Τα πιο εύκολα παστάκια κέικ με ζάχαρη και γάλα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου


    Αυτό είναι το πιο τέλειο γλύκισμα για την πρώτη μέρα του Σεπτέμβρη. Φτιάξτε γρήγορα και εύκολα και τα παστάκια κέικ της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου με γάλα και ζάχαρη και θα μας θυμηθείτε…Λιώνουν στο στόμα…


    Loading...


    Αυτό είναι το πιο τέλειο γλύκισμα για την πρώτη μέρα του Σεπτέμβρη. Φτιάξτε γρήγορα και εύκολα και τα παστάκια κέικ της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου με γάλα και ζάχαρη και θα μας θυμηθείτε…

    Λιώνουν στο στόμα, είναι ιδανικά για πρωινό και θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

    Υλικά Συνταγής

    • 2½ φλ. αλεύρι γ.ο.χ
    • 2 ½ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
    • 1/2 κ.γλ. αλάτι
    • 1 φλ. μαλακό βούτυρο
    • 1¾ φλ. ζάχαρη
    • 3 μεγάλα αυγά
    • 2 βανίλιες
    • 1¼ φλ. γάλα
    • 1 φλ. σταγόνες σοκολάτας γάλακτος
    • 1 πακέτο μπισκότα σοκολάτας (σπασμένα σε χοντρά κομμάτια)

    Για την επικάλυψη

    • 60 γραμ. βούτυρο μαλακό
    • 3¾ φλ. ζάχαρη άχνη
    • 1/4 φλ. κακάο
    • 2 κ.σ γάλα
    • 1 βανίλια

    Εκτέλεση

    • Για τα σπιτικά παστάκια κέικ βανίλια σοκολάτα, προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο στους 170 °C. Βουτυρώνουμε ένα ρηχό μακρόστενο ταψάκι. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
    • Χτυπάμε το βούτυρο με ένα μίξερ χειρός για 1΄. Προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να κρεμώσει το μείγμα. Σκάβουμε τις άκρες του μπολ με μία σπάτουλα.
    • Χτυπάμε για ακόμα 2΄το μέιγμα. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και τη βανίλια. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι με το γάλα. Τέλος, ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας.
    • Αδειάζουμε το μισό μείγμα στο βουτυρωμένο ταψάκι. Πασπαλίζουμε με τα μισά σπασμένα μπισκότα, απλώνουμε σε μία στρώση το υπόλοιπο μείγμα για κέικ και πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα.
    • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 °C για 50΄περίπου. Ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν ψήθηκε-πρέπει να βγαίνει στεγνή από την καρδιά του κέικ.
    • Αφήνουμε να κρυώσει, ετοιμάζουμε την επικάλυψη σοκολάτας και την απλώνουμε σε μία ομοιόμορφη στρώση στην επιφάνεια. Κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια και τα ακουμπάμε σε κομμάτια λαδόκολλας.

    Για την επικάλυψη σοκολάτας

    • Κοσκινίζουμε τη ζάχαρη και το κακάο για να έχουμε μία λεία και βελούδινη επικάλυψη.
    • Χτυπάμε το βούτυρο με μένα μίξερ χειρός, να αφρατέψει. Προσθέτουμε το 1 φλ. άχνης ζάχαρης. Ρίχνουμε το γάλα και τη βανίλια, βάζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη και το κακάο.
    • Χτυπάμε όλα τα υλικά καλά να αφρατέψει το μείγμα. Αν βγει σφιχτό, προσθέτουμε λίγο γάλα, ώστε να αραιώσει. Αν βγει αραιό, προσθέτουμε λίγη άχνη ζάχαρη μέχρι να πάρουμε την πυκνότητα που θέλουμε.

    Κι αν θέλετε να το συνοδεύσετε με παγωτό, μπορείτε να δοκιμάσετε αυτή την συνταγή, επίσης από τα χεράκια της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.

    Κέικ κόλαση από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου – Με ολόκληρο πορτοκάλι και σοκολάτα

    συνταγές για εύκολα κεικ από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

    Υλικά Συνταγής

    • 120 γραμ. σπορέλαιο
    • 2 πορτοκάλια (βιολογικά – ακέρωτα)
    • 240 γραμ. χυμός πορτοκαλιού
    • 2 μεγάλα αυγά
    • 2 πρέζες αλάτι
    • 400 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • κοσκινισμένο
    • 300 γραμ. ζάχαρη
    • 1½ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
    • 1½ κ.γλ. σόδα μαγειρικής
    • 200 γραμ. κουβερτούρα σε σταγόνες
    • λίγη λιωμένη κουβερτούρα για την επικάλυψη

    Εκτέλεση

    • Για το υπέροχο, ζουμερό κέικ με ολόκληρο πορτοκάλι και σοκολάτα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς C, στις αντιστάσεις. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά μεγάλη φόρμα για κέικ.
    • Κόβουμε τα πορτοκάλια (αφού τα πλύνουμε) στη μέση και έπειτα κάθε μισό σε 4 κομμάτια. Με κοφτερό μαχαίρι ή ψαλίδι αφαιρούμε τις άσπρες ίνες που ενώνουν τα φετάκια πορτοκαλιού. Αφαιρούμε και τις άκρες.
    • Τα βάζουμε στο μπλέντερ με το λάδι, το χυμό, τα αυγά και το αλάτι. Τα αλέθουμε για να γίνουν κρέμα.
    • Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα και με κουτάλι ανακατεύουμε. Κάνουμε λακκούβα στα στερεά υλικά στη μέση και προσθέτουμε τα υγρά υλικά. Ανακατεύουμε απαλά, ίσα να ενωθούν (μην παραδουλεύετε το μείγμα για να έχετε αφράτο αποτέλεσμα).
    • Προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας στο μείγμα για το κέικ πορτοκάλι.
    • Ανακατεύουμε απαλά. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα. Ψήνουμε να ροδίσει για περίπου 1 ώρα. Ελέγχουμε αν ψήθηκε μπήγοντας μαχαίρι στο κέντρο του κέικ. Περιχύνουμε με λίγη λιωμένη σοκολάτα για γαρνίρισμα.
    • Διαβάστε οπωσδήποτε όλα τα μυστικά επιτυχίας για τέλεια κέικ, αλλά και όλα τα μυστικά για το σωστό ψήσιμο του κέικ, που θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε τα πιο συχνά λάθη.

    Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

    Σοκολατένια “κόλαση” το κέικ ψυγείου της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

    Απλά και παντενόστιμα γεμιστά με κιμά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα...
    Loading...