8+1 βήματα για το σωστό βράσιμο των μακαρονιών!


  Αν συμβουλές τέτοιου τύπου σάς φαίνονται αστείες, θυμηθείτε πόσες φορές τα μακαρόνια σάς παράβρασαν, λάσπωσαν, «πήραν» λίγο στο κάτω μέρος ή βγήκαν περισσότερο αλ ντέντε απ’ όσο τα θέλατε. Μήπως πρέπε…

  ...ι να συνεχίσετε να διαβάζετε;Σίγουρα τα μακαρόνια και το βράσιμό τους δεν είναι το πιο δύσκολο φαγητό που μπορεί να μαγειρέψει κάποιος. Έχει κι αυτό, όμως, τα μυστικά του, προκειμένου να βγουν ακριβώς όπως πρέπει, με τη σωστή υφή, όψη και γεύση. Δείτε, επίσης, πώς με τα μακαρόνια...

  Αν συμβουλές τέτοιου τύπου σάς φαίνονται αστείες, θυμηθείτε πόσες φορές τα μακαρόνια σάς παράβρασαν, λάσπωσαν, «πήραν» λίγο στο κάτω μέρος ή βγήκαν περισσότερο αλ ντέντε απ’ όσο τα θέλατε. Μήπως πρέπει να συνεχίσετε να διαβάζετε;

  Σίγουρα τα μακαρόνια και το βράσιμό τους δεν είναι το πιο δύσκολο φαγητό που μπορεί να μαγειρέψει κάποιος. Έχει κι αυτό, όμως, τα μυστικά του, προκειμένου να βγουν ακριβώς όπως πρέπει, με τη σωστή υφή, όψη και γεύση. Δείτε, επίσης, πώς με τα μακαρόνια θα χάσετε 5 κιλά σε ελάχιστες μέρες.

  8+1 βήματα για το σωστό βράσιμο των μακαρονιών!

  Γι’ αυτό, έχετε υπόψη σας τα εξής:

  – Επιλέξτε τη σωστή κατσαρόλα, με μεγάλο βάθος, έτσι ώστε να χωράει αρκετό νερό και τα μακαρόνια να βράσουν σωστά. Αν δεν βάλετε αρκετό νερό στην κατσαρόλα σας, το άμυλο θα τα λασπώσει.
  – Βάλτε 1 λίτρο νερό (και λίγο παραπάνω) για 100 γραμμάρια μακαρονιών (άρα για 1 πακέτο μακαρόνια θα χρειαστείτε 5+ λίτρα), εξασφαλίζοντας σταθερή θερμοκρασία στο νερό που βράζει.
  – Προσθέστε 1 γενναίο κουταλάκι του γλυκού αλάτι στο νερό.
  – Προσθέστε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα, όταν το νερό έχει ήδη αρχίσει να κοχλάζει και όταν αρχίσουν να βράζουν, ανακατέψτε τα με ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
  – Από τη στιγμή που θα βάλετε τα μακαρόνια σας στην κατσαρόλα, υπολογίστε 10-12 λεπτά βράσιμο για τα στεγνά, τυποποιημένα ζυμαρικά και περίπου 4 λεπτά για τα φρέσκα ζυμαρικά που βράζουν πιο γρήγορα. Μόλις το νερό πάρει βράση, χαμηλώστε τη φωτιά.
  – Δοκιμάζετε συχνά τα ζυμαρικά σας, για να ελέγξετε το κατά πόσο έχουν βράσει, ειδικά όταν έχετε να κάνετε με φρέσκα ζυμαρικά.
  – Διακόψτε το βρασμό, όταν τα ζυμαρικά είναι μαλακά εξωτερικά και λίγο πιο σκληρά εσωτερικά, ρίχνοντας ένα ποτήρι κρύο νερό στην κατσαρόλα.
  – Μην περάσετε τα μακαρόνια σας κάτω από κρύο νερό, γιατί έτσι χάνουν το στρώμα αμύλου που χρησιμεύει για να συνδυαστούν και να «δέσουν» καλά με τη σάλτσα.
  – Βάλτε 1-2 κουταλιές βούτυρο μαγειρικής στην κατσαρόλα σας ή λίγο ωμό ελαιόλαδο, αφήστε το να λιώσει και, αφού στραγγίξετε τα μακαρόνια σας, βάλτε τα πάλι μέσα κι ανακατέψτε καλά.

  Καλή σας όρεξη!

  Το διαβάσαμε εδώ

  Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά