Άκης Πετρετζίκης: Πανακότα


    Αν έχεις ταξιδέψει στην Ιταλία κάποια στιγμή στη ζωή σου ή έχεις πάει σε κάποιο ιταλικό εστιατόριο, θα έχεις παρατηρήσει σίγουρα τον κατάλογο του μαγαζιού στο τμήμα με τα επιδόρπια. Και αφού τον έχεις…


    Loading...


    Αν έχεις ταξιδέψει στην Ιταλία κάποια στιγμή στη ζωή σου ή έχεις πάει σε κάποιο ιταλικό εστιατόριο, θα έχεις παρατηρήσει σίγουρα τον κατάλογο του μαγαζιού στο τμήμα με τα επιδόρπια. Και αφού τον έχεις δει, θα έχεις δει πως φτιάχνουν και φανταστική πανακότα. H πανακότα είναι από τα πιο γνωστά γλυκίσματα Ιταλικής προέλευσης. Αποτελείται από μαγειρεμένη κρέμα γάλακτος, η οποία έχει στερεοποιηθεί κατά την παρασκευή με ζελατίνη. Το όνομά της στα ιταλικά σημαίνει «ψημένη κρέμα». Είναι επίσης ένα πολύ διαδεδομένο έδεσμα στα Επτάνησα.

    Ο Άκης Πετρετζίκης έχει φτιάξει τη δική του πανακότα και από τις φωτογραφίες μπορούμε να πούμε πως φαίνεται φανταστική. Πρέπει όμως και να τη δοκιμάσουμε, γι’ αυτό δεν έχεις παρά να μπεις στο akispetretzikis.com και να δεις τη συνταγή.


    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα...
    Loading...