Απολαυστική μπουγάτσα με ζαχαρούχο γάλα – Έτοιμη σε 10 λεπτά!


    Τι πιο λαχταριστό και απολαυστικό από μια ζεστή, αχνιστή μπουγάτσα πασπαλισμένη με μπόλικη κανέλα; Τίποτα! Αυτό είναι το ιδανικό πρωινό! Κι επειδή το Athensmagazine.gr φροντίζει για εσάς, σας βρήκε τη…

    ...ν πιο γευστική και απλή συνταγή για την τέλεια μπουγάτσα με ζαχαρούχο γάλα! Και το καλύτερο δεν το ακούσατε ακόμα... Είναι έτοιμη σε μόλις 10 λεπτά!Υλικά:Για τη συνταγή 1 πακέτο φύλλο κρούστας ή φύλλο Βηρυτού 3 φλιτζάνια βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, λιωμένο 2 1/2 φλιτζάνια ζαχαρούχο...

    Τι πιο λαχταριστό και απολαυστικό από μια ζεστή, αχνιστή μπουγάτσα πασπαλισμένη με μπόλικη κανέλα; Τίποτα! Αυτό είναι το ιδανικό πρωινό! Κι επειδή το Athensmagazine.gr φροντίζει για εσάς, σας βρήκε την πιο γευστική και απλή συνταγή για την τέλεια μπουγάτσα με ζαχαρούχο γάλα! Και το καλύτερο δεν το ακούσατε ακόμα… Είναι έτοιμη σε μόλις 10 λεπτά!

    Υλικά:

    Για τη συνταγή

    • 1 πακέτο φύλλο κρούστας ή φύλλο Βηρυτού
    • 3 φλιτζάνια βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, λιωμένο
    • 2 1/2 φλιτζάνια ζαχαρούχο γάλα
    • 1 1/2 φλιτζάνι νερό

    Για το πασπάλισμα

    • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη ή μέλι
    • 1 κουτ.γλυκ. κανέλα σε σκόνη

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    • Απλώνετε το φύλλο σε μια λεία επιφάνεια και με τη βοήθεια ενός πινέλου το βουτυρώνετε πολύ καλά. Στη συνέχεια το τυλίγετε σε ρολό, όχι πολύ σφιχτό και μετά σε σαλίγκαρο. Με αυτόν τον τρόπο τυλίγματος φτιάχνετε ένα «τριαντάφυλλο». Με τον ίδιο τρόπο τυλίγετε και τα υπόλοιπα φύλλα.
    • Αραδιάζετε τα φύλλα το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα καλά βουτυρωμένο ταψί. Ψήνετε τα φύλλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς 30 λεπτά.
    • Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το ζαχαρούχο γάλα και το νερό. Ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί το γάλα. Όταν τα φύλλα θα έχουν ροδίσει, τα περιχύνετε με το μείγμα του ζαχαρούχου γάλακτος.
    • Ψήνετε την μπουγάτσα για άλλα 15 λεπτά στην ίδια θερμοκρασία, μέχρι το γάλα να απορροφηθεί από τα μεσαία φύλλα και τα επάνω φύλλα γίνουν ροδοκόκκινα και τραγανά. Βγάζετε την μπουγάτσα από το φούρνο και πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη και κανέλα. Σερβίρετε την μπουγάτσα χλιαρή ή κρύα.

    ΧΡΗΣΙΜΟ
    Αν δεν έχετε ζαχαρούχο γάλα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 1 lt φρέσκο γάλα, με όση ζάχαρη ή μέλι ταιριάζει στο γούστο σας.

    Αν πάλι προτιμάτε κάτι αλμυρό, ρίξτε μια ματιά σε αυτή την συνταγή για πανεύκολη τυρόπιτα!

    Πηγή: mirsini.gr

    Λαχταριστό γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και maltesers!

    Όλοι μας αγαπάμε τα γλυκά και ειδικά τις σοκολάτες. Το Athensmagazine.gr φρόντισε και βρήκε για εσάς την συνταγή για το τέλειο γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και maltesers που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Κι επειδή εμάς ήδη μας τρέχουν τα σάλια πάμε γρήγορα να δούμε τα υλικά και την εκτέλεση της συνταγής!

    Υλικά συνταγής

    • 1 κουτί (397 γρ.) ζαχαρούχο γάλα
    • 375 γρ. σταγόνες κουβερτούρας ή σοκολάτα κουβερτούρας ψιλοκομμένη
    • 75 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου + λίγο επιπλέον για άλειμμα ταψιού
    • 150 γρ. μπισκότα τύπου Πτι Μπερ ή Μιράντα ή άλλα επιλογής σας, κομμένα σε μικρά κομματάκια το δυνατόν σε μέγεθος ζαριού
    • 80 γρ. Coco Pops ή άλλες νιφάδες ρυζιού [*]
    • 250 γρ. Maltesers

    Εκτέλεση συνταγής

    • Βουτυρώνετε ένα ορθογώνιο πυρές με διάσταση βάσης 20×30 εκ. και το στρώνετε με χαρτί ψησίματος. Το αφήνετε στη άκρη μέχρι να το χρειαστείτε.
    • Σε ένα πυρίμαχο μπολ ρίχνετε τις σταγόνες κουβερτούρα ή τη ψιλοκομμένη κουβερτούρα μαζί με το ζαχαρούχο γάλα και το βούτυρο κομμένο στα 2 και το λιώνετε σε φούρνο μικροκυμάτων, στο ήμισυ της ισχύς του, ανακατεύοντας ανά 30 δευτερόλεπτα ή μέχρι να λιώσει για 3 λ περίπου. Εναλλακτικά το λιώνετε σε μπεν μαρί.
    • Αποσύρετε το μείγμα από τη φωτιά, ανακατεύετε και μετά προσθέτετε τα θρυμματισμένα μπισκότα και τα coco pops.
    • Ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθούν ισομερώς και μετά αδειάζετε το μείγμα στο πυρέξ.
    • Το απλώνετε ομοιόμορφα σε όλο το πυρέξ και ισιώνετε την επιφάνειά του με την ανάποδη ενός κουταλιού.
    • Από πάνω τοποθετείτε τα Malteses σε μια στρώση, πιεζοντάς τα ελαφρώς μέσα στο γλυκό με το δάχτυλό σας.
    • Βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει, πήξει και σταθεροποιηθεί καλά.

    Σημείωση: Αντί για Coco Pops μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλα δημητριακά ρυζιού σοκολάτας όπως νιφάδες βρώμης και ρυζιού, ή Δημητριακά σίτου ολικής άλεσης και ρυζιού, ή “Crispy rice” και άλλα επιλογής σας.

    Αν πάλι προτιμάτε τα πιο παραδοσιακά γλυκά, δείτε εδώ τη συνταγή για πεντανόστιμη γαλατόπιτα με ζαχαρούχο γάλα.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά