Αυτό είναι το συστατικό που συμπληρώνουμε όλοι λάθος στα μπιφτέκια μας


    Τα μπιφτέκια είναι από τα πιο απλά, εύκολα και ταυτόχρονα γευστικά γεύματα. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως σε μια τόσο απλή παρασκευή δεν μπορούμε να κάνουμε λάθη. Κάθε νοικοκυρά και κάθε άνθρωπος που μπα…

    ...ίνει στη διαδικασία να μαγειρέψει έχει μια δική του γνώμη και μια δική του συμβουλή να δώσει. Τι λένε όμως οι μεγαλύτεροι σεφ για αυτό; Το βασικότερο υλικό πέραν του κιμά για τα μπιφτέκια είναι το ψωμί. Το πιο συνηθισμένο είναι να χρησιμοποιήσουμε λευκό ψωμί, γιατί όμως κάτι...

    Τα μπιφτέκια είναι από τα πιο απλά, εύκολα και ταυτόχρονα γευστικά γεύματα. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως σε μια τόσο απλή παρασκευή δεν μπορούμε να κάνουμε λάθη. Κάθε νοικοκυρά και κάθε άνθρωπος που μπαίνει στη διαδικασία να μαγειρέψει έχει μια δική του γνώμη και μια δική του συμβουλή να δώσει. Τι λένε όμως οι μεγαλύτεροι σεφ για αυτό;

    Το βασικότερο υλικό πέραν του κιμά για τα μπιφτέκια είναι το ψωμί. Το πιο συνηθισμένο είναι να χρησιμοποιήσουμε λευκό ψωμί, γιατί όμως κάτι τέτοιο μπορεί να είναι λάθος;

    Ο λόγος; Η περιβόητη υγρασία που αναζητάμε στο μπιφτέκια και το να είναι αφράτο απλά, εξαφανίζονται. Ένα ακόμη λάθος που κάνουμε και καταστρέφουμε την υγρασία του γεύματος μας κρύβεται και στο ψήσιμο, δείτε εδώ τι λάθος κάνετε.

    μπιφτέκια

    Αν λοιπόν θέλετε τα μπιφτέκια σας να βγουν ζουμερά και αφράτα, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε μαύρο ψωμί, ολικής αλέσεως ή πολύσπορο. Ο λόγος είναι ότι ναι μεν θα κάνει τα μπιφτέκια σας πιο αφράτα παράλληλα θα αφαιρέσει και μερικές θερμίδες από το πιάτο σας μιας και δεν θα απορροφήσει τόσο τα λιπαρά στοιχεία όσο το λευκό ψωμί. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα θελήσετε να φτιάξετε τα αγαπημένα σας μπιφτέκια ξέρετε τι πρέπει να κάνετε.

    Ο απίθανος λόγος που η καuτερή πάπρικα είναι απαγορευτική για τα μπιφτέκια

    Τα μπιφτέκια μπορεί θεωρητικά να είναι από τα πιο απλά γεύματα που μπορεί να φτιάξει ακόμη και ένας… ερασιτέχνης. Έχουν όμως κι αυτά τα μικρά τους μυστικά και κάποια λάθη που θα πρέπει να αποφύγουμε. Δείτε εδώ για ποιο λόγο δεν πρέπει να ζυμώνετε τα μπιφτέκια σας με λευκό ψωμί.

    Πολλοί είναι εκείνοι που συνηθίζουν εκτός από τα συνηθισμένα μπαχαρικά όπως αλάτι, πιπέρι ή ρίγανη να προσθέτουν και πάπρικα. Αυτό όμως είναι ένα μέγιστο λάθος που μπορείτε να κάνετε! Ο λόγος;

    μπιφτέκια πάπρικα

    Αν θέλετε να διατηρήσετε την κουζίνα και τη μαγειρική σας παραδοσιακή τότε θα πρέπει να γνωρίζετε πως τέτοιου είδους μπαχαρικά κανονικά χρησιμοποιούνται στους κεφτέδες, μια “παραλλαγή” των μπιφτεκιών σε μια πιο… βαριά εκδοχή τους με περισσότερα μπαχαρικά και κυρίως περισσότερο… λάδι! Κι αυτό δεν είναι το μοναδικό λάθος που μπορούμε να κάνουμε με τα μπιφτέκια μας, δείτε εδώ ποιο μυρωδικό απαγορεύεται δια ροπάλου να βάλουμε.

    Ένας ακόμη λόγος είναι πως η πάπρικα μπορεί να δώσει μια πικρή γεύση στα μπιφτέκια σας εάν προστεθεί σε μεγάλη ποσότητα κάτι το οποίο σίγουρα δεν θέλετε.


    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά