Βέφα Αλεξιάδου: Το στρούντελ μήλου της δεν μοιάζει με τα άλλα! Έχει κανέλα και αν δεν τρως φρούτα σώθηκες!


    Η Βέφα Αλεξιάδου στην συνταγή της ημέρας! Αυτό το στρούντελ μήλου της δεν μοιάζει με τα άλλα αφού έχει κανέλα και αν δεν τρως φρούτα σώθηκες, μιας και είναι φουλ γευστικό και θρεπτικό ταυτόχρονα. Βήμα…

    ... - βήμα πώς να το φτιάξεις!Υλικά για 8 με 10 μερίδεςΓια τη γέμιση3 μέτρια μήλα Granny Smith, 750 γρ. περίπου1/4 κούπας ζάχαρη καστανή3 κουταλιές ζάχαρη λευκή1 κουταλάκι χυμό λεμονιού3/4 κουταλάκι κανέλα1/4 κουταλάκι αλάτι1/8 κουταλάκι μοσχοκάρυδο3 κουταλιές λάδι1 συσκευασία βανίλια1 φύλλο...

    Η Βέφα Αλεξιάδου στην συνταγή της ημέρας! Αυτό το στρούντελ μήλου της δεν μοιάζει με τα άλλα αφού έχει κανέλα και αν δεν τρως φρούτα σώθηκες, μιας και είναι φουλ γευστικό και θρεπτικό ταυτόχρονα. Βήμα – βήμα πώς να το φτιάξεις!

    Υλικά για 8 με 10 μερίδες

    Για τη γέμιση
    3 μέτρια μήλα Granny Smith, 750 γρ. περίπου
    1/4 κούπας ζάχαρη καστανή
    3 κουταλιές ζάχαρη λευκή
    1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
    3/4 κουταλάκι κανέλα
    1/4 κουταλάκι αλάτι
    1/8 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
    3 κουταλιές λάδι
    1 συσκευασία βανίλια
    1 φύλλο σφολιάτα (250 γρ.)
    1 κουταλιά νερό

    Εκτέλεση

    Πλύντε τα μήλα, καθαρίστε τα και κόψτε τα κατά μήκος στη μέση.
    Αφαιρέστε τους σπόρους και κόψτε τα σε φέτες 1 εκ.
    Βάλτε τα μήλα σ’ ένα μπολ, ρίξτε κι ανακατέψτε την καστανή και την άσπρη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού, την κανέλα, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και τη βανίλια.
    Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας, απλώστε τα μήλα, να καλύψουν τον πάτο μιας πλατιάς, ρηχής κατσαρόλας, σε μια στρώση.
    Βάλτε την κατσαρόλα επάνω στη φωτιά και σιγοβράστε 8′ – 10′, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, απαλά, ώσπου να μαλακώσουν τα μήλα, κρατώντας το σχήμα τους και το ζουμί να δέσει σε σκούρο σιρόπι, ελαφρά πηχτό.
    Αφήστε τη γέμιση να κρυώσει εντελώς, πριν συναρμολογήσετε το στρούντελ.
    Επάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίξτε το φύλλο σφολιάτας και πατήστε το με τον πλάστη να λεπτύνει και να γίνει παραλληλόγραμμο φύλλο 30×28 εκ.
    Μ’ ένα κοφτερό μαχαίρι, κόψτε το κατά μήκος στη μέση, να γίνουν δύο φύλλα 15×14 εκ.
    Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας, σηκώστε το ένα μισό φύλλο και τοποθετήστε το σε ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί φούρνου.
    Αλείψτε τις άκρες τριγύρω με λίγο νερό.
    Τοποθετήστε τις φέτες των μήλων στο κέντρο και κατά μήκος του φύλλου, σε δύο σειρές, επανωτίζοντας τη μια επάνω στην άλλη, να γίνει σχήμα ψαροκόκαλο, πλάτους 10 εκ.
    Περιχύστε τα μήλα με το ζουμί που έμεινε στο ταψί. Μην ανησυχήσετε αν το ζουμί τρέξει έξω από τις αλειμμένες με νερό άκρες.
    Πασπαλίστε με λίγο αλεύρι το δεύτερο μισό φύλλο και διπλώστε το απαλά κατά μήκος στη μέση, προσέχοντας να μην κάνει τσάκιση.
    Μ’ ένα κοφτερό μαχαίρι ή μ’ ένα ψαλίδι, κάντε χαρακιές, επάνω στη διπλωμένη όψη, σε απόσταση 2,5 εκ. τη μια από την άλλη, αφήνοντας ένα περιθώριο 2,5 εκ. από τις υπόλοιπες τρεις άκρες του φύλλου.
    Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας, σηκώστε το διπλωμένο φύλλο και μεταφέρετέ το επάνω από το φύλλο με τη γέμιση.
    Ξεδιπλώστε το προσεχτικά και ανοίξτε το επάνω από τη γέμιση, προσέχοντας να συνταιριάζουν οι άκρες.
    Πιέστε με τα δάχτυλά σας τις άκρες τριγύρω και πατήστε τις με τη μύτη ενός πηρουνιού, να κλείσουν. Αφήστε το στρούντελ να σταθεί 20′ στο ψυγείο.
    Αλείψτε το με λίγο νερό, πασπαλίστε το με ζάχαρη και τοποθετήστε το στο τρίτο χαμηλότερο ράφι του φούρνου.
    Ψήστε το στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 15′. Γυρίστε το ταψί, να έρθει το πίσω εμπρός και συνεχίστε 45′ ακόμη το ψήσιμο, ώσπου να φουσκώσει η σφολιάτα και να ροδίσει.
    Ανασηκώστε προσεχτικά με το χαρτί και μεταφέρετε το στρούντελ σε σχάρα. Αφήστε το να κρυώσει ελαφρά.
    Σερβίρετέ το ελαφρά ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.
    Μπορείτε να το διατήρήσετε 3 ημέρες, τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο.
    Ζεστάνετέ το σε φούρνο 180 βαθμών Κελσίου, για 5′, αν το σερβίρετε την επόμενη μέρα.

    Έχετε διαβάσει και την συνταγή της για πορτοκαλόπιτα; Είναι σούπερ!

    Βέφα Αλεξιάδου: Το κέικ της με κανέλα και σοκολάτα είναι «εθισμός»! Η συνταγή με υλικά που έχουμε όλες!

    Το κέικ της Βέφας Αλεξιάδου με κανέλα και σοκολάτα είναι «εθισμός»! Η συνταγή με υλικά που έχουμε όλες και θα γίνει ανάρπαστη! Βήμα – βήμα η τεχνική…

    Πλούσιο και λαχταριστό κείκ για μικρούς και μεγάλους…

    Υλικά:
    (16 μερίδες) Χρόνος προετοιμασίας 15′, χρόνος ψησίματος 50′
    1 κούπα μαργαρίνη σοφτ
    2 κούπες ζάχαρης
    2 αυγά
    1 κουταλάκι εσάνς πικραμίγδαλο ή ξύσμα πορτοκάλι
    1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας
    1 1/2 κουταλάκι ξίδι
    1 1/2 κούπας γιαούρτι = 400 γραμ
    1 3/4 κούπας αλεύρι για όλες τις χρησεις
    3/4 κούπας κακάο
    1 1/2 κουταλάκι σόδας

    -κανέλα προαιρετικά

    Εκτέλεση:
    Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη στο μίξερ, μέχρι ν’ασπρίσουν.
    Προσθέτουμε τα αβγά και τις εσάνς και χτυπάμε να ενσωματωθούν για 1 λεπτό. Μετά προσθέτουμε το ξίδι και το γιαούρτι και χτυπάμε για 1 λεπτό.
    Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο και τη σόδα και τ’αδειάζουμε στο μίξερ. Τα χτυπάμε όλα μαζί για 2 λεπτά σε δυνατή τα΄χύτητα.
    Αδειάζουμε τη ζύμη σε καλά βουτυρωμένη κι αλευρωμένη φόρμα. Ψήνουμε για 50′ στους 180 βαθμούς.

    Αφού βγάλουμε το κέικ, το περιχύνουμε με σοκολατένιο fudge, για το οποίο χρειαζόμαστε:
    2/3 κούπας ζάχαρη,
    1/3 κούπας νερό,
    2 κούπες σοκολατένιες νιφάδες,
    λίγη βανίλια ή εσάνς πορτοκαλιού.

    Εκτέλεση:
    Βράζουμε σε κατσαρολάκι το νερό με τη ζάχαρη, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, και προσθέτουμε τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε να ομοιοποιηθεί το μείγμα.
    Αφήνουμε λίγο να κρυώσει το γλάσο και το περιχύνουμε στο κέικ!

    Καλή επιτυχία!

    Δείτε και την συνταγή της για μπουγάτσα

    Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

    Φτιάξε γρήγορα και εύκολα το πιο νόστιμο κέικ κανέλας

    Φτιάξτε ζεστό κρασί (Gluhwein) με κανέλα και πορτοκάλι!

    Διαβάστε περισσότερες γλυκές συνταγές στο Youweekly.gr

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά