Το απόλυτο γλυκό ψυγείου με λεμόνι!


    Θέλεις να φτιάξεις ένα εύκολο, νόστιμο και γρήγορο γλυκό για τους φίλους που θα έρθουν το βράδυ στο σπίτι; Να, μία συνταγή για γλυκό ψυγείου με λεμόνι που θα τους ενθουσιάσει. Σε περίπτωση, όμως, που …

    ...δεν σας αρέσει το λεμόνι στα γλυκά, μπορείτε να φτιάξετε σοκολατένιο γλυκό ψυγείου, με 5 υλικά της στιγμής!Υλικά που θα χρειαστείς:1-1 1/2 πακέτο μπισκότα τύπου Digestive1-1 1/2 κεσεδάκι γιαούρτι1 ζαχαρούχο γάλα1 μικρό ποτήρι χυμό από φρεσκοστυμμένο λεμόνι1 λεμονάδα με ανθρακικό (250 γρ.)ξύσμα...

    Θέλεις να φτιάξεις ένα εύκολο, νόστιμο και γρήγορο γλυκό για τους φίλους που θα έρθουν το βράδυ στο σπίτι; Να, μία συνταγή για γλυκό ψυγείου με λεμόνι που θα τους ενθουσιάσει.

    Σε περίπτωση, όμως, που δεν σας αρέσει το λεμόνι στα γλυκά, μπορείτε να φτιάξετε σοκολατένιο γλυκό ψυγείου, με 5 υλικά της στιγμής!

    Υλικά που θα χρειαστείς:

    1-1 1/2 πακέτο μπισκότα τύπου Digestive

    1-1 1/2 κεσεδάκι γιαούρτι

    1 ζαχαρούχο γάλα

    1 μικρό ποτήρι χυμό από φρεσκοστυμμένο λεμόνι

    1 λεμονάδα με ανθρακικό (250 γρ.)

    ξύσμα από ένα λεμόνι (προαιρετικά)

    Εκτελέση:

    Βουτάς για 2 δευτερόλεπτα τα μπισκότα σε ένα μπολ που έχεις γεμίσει με τη λεμονάδα και στη συνέχεια τα θρυμματίζεις μέσα σε ένα ταψάκι ή πυρέξ. Τα στρώνεις πολύ καλά, ώστε να δημιουργηθεί η βάση για το γλυκό σου. Στη συνέχεια, αναμειγνύεις το γιαούρτι με το ζαχαρούχο γάλα σε ένα μπολ και προσθέτεις τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύεις πολύ καλά, ώστε να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο μείγμα σχετικά παχύρευστο. Αν σου φαίνεται κάπως νερουλό, μπορείς να προσθέσεις λίγο γιαούρτι ακόμη. Απλώνεις το μείγμα πάνω από τη βάση και τοποθετείς για 2-3 ώρες το πυρέξ στο ψυγείο.

    Θεϊκό μπισκοτογλυκό με ζαχαρούχο γάλα, ακόμη και για αρχάριους!

    Πάντα μας αρέσει ένα καλό γλυκό. Ειδικά όταν είναι μία πρωτότυπη και πεντανόστιμη συνταγή που δεν έχουμε ξαναδεί, νιώθουμε υποχρεωμένοι να σας την παρουσιάσουμε. Το γλυκό που πρόκειται να δείτε πραγματικά δεν έχει προηγούμενο!

    Υλικά :

    1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ σπασμένα στα 2-4
    4 φλ. τσ. γάλα
    250 γρ. μαργαρίνη
    8 κουταλιές σούπας ζάχαρη
    6 κουταλιές σούπας κορν-φλάουρ
    60 γρ. κουβερτούρα
    1 κουτί Morfat creamy φυτική σαντιγύ
    1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
    Νιφάδες κουβερτούρας , τριμμένα μπισκότα και τριμμένους ξηρούς καρπούς για το γαρνίρισμα

    undefined

    Εκτέλεση :

    Τοποθετούμε τα σπασμένα μπισκότα σε παραλληλόγραμμο σκεύος ή ταψάκι ή πυρέξ (23×33) και το αφήνουμε κατά μέρος . Τοποθετούμε το γάλα σε μια κατσαρόλα , σε μέτρια θερμοκρασία και προσθέτουμε το κορν φλάουρ , ανακατεύοντας διαρκώς με σύρμα ώστε να διαλυθεί πριν προλάβει να ζεσταθεί πολύ το γάλα και σβωλιάσει . Συνεχίζοντας το ανακάτεμα , προσθέτουμε σταδιακά , τη μαργαρίνη , τη ζάχαρη και την κουβερτούρα . Ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να λιώσουν τα υλικά και να δούμε ότι η κρέμα γίνεται λεία , βελούδινη και πηχτή . Εν ανάγκη στο τέλος για να πήξει η κρέμα δυναμώνουμε για πολύ λίγο τη φωτιά και δεν αφήνουμε να πάρει πάνω από δυο βράσεις.

    Αποσύρουμε από την εστία και αδειάζουμε αμέσως το περιεχόμενο της κατσαρόλας πάνω στα σπασμένα μπισκότα . Περιμένουμε να κρυώσει! Χτυπάμε τότε στο μίξερ χειρός τη Morfat μέχρι να αφρατέψει για 5 λεπτά και προσθέτουμε το ζαχαρούχο με σταθερή ροή μέχρι να πετύχουμε μια αφράτη , βελούδινη λευκή κρέμα . Αδειάζουμε την κρέμα στο σκεύος , πάνω από τα μπισκότα με τη σοκολατένια κρέμα και την απλώνουμε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα. Γαρνίρουμε με νιφάδες σοκολάτας , τριμμένα μπισκότα , τριμμένους ξηρούς καρπούς και τοποθετούμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες μέχρι να παγώσει καλά! Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρουμε .

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά