Το κρυφό μυστικό για τα πιο ζουμερά κεφτεδάκια


Η καλύτερη επιλογή για όταν βιάζεστε και θέλετε κάτι γευστικό, είναι τα κεφτεδάκια. Με το παρακάτω κόλπο του Athensmagazine.gr θα τα κάνετε πιο γευστικά από ποτέ.
Με ό,τι και να τα συνοδεύσετε είναι …

...λαχταριστά, εκτός κι αν βγουν πολύ στεγνά. Εφαρμόστε αυτό το μυστικό σε όποια συνταγή θέλετε, όπως αυτή που θα βρείτε εδώ, και εκπλαγείτε από την αλλαγή. Πολλοί αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα, ειδικά όταν δοκιμάζουν πιο υγιεινές συνταγές με κρέατα χωρίς λίπος, όπως γαλοπούλα...

Η καλύτερη επιλογή για όταν βιάζεστε και θέλετε κάτι γευστικό, είναι τα κεφτεδάκια. Με το παρακάτω κόλπο του Athensmagazine.gr θα τα κάνετε πιο γευστικά από ποτέ.

Με ό,τι και να τα συνοδεύσετε είναι λαχταριστά, εκτός κι αν βγουν πολύ στεγνά. Εφαρμόστε αυτό το μυστικό σε όποια συνταγή θέλετε, όπως αυτή που θα βρείτε εδώ, και εκπλαγείτε από την αλλαγή. Πολλοί αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα, ειδικά όταν δοκιμάζουν πιο υγιεινές συνταγές με κρέατα χωρίς λίπος, όπως γαλοπούλα και κοτόπουλο.

Ωστόσο, ανακαλύψαμε το μυστικό για ζουμερά κεφτεδάκια: ο ατμός. Ναι, καλά διαβάσατε. Με αυτή την τεχνική το κρέας εκτίθεται στον ατμό και όχι στο βραστό νερό και έτσι τα κεφτεδάκια βγαίνουν πιο ζουμερά και τρυφερά. Μην ανησυχείτε, δεν θα χρειαστείτε ειδικό εξοπλισμό γι’αυτή την συνταγή.

Δείτε τι πρέπει να κάνετε:

Υλικά:

  • Την αγαπημένη σας συνταγή για κεφτεδάκια

Οδηγίες:

  • Ετοιμάστε το μείγμα και πλάστε τα κεφτεδάκια σύμφωνα με την αγαπημένη σας συνταγή. Προτείνεται να χρησιμοποιήσετε τα χέρια σας στο ανακάτεμα.
  • Χρησιμοποιώντας την ίδια τεχνική με τα λαχανικά, μαγειρέψτε τα κεφτεδάκια στον ατμό για 5-10 λεπτά μέχρι να μαγειρευτούν.
  • Αφού τα βγάλετε από τον ατμομάγειρα, μπορείτε να τα τηγανίσετε για λίγο έτσι, ώστε να γίνουν περισσότερο τραγανά.
  • Συνεχίστε να ετοιμάζετε το φαγητό σας με όποιον τρόπο θέλετε, μόνο που αυτή τη φορά τα κεφτεδάκια σας θα είναι πιο ζουμερά από ποτέ.

Πήρε 1 κιλό κιμά και τον έκοψε σε 6 «φέτες»… Τα καλύτερα κεφτεδάκια

Πάρτε ένα κιλό κιμά και κόψτε τον σε 6 φέτες. Η συνταγή αυτή είναι ιδιαίτερη, αλλά το αποτέλεσμα πραγματικά θα σας ξετρελάνει.

Αυτή η συνταγή έχει τις ρίζες της στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους και τη Σκωτία. Τρώγονται ζεστά ή κρύα, και μπορείτε να τα απολαύσετε ακόμα και σε σάντουιτς. Ακόμα μπορείτε να δείτε ακόμα μια ξεχωριστή συνταγή με κιμά και πατάτες εδώ, αν τα αυγά δεν είναι της επιλογής σας.

Κεφτεδάκια γεμιστά με αυγά

Για 6 κεφτεδάκια

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά (συν το χρόνο ψυγείου)
Χρόνος μαγειρέματος: 6 λεπτά ανά παρτίδα

Συστατικά:

  • 6 βραστά αυγά, καθαρισμένα
  • 500 γραμμάρια χοιρινό κιμά
  • 500 γραμμάρια βόειο κιμά
  • 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα (περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού) σκόρδο, λιωμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ήπια μουστάρδα
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 2 φλιτζάνια ​​φρυγανιά
  • 3 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 1 φλιτζάνι για όλες τις χρήσεις αλεύρι
  • Φυτικό λάδι, για βαθύ τηγάνισμα

Μόλις έχετε βράσει τα αυγά σας και έχετε συγκεντρώσει όλα τα υλικά, η προετοιμασία είναι πολύ απλή! Απλά χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να αναμείξετε το χοιρινό και το μοσχαρίσιο κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά, και στη συνέχεια διαμορφώστε το μείγμα γύρω από τα αυγά. Βουτήξτε τα στη φρυγανιά, τηγανίστε τα και καλή σας όρεξη!

κεφτεδάκι με αυγό

Μερικές συμβουλές ακόμα:

Αφού τα βουτήξετε στην ψίχα, σκεπάστε τα με πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε τα στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα. Η φρυγανιά θα σταθεροποιηθεί και θα τηγανιστούν καλύτερα. Για να ελέγξετε αν το λάδι τηγανίσματος είναι έτοιμο, ρίξτε ένα κομματάκι ψωμί όσο καίει το λάδι. Αν το ψωμί πάρει γρήγορα χρώμα χωρίς να απορροφήσει το λάδι, σημαίνει ότι το λάδι είναι έτοιμο.


Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά