Τεράστια προσοχή πριν βάλετε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα: Μπορεί να σας καταστρέψει τη συνταγή αυτή η μοιραία κίνηση


    Τα μακαρόνια είναι ένα αγαπημένο μας φαγητό, τόσο για τη γεύση όσο και την ευκολία στο να μαγειρευτούν, ενώ μπορούμε να αδυνατίσουμε τρώγοντάς τα, αλλά σίγουρα όλοι μας κάνουμε κάποια λάθη, που θα μπο…

    ...ρούσαμε να αποφύγουμε, για να μην καταστρέψουμε τη συνταγή. Στο βράσιμο αυτού του πιο αγαπημένου και εύκολου φαγητού, γίνονται και τα περισσότερα λάθη, λοιπόν, και πρέπει να δώσουμε βάση. Ιδού μερικά που έχουν καταγραφεί από τους ειδικούς: 1) Η κατσαρόλα είναι πολύ μικρή:...

    Τα μακαρόνια είναι ένα αγαπημένο μας φαγητό, τόσο για τη γεύση όσο και την ευκολία στο να μαγειρευτούν, ενώ μπορούμε να αδυνατίσουμε τρώγοντάς τα, αλλά σίγουρα όλοι μας κάνουμε κάποια λάθη, που θα μπορούσαμε να αποφύγουμε, για να μην καταστρέψουμε τη συνταγή.

    Στο βράσιμο αυτού του πιο αγαπημένου και εύκολου φαγητού, γίνονται και τα περισσότερα λάθη, λοιπόν, και πρέπει να δώσουμε βάση.

    μακαρόνια στην κατσαρόλα

    Ιδού μερικά που έχουν καταγραφεί από τους ειδικούς:

    1) Η κατσαρόλα είναι πολύ μικρή: Είναι ένα από τα πιο κοινά λάθη. Τα μακαρόνια πρέπει να βράζονται σε μεγάλη κατσαρόλα ώστε να μπορούν να βράσουν χωρίς να κολλάνε. Όταν βράζουμε τα μακαρόνια σε λίγο νερό τότε είναι πολύ πιθανόν να λασπώσουν γρήγορα.

    2) Ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες: Τις περισσότερες φορές ακολουθούμε τυφλοσούρτη τις οδηγίες στο πίσω μέρος της συσκευασίας. Ο food editor Sherry Rujikarn συμβουλεύει να ακολουθούμε το ένστικτό μας όταν τα μαγειρεύουμε. «Μην σταματάς να τα βράζεις επειδή η συσκευασία λέει ότι πρέπει να μαγειρευτούν για 10 λεπτά. Δοκίμασέ τα κι αν χρειαστεί να βράσουν περισσότερο, δώσε χρόνo».

    Αυτές τις έξτρα χρήσεις του νερού που βράζουμε τα μακαρόνια, δεν τις έχεις φανταστεί

    Πού και πώς χρησιμεύει τελικά; Τα έβρασες τα μακαρόνια σου, έπειτα τα πέρασες από το σουρωτήρι όμως ΣΤΟΠ!

    Αυτή η κακή συνήθεια να πετάς το νερό έφτασε στο τέλος της καθώς το βρασμένο νερό από τα μακαρόνια μας χρησιμεύει σε πολλά!

    1. Περισσότερα απ΄όσα γνώριζες έως τώρα, ναι! Τα 5 προτεινόμενα hacks που θα δεις παρακάτω είναι μια καλή συνήθεια που θα ΄πρεπε να μπει στο πρόγραμμά μας όταν μαγειρεύουμε μακαρόνια…
    2. Το βρασμένο νερό από τα μακαρόνια έχει πολλά μεταλλικά στοιχεία και βιταμίνες που βοηθούν στην ανάπτυξη των φυτών σας! Μην ξεχάσετε να αφήσετε το νερό να κρυώσει και έπειτα να το ρίξετε στις γλάστρες σας.
    3. Το νερό εμπεριέχει το άμυλο των ζυμαρικών έτσι αυτό μπορεί να δώσει στη σπιτική σας ζύμη για πίτσα ή και το ψωμί, μια μοναδική γεύση! Μπορείτε επίσης στο ίδιο νερό να βράσετε και τα λαχανικά σας.
    4. Το άμυλο διαλύει τις βρωμιές των πιάτων σας και ενεργεί ως φυσικό καθαριστικό! Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αφήσετε τα πιάτα σας για λίγο «παρέα» με το βρασμένο νερό.
    5. Εάν νιώθετε κουρασμένοι στο τέλος της μέρας το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ζεστάνετε το νερό από τα μακαρόνια σας σε μια άνετη θερμοκρασία για τα πόδια σας και να τα «βυθίσετε» μέσα σε αυτό! Η θερμότητα σε συνδυασμό με τα μεταλλικά στοιχεία θα απαλύνει τους πόνους.
    6. Εάν τα μαλλιά σας δεν έχουν την επιθυμητή λάμψη που θα θέλατε μπορείτε να εφαρμόσετε το βρασμένο νερό για 10 λεπτά πάνω στα μαλλιά σας και έπειτα να εκπλαγείτε με τη λάμψη που θα αποκτήσουν!

    Μην πετάτε το νερό από τα μακαρόνια που βράσατε


    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά