Μήπως τόσα χρόνια τρίβετε λάθος το τυρί;


Το τριμμένο τυρί είναι μια λιχουδιά που δύσκολα λες όχι, έτσι λαχταριστό καθώς είναι, ειδικά όταν έχεις μπροστά σου μια λαχταριστή μακαρονάδα.
Και παρά το εύκολο του πράγματος, φαίνεται πως οι περισ…

...σότεροι εκτελούν το απλό αυτό έργο με λάθος τρόπο.Αν είστε δηλαδή από αυτούς που κρατάνε τον τρίφτη κατακόρυφα και ανεβοκατεβάζετε το χέρι σας, τότε ώρα να μάθετε μια άβολη αλήθεια. Πριν από αυτό όμως, κι επειδή είμαστε σίγουροι πως θα το δοκιμάστε συνεπώς μετά θα χρειάζεστε...

Το τριμμένο τυρί είναι μια λιχουδιά που δύσκολα λες όχι, έτσι λαχταριστό καθώς είναι, ειδικά όταν έχεις μπροστά σου μια λαχταριστή μακαρονάδα.

Και παρά το εύκολο του πράγματος, φαίνεται πως οι περισσότεροι εκτελούν το απλό αυτό έργο με λάθος τρόπο.Αν είστε δηλαδή από αυτούς που κρατάνε τον τρίφτη κατακόρυφα και ανεβοκατεβάζετε το χέρι σας, τότε ώρα να μάθετε μια άβολη αλήθεια. Πριν από αυτό όμως, κι επειδή είμαστε σίγουροι πως θα το δοκιμάστε συνεπώς μετά θα χρειάζεστε κάποια συμβουλή για την αποθήκευση, δείτε εδώ πώς θα διατηρήσετε το τυρί σας φρέσκο για μήνες στην κατάψυξη.

Η Tastemade UK ανέβασε ένα βίντεο στο Twitter δείχνοντας τον σωστό τρόπο, κάτι που άφησε το ίντερνετ με το στόμα ανοιχτό.

Ακουμπάμε τον τρίφτη λοιπόν με την πλάτη πάνω στον πάγκο και το τυρί τρίβεται με οριζόντιες κινήσεις κατά μήκος της επιφάνειάς του. Και είναι σωστός αυτός ο τρόπος γιατί δείτε την ταχύτητα και την άνεση με την οποία εκτελείται η δουλειά!

Άφωνοι έμειναν οι χρήστες του Twitter, συμφωνώντας πως ο τρόπος είναι αποδοτικότερος.

Δείτε το βίντεο:

Τυλίγετε το τυρί με διάφανη μεμβράνη; Μην το ξανακάνετε ποτέ!

To τυρί θεωρείται απαραίτητο στην καθημερινή μας διατροφή και είναι αναμφισβήτητη πηγή ασβεστίου. Σε μακαρόνια, σαλάτα ή σκέτο με ψωμάκι, οι Έλληνες το καταναλώνουμε φανατικά. Ξέρουμε, όμως, να το αποθηκεύουμε; Αν μιλάμε για τριμμένο τυρί, δείτε εδώ το κόλπο που θα το διατηρήσει φρέσκο για μήνες στην κατάψυξή σας.

Το τυρί είναι από τις πιο ευαίσθητες τροφές και χρειάζεται ειδική μεταχείριση και σωστή αποθήκευση, για να μη μουχλιάσει και να είναι ασφαλές προς κατανάλωση.

τυρί

Το περιτύλιγμα του, λοιπόν, είναι πολύ βασικό.

Σύμφωνα με τους ειδικούς του Good Housekeeping Institute, η διαφανής μεμβράνη είναι μια λύση για να μην ξεραθεί το τυρί που έχετε αγοράσει, παρόλα αυτά, έχει την τάση να «αιχμαλωτίζει» υγρασία (από τον ιδρώτα που αφήνει το προϊόν) και αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη γρηγορότερη δημιουργία μούχλας στην επιφάνεια του.

Πιο κατάλληλο για την αποθήκευση του τυριού είναι το ειδικό κερωμένο χαρτί, που δεν κρατάει τόση υγρασία και προστατεύει το τυρί από το να ξεραθεί, ενώ ως προς τη θερμοκρασία του, οι ειδικοί συμβουλεύουν ότι τα σκληρά τυριά πρέπει να αποθηκεύονται στους 8C με 15C, ενώ τα μαλακά τυριά στους 5C με 8C.


Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά