Συνταγή για τυρόπιτα με μπεσαμέλ – Θα τη λατρέψετε!


    Μία εναλλακτική συνταγή τυρόπιτας με μπεσαμέλ που θα σας κάνει να μην αφήσετε ούτε ένα κομμάτι.Για 8 άτομα2 σφολιάτες1/2 κιλό φέτα2 αυγάπιπέρι2 κουταλιές βούτυρο3 κουταλιές αλεύρι1/2 κιλό γάλαΣε μια κ…

    Loading...

    Μία εναλλακτική συνταγή τυρόπιτας με μπεσαμέλ που θα σας κάνει να μην αφήσετε ούτε ένα κομμάτι.

    Συνταγή για τυρόπιτα με μπεσαμέλ

    Υλικά

    Για 8 άτομα

    2 σφολιάτες
    1/2 κιλό φέτα
    2 αυγά
    πιπέρι

    2 κουταλιές βούτυρο
    3 κουταλιές αλεύρι
    1/2 κιλό γάλα

    Εκτέλεση

    Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνουμε και το γάλα σιγά σιγά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει καλά.

    Τρίβουμε με το χέρι τη φέτα, χτυπάμε τα 2 αυγά σε ένα πιάτο και τα προσθέτουμε όλα στη μπεσαμέλ. Ανακατεύουμε καλά και πιπερώνουμε όσο θέλουμε.

    Λαδώνουμε ένα ταψάκι και βάζουμε το ένα φύλλο σφολιάτας. Ρίχνουμε το μείγμα και το απλώνουμε να πάει παντού. Από πάνω βάζουμε και το δεύτερο φύλλο και κλείνουμε καλά τις άκρες.

    Τρυπάμε με ένα πιρούνι όλη την επιφάνεια της ζύμης και ραντίζουμε με νερό. Ψήνουμε περίπου 45 λεπτά.

    Bonus: Λαχταριστή συνταγή για τυρόπιτα κιουνεφέ

    Η συνταγή για τυρόπιτα κιουνεφέ με κρεμώδη τυριά θα σας συνεπάρει. Αρωματίζουμε με λεμονοθύμαρο και πασπαλίζουμε με φιστίκι Αιγίνης.

    ΥΛΙΚΑ (για 8-10 μερίδες)

    1 πακέτο κανταΐφι

    300 γρ. βούτυρο λιωμένο + λίγο ακόμη για το ταψί

    200 γρ. τυρί κρέμα

    200 γρ. κατίκι Δομοκού

    200 γρ. κρέμα γάλακτος

    200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

    300 γρ. φέτα μαλακή

    1 κρόκος αβγού

    1 πρέζα πιπέρι

    Αλάτι, αν χρειαστεί

    1 κ.γ. λεμονοθύμαρο

    κιουνεφέ τυρόπιτα

    Εκτέλεση

    Γέμιση: Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

    Ζύμη: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°-180°C. «Ξαίνουμε» το φύλλο κανταϊφιού με τα χέρια ώστε να χωριστούν οι ίνες του και να αφρατέψει. Βουτυρώνουμε ένα αντικολλητικό ταψί και βάζουμε εκεί το μισό κανταΐφι. Το περιχύνουμε με το μισό λιωμένο βούτυρο. Απλώνουμε από πάνω τη γέμιση. Καλύπτουμε με το υπόλοιπο φύλλο κανταϊφιού και περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο. Ψήνουμε για 1 ώρα μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό. Σερβίρουμε αμέσως, πασπαλίζοντας με τριμμένο φιστίκι Αιγίνης.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα...
    Loading...