Απλώνουμε την υπόλοιπη σαντιγί και καλύπτουμε με μια στρώση κράκερ.
    • Τέλος, περιχύνουμε με την επικάλυψη, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες.
    • Την επόμενη ημέρα είναι ακόμα καλύτερο στη γεύση και κόβεται σε ωραία κομμάτια.

    Τη συνταγή αυτή τη βρήκαμε στο argiro.gr και θα σου προτείναμε να την δοκιμάσεις κι αυτή όπως και αυτό το υπέροχο cheesecake brownie από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

    Σοκολατένια “κόλαση” το κέικ ψυγείου της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

    Το καλοκαίρι τελειώνει και εμείς βρήκαμε για εσένα την πιο ιδανική φθινοπωρινή συνταγή η οποία είναι μία κανονική σοκολατένια “κόλαση”! Πρόκειται για το πιο νόστιμο κέικ ψυγείου, συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου την οποία δεν πρέπει να χάσετε σε καμία περίπτωση.

    Κέικ στην κατσαρόλα γίνεται; Γίνεται και μάλιστα πολύ γρήγορα. Φανταστική συνταγή για πεντανόστιμο κέικ! Τη συνταγή τη βρήκαμε στο argiro.gr και θα σου προτείναμε να την τσεκάρεις κι αυτή όπως και αυτό το cheesecake μπράουνι.

    Υλικά:

    • 200 γραμ. σοκολάτα 60% ή 70%
    • 400 ml γάλα πλήρες
    • 150 ml κρέμα γάλακτος 35%
    • 40 γραμ. αλεύρι
    • 1 πρέζα αλάτι
    • 1 βανίλια
    • 4 αυγά
    • 60 γραμ. ζάχαρη

    Εκτέλεση:

    • Για το κέικ ψυγείου με σοκολάτα, προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο στους 160 βαθμούς, στον αέρα. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη σοκολάτα σε κομμάτια. Ανακατεύουμε να λιώσουν, όχι να βράσουν.
    • Σε μπολ βάζουμε τα αυγά, το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι. Τα ανακατεύουμε καλά και τα προσθέτουμε στο σοκολατένιο γάλα στην κατσαρόλα.
    • Ανακατεύουμε να πήξουν ελαφρά σε μέτρια φωτιά. Προσοχή, όχι να βράσουν. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά τη φόρμα δαχτυλίδι 20-22 εκ. και αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς, στον αέρα για 25΄. Αφού κρυώσει λίγο, το βάζουμε στο

    Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

    Γλυκό ψυγείου στο ποτήρι με λαχταριστή σοκολάτα και μπανάνες

    Γλυκό ψυγείου κόλαση με σοκολάτα, καρύδια και πορτοκάλι

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά