Σαρικόπιτα: Η τυρόπιτα της Κρήτης γαρνιρισμένη με μέλι


Μια συνταγή για μια υπέροχη τυρόπιτα της Κρήτης τη Σαρικόπιτα. Μια τυρόπιτα με υπέροχη γεύση που θα την απολαύσετε περιχυμένη με μυρωδάτο θυμαρίσιο μέλι ή και σκέτη. Δοκιμάστε τη! Επίσης, δείτε την συ…

...νταγή για την Ρουμελιώτικη τυρόπιτα με φέτα και μυζήθρα έτοιμη σε χρόνο μηδέν. ΥΛΙΚΑ: μισό κιλό ξινομυζήθρα Κρήτης 3 κούπες αλεύρι 3 κ.σ. λάδι 2 κ. σ. τσικουδιά, αλάτι και νερό όσο πάρει (1 κούπα και κάτι περίπου) ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Σε μια λεκάνη ρίχνουμε τα αλεύρι το λάδι και τη ρακί....

Μια συνταγή για μια υπέροχη τυρόπιτα της Κρήτης τη Σαρικόπιτα. Μια τυρόπιτα με υπέροχη γεύση που θα την απολαύσετε περιχυμένη με μυρωδάτο θυμαρίσιο μέλι ή και σκέτη. Δοκιμάστε τη! Επίσης, δείτε την συνταγή για την Ρουμελιώτικη τυρόπιτα με φέτα και μυζήθρα έτοιμη σε χρόνο μηδέν.

ΥΛΙΚΑ:

  • μισό κιλό ξινομυζήθρα Κρήτης
  • 3 κούπες αλεύρι
  • 3 κ.σ. λάδι
  • 2 κ. σ. τσικουδιά, αλάτι και νερό όσο πάρει (1 κούπα και κάτι περίπου)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  1. Σε μια λεκάνη ρίχνουμε τα αλεύρι το λάδι και τη ρακί. Τρίβουμε το αλεύρι να υγρανθεί με το λάδι και τη ρακί και βάζουμε το αλάτι και νερό σιγά σιγά ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
  2. Αλευρώνουμε καλά το τραπέζι μας ή το πάγκο εργασίας μας και ανοίγουμε ένα λεπτό φύλλο το οποίο κόβουμε το σε στενόμακρες λωρίδες και τις λωρίδες σε μικρότερα μακρόστενα κομμάτια. [Αν δε μπορείτε να ανοίξετε μεγάλο λεπτό φύλλο το οποίο θα κόψετε μετά, κάντε τη ζύμη μπαλάκια και ανοίξτε ένα ένα μικρά φύλλα έτοιμα να τα γεμίσετε με τη ξινομυζήθρα].
  3. Τρίβουμε την ξινομυζήθρα με τα χέρια μας να γίνει ψιχουλιαστή και βάζουμε μια λωρίδα ξινομυζήθρας στη μέση σε κάθε κομμάτι. Διπλώνουμε και από τις δύο πλευρές καλά ώστε να μας φύγει η ξινομυζήθρα μας και στρίβουμε τη πίτα να πάρει μορφή σαρικιού [εξ” ου και το όνομα σαρικόπιτες]. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλες.
  4. Σε μια φρυτέζα ή ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε αρκετό λάδι [ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο κ.ο.κ.] να κάψει βάζουμε τις σαρικόπιτες και τις τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν. Τις βγάζουμε και τις ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί. Οι σαρικόπιτες είναι έτοιμες να τις απολαύσετε περιχύνοντάς τες με μπόλικο θυμαρίσιο μέλι [μπορείτε φυσικά και σκέτες].

Πηγή: be2news.gr

Τυρόπιτα στο τηγάνι – Εύκολη και γρήγορη συνταγή

Σήμερα θα σας προτείνουμε μια εύκολη και λαχταριστή τυρόπιτα που ετοιμάζεται στο τηγάνι. Πρόκειται για μια γρήγορη συνταγή, η οποία είναι χωρίς φύλλα και χωρίς αυγά. Αν θέλετε να δοκιμάσετε κάτι άλλο, δείτε εδώ συνταγή για ζαγορόπιτα.

Υλικά

  • μισό κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150 γρ βούτυρο
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • φέτα, όση επιθυμείτε
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και λίγη ζάχαρη
  • 200 γρ χλιαρό γάλα

Εκτέλεση

  • Ξεκινάμε τη συνταγή μας βάζοντας σε μια λεκανίτσα το αλεύρι. Σε μια γουβίτσα που ανοίγουμε βάζουμε την μαγιά με λίγη ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε λίγο γάλα, το οποίο απαραίτητα πρέπει να είναι χλιαρό και σε καμία περίπτωση καuτό και αναλιγώνουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα, το λιωμένο βούτυρο, το αλάτι, τη ρίγανη και το πιπέρι αν θέλουμε.
  • Ζυμώνουμε τη ζυμάρι μας και το αφήνουμε να φουσκώσει για μια ώρα.
  • Συνεχίζουμε κόβοντας σε κομματάκια το ζυμάρι μας, προκειμένου να πετύχουμε το μέγεθος της τυρόπιτας που επιθυμούμε, βάζουμε μέσα φέτα, έξτρα πιπέρι και ρίγανη αν το επιθυμούμε και ανοίγουμε με έναν πλάστη.
  • Κατόπιν, αφού βάλουμε ελάχιστο βούτυρο ή ελάχιστο λάδι σε καuτό τηγάνι ψήνουμε την τυρόπιτα μας μέχρι να πάρει χρώμα.


Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά