Αυτός είναι ο σωστός τρόπος για να πλάσετε τα μπιφτέκια σας


    Υπάρχει σωστό ζύμωμα και για τα μπιφτέκια; Κι όμως! Κατ΄αρχήν τι μπιφτέκια θέλεις να φτιάξεις. Τα κάνεις άκρως διαιτητικά και συμπαγή οπότε βάζεις σκέτο κιμά με μυρωδικά; Τα κάνεις πιο κλασικά, βάζοντ…

    ...ας μέσα στον κιμά φρυγανιά, ψωμί, αυγά ή άλλα υλικά; Ωστόσο, μην ξεχνάμε πως σχετικά με τα μπιφτέκια υπάρχουν αμέτρητα μυστικά, δείτε εδώ γιατί δεν πρέπει να ψήνετε τα μπιφτέκια στο φούρνο. Αν φτιάχνεις μπιφτέκια με σκέτο κιμά καλό θα είναι να τα ζυμώσεις ελάχιστα για να μη σου...

    Υπάρχει σωστό ζύμωμα και για τα μπιφτέκια; Κι όμως! Κατ΄αρχήν τι μπιφτέκια θέλεις να φτιάξεις. Τα κάνεις άκρως διαιτητικά και συμπαγή οπότε βάζεις σκέτο κιμά με μυρωδικά; Τα κάνεις πιο κλασικά, βάζοντας μέσα στον κιμά φρυγανιά, ψωμί, αυγά ή άλλα υλικά; Ωστόσο, μην ξεχνάμε πως σχετικά με τα μπιφτέκια υπάρχουν αμέτρητα μυστικά, δείτε εδώ γιατί δεν πρέπει να ψήνετε τα μπιφτέκια στο φούρνο.

    Αν φτιάχνεις μπιφτέκια με σκέτο κιμά καλό θα είναι να τα ζυμώσεις ελάχιστα για να μη σου στεγνώσει ο κιμάς, αλλιώς τα μπιφτέκια σου δε θα γίνουν τόσο ζουμερά κι αφράτα.

    μπιφτέκια ζύμωμα

    Αντίθετα, αν βάζεις μέσα αυγό– που κρατά την υγρασία – και βρεγμένη ψίχα ή άλλο αμυλούχο υλικό που δίνει όγκο, καλό θα ήταν τα ζυμώσεις αρκετά καλά για να γίνουν όσο πιο αφράτα γίνεται!

    Μην συνδυάσετε ποτέ τα μπιφτέκια σας με αυτό το λαχανικό – Θα σας προκαλέσει…

    Κατά καιρούς ακούμε και διαβάζουμε διάφορα μυστικά και κόλπα για τα πιο αφράτα και τα πιο νόστιμα μπιφτέκια, είναι όμως τόσο έγκυρα όλα και θα έχουμε το τέλειο αποτέλεσμα αν τα ακολουθήσουμε; Όσον αφορά το ψήσιμο ακούγονται πολλά, όμως καλύτερα να δείτε εδώ τι πρέπει να προσeξετε σχετικά με το ψήσιμο στο φούρνο.

    Πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει πως τα μπιφτέκια είναι το ιδανικό πιάτο για όσους προσέχουν τη διατροφή με κατάλληλο συνδυασμό μια πράσινη σαλάτα;

    μπιφτέκια σαλάτα

    Αυτό που δεν έχει διευκρινιστεί όμως είναι το είδος της σαλάτας. Καλό θα ήταν να αποφευχθεί η κατανάλωση σαλάτας λάχανου γιατί είναι ιδιαίτερα όξινη και σε συνδυασμό με τα μπαχαρικά αλλά και το κρεμμύδι που περιέχεται στα μπιφτέκια αυτό θα είναι καταστροφικό για την υγεία σας και κυρίως για το στομάχι σας.

    Αν λοιπόν προσέχετε τη διατροφή σας την επόμενη φορά που το διαιοτολόγιο σας θα περιέχει μπιφτέκια καλύτερα να τα συνοδεύσετε με κάποιου άλλου είδους πράσινη σαλάτα όπως μαρούλι, ρόκα ή σπανάκι.


    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά