Μπισκοτογλυκό με 2 κρέμες


    Θέλετε να φτιάξετε ένα εύκολο γλυκό; Δοκιμάστε το μπισκοτογλυκό με τις δύο κρέμες. Πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που θα λατρέψετε!Υλικά:Εκτέλεση:Για την λευκή κρέμα:Για την κρέμα σοκολά…

    ...�αρίνη (κομμένη σε κυβάκια) 3 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ 1/2 κούπα γάλα 1 μορφατ 1 ζαχαρούχο 1 κούπα ζάχαρη Εκτέλεση:Για την λευκή κρέμα: Σε ένα μπολ χτυπάμε την μόρφατ με το ζαχαρούχο μέχρι να γίνει μια σφιχτή κρέμα. Την βάζουμε στο ψυγείο μέχρι την ώρα της συναρμολόγησης του...

    Θέλετε να φτιάξετε ένα εύκολο γλυκό; Δοκιμάστε το μπισκοτογλυκό με τις δύο κρέμες. Πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που θα λατρέψετε!

    Υλικά:

    • 5 αυγά
    • 250 γρ. Κουβερτούρα (ψιλοκομμένη)
    • 250 γρ. Μαργαρίνη (κομμένη σε κυβάκια)
    • 3 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
    • 1/2 κούπα γάλα
    • 1 μορφατ
    • 1 ζαχαρούχο
    • 1 κούπα ζάχαρη

    Εκτέλεση:

    συνταγή για γλυκά

    Για την λευκή κρέμα:

    • Σε ένα μπολ χτυπάμε την μόρφατ με το ζαχαρούχο μέχρι να γίνει μια σφιχτή κρέμα.
    • Την βάζουμε στο ψυγείο μέχρι την ώρα της συναρμολόγησης του γλυκού.

    Για την κρέμα σοκολάτας:

    • Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με την μαργαρίνη σε μπέν μαρι, ανακατεύουμε καλά ώστε να γίνουν ένα μείγμα.
    • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά μαζί με την ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν μια μάζα.
    • Μεταφέρουμε την λιωμένη κουβερτούρα σε ένα μεγάλο μπολ και έπειτα ρίχνουμε το μείγμα των αυγών ανακατεύοντας γρήγορα και συνεχώς, για να μην ψηθούν τα αυγά (λόγω της θερμοκρασίας που έχει η σοκολάτα.). Αφήνουμε να κρυώσει η κρέμα πριν την χρησιμοποιήσουμε.

    Συναρμολόγηση :

    • Σε ένα ορθογώνιο τάπερ/ταψί στρώνουμε μπισκότα πτι-μπερ ώστε να καλυφθεί τελείως.
    • Με ένα πινέλο αλείφουμε τα μπισκότα με γάλα. Έπειτα ρίχνουμε το μισό μείγμα της σοκολάτας.
    • Στην συνέχεια στρώνουμε μπισκότα, ακριβώς όπως κάναμε στο πρώτο βήμα της συναρμολόγησης, και τα αλείφουμε με γάλα.
    • Επάνω στα μπισκότα ρίχνουμε όλη την λευκή κρέμα και την απλώνουμε καλά.
    • Μετά επαναλαμβάνουμε την διαδικασία με τα μπισκότα και το γάλα και τέλος την υπόλοιπη κρέμα σοκολάτας.
    • Διακοσμούμε όπως θέλουμε.

    Αν δεν θέλετε μπισκοτογλυκό, δείτε εδώ το οικονομικό και πεντανόστιμο κέικ σοκολάτας που έχει μόνο 2 υλικά.

    Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με 5 υλικά

    Μια πολύ εύκολη, για αρχάριους και γρήγορη συνταγή για ένα υπέροχο σοκολατένιο γλυκό που δεν απαιτεί ψήσιμο. Ένα γλυκό με στρώσεις μπισκότων και ανάλαφρη γευστικότατη πλούσια κρέμα τυριού, σοκολάτας και σαντιγί που σίγουρα θα γίνει η αγαπημένης σας συνήθεια.

    Υλικά συνταγής

    • 1 1/2 πακέτο μπισκότα σοκολάτας πτι μπερ (όσα πάρει)
    • 440 γρ. μαλακό τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
    • 3 φλ. τσαγιού γάλα
    • 4 φακελάκια (78 γρ. το ένα) Άνθος Αραβοσίτου Στιγμής με γεύση σοκολάτα
    • 220 γρ. έτοιμη σαντιγί

    συνταγές για γλυκά

    Εκτέλεση συνταγής

    • Στρώνετε (1 στρώση) μπισκότα σε ένα πυρέξ διαστάσεων 23 x 33 περίπου, φροντίζοντας το ένα να καλύπτει το επόμενο στην άκρη του, ώστε να μην αφήνουν κενά μεταξύ τους. Αν υπάρχουν κενά, κόβετε μπισκότα στο μέγεθος που απαιτείται για να χωρέσουν στα σημεία που θέλετε να καλύψετε και τα στρώνετε καλά για να καλυφθεί πλήρως η βάση.
    • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το τυρί κρέμα και το χτυπάτε με το μίξερ χειρός πολύ καλά μέχρι να γίνει κρεμώδες και να αφρατέψει.
    • Ρίχνετε σταδιακά το 1 φλ. γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί. Στη συνέχεια, μειώνετε στη χαμηλή ταχύτητα στο μίξερ, προσθέτετε τη σκόνη κρέμας αραβοσίτου από τα φακελάκια, ρίχνετε σταδιακά και τα υπόλοιπα 2 φλ. γάλα χτυπώντας να ενσωματωθούν πλήρως.
    • Αφήνετε το μίξερ και προσθέτετε μέσα στη κρέμα τυριού-σοκολάτας τη σαντιγί, σε 2 δόσεις, ανακατεύοντας απαλά μετά από κάθε προσθήκη, με μια μαρίζ, με απαλές κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
    • Απλώνετε το μισό σοκολατένιο μείγμα στο πυρέξ, πάνω από τη στρώση μπισκότων και το στρώνετε ισομερώς με τη μαρίζ. Από πάνω καλύπτετε όλη την επιφάνεια με άλλη μια στρώση μπισκότων, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία της 1ης παραγράφου, ώστε να μην μείνουν κενά μεταξύ τους.
    • Τελειώνετε στρώνοντας το υπόλοιπο σοκολατένιο μείγμα από πάνω, ισιώνετε την επιφάνεια, σκεπάζετε το πυρέξ με πλαστική μεμβράνη και βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 3-4 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί καλά η κρέμα. Στη συνέχεια το κόβετε σε κομμάτια και το σερβίρετε σκέτο ή γαρνιρισμένο με φρούτα εποχής ή ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς.

    Αν θέλετε γλυκό χωρίς σοκολάτα, δείτε εδώ τις νηστίσιμες τηγανίτες που γίνονται αφράτες μέσα και τραγανές έξω.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά