Κέικ Nutella με 3 απλά υλικά από τον Άκη Πετρετζίκη – Το καλύτερο κέικ που φάγατε ποτέ


    Ο Άκης μας φτιάχνει ένα ανεπανάληπτα λαχταριστό και εξαιρετικά εύκολο κέικ με Nutella για το οποίο θα χρειαστείτε μόνο 3 απλά υλικά!Για το κέικ θα χρειαστείτε400 γρ. ‏Nutella, σε θερμοκρασία δωματίου …

    ...400 γρ. ‏τυρί μασκαρπόνε, σε θερμοκρασία δωματίου 250 γρ. ‏αλεύρι που φουσκώνει μόνο τουΓια την επικάλυψη θα χρειαστείτε200 γρ. ‏παγωμένο τυρί μασκαρπόνε 200 γρ. ‏Nutella, σε θερμοκρασία δωματίου ‏Προαιρετικά λίγη άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμαhttps://www.youtube.com/watch?v=6uwpuaGwTDs?wmode=transparent&modestbranding=1&autohide=1&showinfo=0&rel=0ΕκτέλεσηΠροθερμαίνουμε...

    Ο Άκης μας φτιάχνει ένα ανεπανάληπτα λαχταριστό και εξαιρετικά εύκολο κέικ με Nutella για το οποίο θα χρειαστείτε μόνο 3 απλά υλικά!

    Για το κέικ θα χρειαστείτε

    400 γρ. ‏Nutella, σε θερμοκρασία δωματίου 400 γρ. ‏τυρί μασκαρπόνε, σε θερμοκρασία δωματίου 250 γρ. ‏αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

    Για την επικάλυψη θα χρειαστείτε

    200 γρ. ‏παγωμένο τυρί μασκαρπόνε 200 γρ. ‏Nutella, σε θερμοκρασία δωματίου ‏Προαιρετικά λίγη άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα

    https://www.youtube.com/watch?v=6uwpuaGwTDs?wmode=transparent&modestbranding=1&autohide=1&showinfo=0&rel=0

    Εκτέλεση

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160° C βαθμούς στον αέρα.

    Σε ένα μπολ βάζουμε το μασκαρπόνε, την πραλίνα σοκολάτας, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.

    Στην συνέχεια ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι, αφού πρώτα το περάσουμε από κόσκινο και ανακατεύουμε με μία πλαστική σπάτουλα ή μαρίζ μέχρι να αποκτήσουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.

    Σε μία κακαοβουτυρωμένη αντικολλητική φόρμα 10×20 εκ. αδειάζουμε σιγά σιγά το μείγμα μας και ισιώνουμε την επιφάνεια με ένα κουτάλι ώστε να απλωθεί παντού το μείγμα ομοιόμορφα. Ψήνουμε στον φούρνο για 1 ώρα.

    Για να είμαστε σίγουροι ότι έχει ψηθεί το κέικ, το τρυπάμε με ένα μαχαίρι ή μια οδοντογλυφίδα και αν βγει καθαρό, τότε σημαίνει ότι το κέικ μας είναι έτοιμο.

    Αφού ψηθεί, το αφαιρούμε από τον φούρνο και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Καλύτερα να το τοποθετήσουμε πάνω σε μια σχάρα για να κρυώσει πιο εύκολα.

    Εν το μεταξύ, ανακατεύουμε τα 200 γρ. μασκαρπόνε με τα 200 γρ. πραλίνα σοκολάτας μέχρι να ομογενοποιηθούν και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να χρειαστούμε το frosting.

    Έπειτα από σχεδόν 1 ώρα, απλώνουμε πάνω από το κέικ μας όλο το frosting.

    Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη αν θέλουμε και κόβουμε με ένα πριονωτό μαχαίρι σε κομμάτια.

    [akispetretzikis.com]

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά