Αφράτο μπιφτέκι στη σχάρα – Με αυτό το μυστικό δεν θα αλλάζεις συνταγή


    Πεντανόστιμα, ζουμερά μπιφτέκια γεμιστά με κεφαλογραβιέρα και πράσινες πιπεριές κέρατο. Μια απλή, εύκολη και γρήγορη συνταγή για να απολαύσετε ένα πιάτο έκπληξη εφ” όσον κανένας δεν ξέρει τι κρύβει μέ…

    ...σα του...Ακόμα μια επιλογή ειναι τα μπιφτέκια γεμιστά με φέτα!Υλικά συνταγήςΓια τα μπιφτέκια700 γρ. κιμάς, μισός μοσχαρίσιος μισός χοιρινός1 αυγό1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο3 φέτες ψωμί, 2-3 ημερών, μουλιασμένες και καλά...

    Πεντανόστιμα, ζουμερά μπιφτέκια γεμιστά με κεφαλογραβιέρα και πράσινες πιπεριές κέρατο. Μια απλή, εύκολη και γρήγορη συνταγή για να απολαύσετε ένα πιάτο έκπληξη εφ” όσον κανένας δεν ξέρει τι κρύβει μέσα του..

    .Ακόμα μια επιλογή ειναι τα μπιφτέκια γεμιστά με φέτα!

    Υλικά συνταγής

    Για τα μπιφτέκια
    700 γρ. κιμάς, μισός μοσχαρίσιος μισός χοιρινός
    1 αυγό
    1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη
    ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
    3 φέτες ψωμί, 2-3 ημερών, μουλιασμένες και καλά στραγγισμένες
    1 κ.γ. κάρυ
    3 κ.σ. ελαιόλαδο
    1 κ.σ. ξύδι
    2 πρέζες αποξηραμένη ρίγανη ή θυμάρι
    αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    Για τη γέμιση
    150 γρ. κεφαλογραβιέρα κομμένη σε μπαστουνάκια
    1 μεγάλη ή 2 μικρές πράσινες πιπεριές μέτριες, πολύ ψιλοκομμένες
    λίγο ελαιόλαδο για άλειμμα των μπιφτεκιών

    Αφράτο μπιφτέκι στη σχάρα

    Εκτέλεση συνταγής

    Ρίχνετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια και τα ζυμώνετε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν πλήρως τα υλικά και οι γεύσεις.

    Πλάθετε πλατιά μπιφτέκια τα “ανοίγετε” στη παλάμη σας να “φαρδύνουν” βάζετε στο κέντρο τους ένα μπαστουνάκι κεφαλογραβιέρα και λίγη από τη ψιλοκομμένη πιπεριά. Ξαναζυμώνετε τα μπιφτέκια έτσι ώστε να κλείσετε καλά μέσα τη γέμιση να μη φύγει στο ψήσιμο.

    Αλείφετε τα μπιφτέκια με λίγο ελαιόλαδο και τα τοποθετείτε σε καuτή σχάρα σε ηλεκτρική ψησταριά ή σε προθερμασμένο φούρνο στο γκρίλ ή σε γκριλιέρα. Τα ψήνετε για 10-12 λ από κάθε πλευρά (ανάλογα με το πάχος τους) ή μέχρι να ροδίσουν.

    Σερβίρετε αμέσως μόλις ψηθούν ζεστά με πικάντικη μαρμελάδα ντομάτας (συνταγή εδώ) με με μεγάλη πράσινη σαλάτα και συνοδέψτε τα με πατάτες τηγανιτές ή φούρνου ή με πουρέ.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά