Τυρόπιτα για αρχάριες – Εύκολη και με μόνο 4 υλικά


    Η ομάδα του Athensmagazine.gr σας παρουσιάζει την πιο λαχταριστή τυρόπιτα. Είναι για αρχάριες, καθώς είναι πανεύκολη και έχει μόνο 4 υλικά. ΥλικάΕκτέλεσηΣε περίπτωση, όμως, που νηστεύετε, δείτε εδώ τη…

    ...�ου 500 ml) φέτα όσο θέλετε (περίπου 250 γρ) βούτυρο 1 αυγό λίγο νεράκι Εκτέλεση Βάλτε σε ένα μπολ το αλεύρι Ανακατέψτε με γάλα και νερό, ώσπου να γίνει ένας μαλακός χυλός, όχι σαν ζύμη απλά να ξεκολλάει από τα χέρια Χτυπήστε το αυγό και προσθέστε στο μείγμαΒουτυρώστε ένα ταψί...

    Η ομάδα του Athensmagazine.gr σας παρουσιάζει την πιο λαχταριστή τυρόπιτα. Είναι για αρχάριες, καθώς είναι πανεύκολη και έχει μόνο 4 υλικά.

    Υλικά

    • 250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • γάλα όσο πάρει (περίπου 500 ml)
    • φέτα όσο θέλετε (περίπου 250 γρ)
    • βούτυρο
    • 1 αυγό
    • λίγο νεράκι

    Εκτέλεση

    • Βάλτε σε ένα μπολ το αλεύρι
    • Ανακατέψτε με γάλα και νερό, ώσπου να γίνει ένας μαλακός χυλός, όχι σαν ζύμη απλά να ξεκολλάει από τα χέρια
    • Χτυπήστε το αυγό και προσθέστε στο μείγμα
      Βουτυρώστε ένα ταψί μέτριο
    • Απλώστε από πάνω τον χυλό
    • Τρίψτε τη φέτα πάνω από τον χυλό με τα χέρια μας σε μικρές μπουκίτσες και ανάμεσα βάλτε μικρά κομματάκια βούτυρο.
    • Πασπαλίστε με λίγο πιπεράκι αν θέλετε
    • Ψήστε στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά

    Σε περίπτωση, όμως, που νηστεύετε, δείτε εδώ την στριφτή νηστίσιμη τυρόπιτα της γιαγιάς. Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

    Λουλουδένια τυρόπιτα – Εύκολη και πεντανόστιμη

    Φτιάξτε λουλουδένια τυρόπιτα εύκολα και γρήγορα με ελάχιστα υλικά. Πρόκειται για χωνάκια σφολιάτας γεμιστά με τυρί που θα ξετρελάνουν τους καλεσμένους σας.

    ΥΛΙΚΑ

    • 300 γρ ανθότυρο ,τα τρίβουμε
    • 150 γρ τυρί φέτα,τα τρίβουμε
    • 1/4 ματσάκι άνηθο πλυμένο και ψιλοκομμένο
    • αλάτι
    • πιπέρι
    • λίγο μοσχοκάρυδο
    • 1 κρόκο αυγού για να αλείψουμε στη ζύμη
    • 1 σφηνάκι για κουτ πατ

    Συνταγές για τυρόπιτα

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Ανοίγουμε τα φύλλα σφολιάτα

    Παίρνουμε το σφηνάκι και κάνουμε καλούπι στρογγυλό

    Σε μια λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά εκτός τον κρόκο

    Τα ανακατεύουμε και περνούμε το κομματάκι σφολιάτα και βάζουμε λίγη γέμιση

    Παίρνουμε τις άκρες και κλείνουμε κάτω. Τα κάνουμε έτσι όλα

    Σε ένα ταψί βάζουμε λαδόκολλα και την έχουμε βουτυρώσει

    Τα βάζουμε κυκλικά και να ακουμπάνε

    Τα αλείφουμε με αυγό και το ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά

    Είναι πεντανόστιμη και ελαφριά συνταγή. Αν όμως, την έχετε ξανακάνει, φτιάξτε άλλη. Δείτε εδώ την τυρόπιτα με γιαούρτι και φέτα.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά